10.09.2020 15:00

S strežnikom naj se ukvarjajo profesionalci

.. Virtualni strežnik je brez dvoma odlična izbira. Zakaj? Obnaša se enako kot fizični, ima pa to prednost, da vam razpoložljivost 24 ur na dan zagotavlja ponudnik, konfiguracija strežnika pa se prilagaja vašim željam ..
S strežnikom naj se ukvarjajo profesionalci

Manjša podjetja se pogosto odločajo za spletno gostovanje. Za večja podjetja ali tiste, ki hranijo bolj občutljive podatke, pa je bolj primeren najem lastnega strežnika. Odlična in cenovno ugodna rešitev je torej lahko hramba podatkov v smislu najema spletnega prostora ali najema VPS strežnika. Gostovanje na VPS strežniku zagotavlja zakupljeno količino prostora skupaj z dodeljenim pomnilnikom in procesorji, ki so vašemu skrbniku vedno na voljo, strežnik pa se lahko po potrebi nadgrajuje in prilagaja.

V podjetju Gigaspark nudijo vse to in še več. Vsi njihovi strežniki se nahajajo v Ljubljani na visokorazpoložljivi infrastrukturi in zanesljivi strojni opremi. Skrbno so shranjeni v datacentru, ki je pod videonadzorom, zaščiten s požarnimi pregradami, dostop do njega pa je omogočen le pooblaščenim osebam.

To, da so strežniki v Sloveniji, je v nekaterih primerih pomembno tudi zaradi zagotavljanja skladnosti s pravili GDPR. Vemo, da morajo večji upravljavci podatkov (med njimi je lahko tudi vrsta občutljivih) zagotavljati visoke standarde varovanja informacij. V podjetju Gigaspark bodo vaši podatki na varnem in uporabniška izkušnja optimalna.

Zakaj je VPS strežnik odlična izbira?

Res je, da lasten strežnik ponuja izolirano strojno opremo, a hkrati zahteva določeno začetno investicijo in upravljanje.

Pri deljenem gostovanju gostujete na istem strežniku z ostalimi uporabniki, kar lahko vpliva na delovanje spletne strani, če na primer drugi uporabniki na istem strežniku povzročajo veliko obremenitev.

Pri VPS strežniku si fizični strežnik delite z drugimi, vseeno pa vsaka stranka na strežniku ostaja izolirana, ima zajamčene resurse, kot so pomnilnik, trdi disk in procesorji. Gre za namenski strežnik, ki je namenjen izključno vam in nudi povsem samostojno okolje za gostovanje vaše spletne aplikacije. Na VPS strežniku vsaka stranka poganja svoj operacijski sistem. V podjetju Gigaspark imate na voljo širok izbor prednameščenih operacijskih sistemov. V primerjavi z lastnim strežnikom, je VPS strežnik bolj zmogljiv, nudi večjo fleksibilnost in nižje stroške. Med drugim se vam ni potrebno ukvarjati z odpovedjo strojne opreme, saj za to poskrbi ponudnik. Za hrambo podatkov so na voljo tudi razne odprtokodne rešitve, (kot na primer NextCloud), ki jih je možno namestiti na Gigaspark strežnik in nato uporabljati za svoje podjetje kot hrambo podatkov.

Različni paketi za različne potrebe

Nudijo različne pakete: od VPS strežnika za enostavno spletno stran, blog ali aplikacijo (za slabih 10 evrov na mesec) do zmogljivega VPS strežnika za obsežnejšo aplikacijo ali e-trgovino, za katerega boste odšteli slabih 50 evrov na mesec. Prednost VPS strežnika je v tem, da mu lahko poljubno dodajate ali odstranjujete resurse. Več najdete na povezavi www.gigaspark.com/vps-strezniki.

Nudijo torej rešitve za zelo različno paleto uporabnikov oziroma naročnikov.

Arhiviranje za še večjo varnost

Vse podatke v podjetju Gigaspark tudi arhivirajo, tako da zanje hranijo enotedensko varnostno kopijo. Zavedajo se namreč pomembnosti podatkov svojih uporabnikov. To pride še kako prav v primeru, da se z vašim strežnikom zgodi kaj nepredvidljivega, saj ga v najkrajšem možnem času povrnejo v delujoče stanje. Z obstoječo tehnologijo, infrastrukturo in varnostnimi mehanizmi boste težko našli kaj, kar bi jih vrglo s tira, s tem pa bodo še tako občutljivi podatki vašega podjetja v rokah skrbnega upravljavca, ki mu lahko zaupate.

Več najdete na www.gigaspark.com (P.R.)

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več

Kingston Technology