Računalništvo, telefonija
17.05.2012 08:07

Deli z drugimi:

Share

Risanje z GPS napravo Garmin v naravi

Risanje z GPS napravo Garmin v naravi
Risanje z GPS napravo Garmin v naravi

Geoset, d.o.o. razpisuje nagradni natečaj »Risanje z GPS napravo Garmin v naravi«, katerega predmet je oblikovati risbo, ki nastane iz sledi posnete z GPS napravo Garmin. Vsi, ki si želite sodelovati, ste vabljeni k prijavi do 31. avgusta 2012. Sodelujete lahko tako, da oddate svojo risbo v .gpx obliki, ki nastane iz sledi posnete z GPS napravo Garmin, na e-naslov marketing@garmin.si s pripisom »Za nagradni natečaj«. Pri prijavi je potrebno oddati še naslednje podatke: ime in priimek, naslov, pošta in poštna številka ter e-naslov.

Kako narediti risbo z GPS napravo?
Z GPS navigacijskimi napravami lahko beležite prehojeno, prevoženo ali prepluto pot in sled tudi shranite.

S katerimi napravami je to mogoče delati?
Na natečaju lahko sodelujete s sledmi, ki jih zabeležite z GPS ročnimi napravami ali GPS športnimi urami ter kolesarskimi števci in tistimi cestnimi navigacijami, ki omogočajo beleženje dnevnika poti ter prenos na računalnik. Za prenos sledi z naprave na računalnik potrebujete brezplačno programsko opremo Garmin BaseCamp (http://basecamp.com/), prenos sledi s športnih naprav pa je mogoč preko brezplačnega spletnega portala Garmin Connect (http://connect.garmin.com/).

Kako poteka »risanje« v naravi in na kakšen način/kje je potem vidno na računalniku?
Snemanje in upravljanje s sledmi je najenostavnejše z ročnimi GPS napravami. Shranjene sledi prenesete v računalnik s pomočjo brezplačnega programa BaseCamp (http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=4435). Če imate na napravi in računalniku naloženo cestno ali topografsko kartografijo, je delo veliko lažje.

V kakšni obliki pošljete risbo?
Vaše sledi, s katerimi želite sodelovati na nagradnem natečaju, nam pošljite v .gpx obliki. Uporabniki, ki boste sled posneli s športno napravo, boste morda za pretvorbo .tcx datoteke v .gpx datoteko potrebovali še program TCX Converter.

Vse pravočasno poslane risbe bo pregledala Garmin komisija. Zmagovalne risbe bo podjetje Geoset objavilo na www.garmin.si/nagradninatecaj najkasneje do 22. septembra 2012.

Pogoji in pravila nagradnega natečaja so objavljeni TUKAJ.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GARMIN d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GARMIN d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Pridružite se GARMIN SLOVENIJA na družabnem omrežju Facebook!

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GARMIN d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več