Računalništvo, telefonija
09.10.2020 14:30

Deli z drugimi:

Share

S terapevtskimi proizvodi do boljše mobilnosti

.. Specialistična znanja, inovacije in v določeni meri vključevanje tehnologije v terapevtske proizvode so uporabnikom v veliko pomoč, pogosto pa ti proizvodi gibalno oviranim olajšajo mobilnost ..
Aktivna opornica za razbremenitev in stabilizacijo kolenskega sklepa GenuTrain.
Aktivna opornica za razbremenitev in stabilizacijo kolenskega sklepa GenuTrain.

Zdravstvene težave nas lahko doletijo kadar koli. In doletijo lahko kogar koli. Če se nam svet v trenutku zasuka v popolnoma nepričakovano smer, po drugi strani poznamo rešitve, zaradi katerih lahko kljub temu zaživimo povsem normalno ali so nam v pomoč, da se temu vsaj približamo.

Podjetje Bauerfeind ponuja široko paleto proizvodov, ki so namenjeni predvsem pomoči uporabnikom z zdravstvenimi težavami, pa naj bodo to težave s sklepi in mišicami, težave, povezane s starostjo ali invalidnost.

Opornice in kompresijske nogavice

Eden izmed izdelkov, na katerega so najbolj ponosni, je aktivna opornica za razbremenitev in stabilizacijo kolenskega sklepa GenuTrain, ki je od leta 1981, ko so jo prvič predstavili, prešla mnoge nadgradnje. Najnovejša generacija z Omega blazinico postavlja nove standarde na tem področju. Pomaga pri oslabljenem ali zatečenem kolenu, pa tudi, če v njem čutite bolečino, tako da stabilizira sklep in pomaga doseči hitrejšo mobilnost. Bolečine blaži s pritiskom okoli pogačice in v predelu meniskusov.

Poleg opornic za sklepe in mišice, kakršna je GenuTrain, v programu najdete kompresijske nogavice za ljudi, ki imajo težave s krčnimi žilami.

Rešitve za gibalno ovirane

Rešitve za gibalno ovirane so tisto področje, kjer se terapevtski proizvodi srečajo s tehnologijo oziroma je ta lahko v veliko pomoč. Poleg ročnih invalidskih vozičkov, Bauerfeind uporabnikom nudi povsem prilagodljive invalidske vozičke, ki so skupek vsega, kar lahko naprava uporabniku omogoča – nekateri so opremljeni z izredno naprednimi krmilniki, nastavitvami položajev, vrhunskim vzmetenjem … Nudijo pa tudi vozičke, ki uporabnika s pomočjo hidravlike dvignejo v stoječi položaj.

Na ročne invalidske vozičke se lahko pritrdijo tudi dodatki, ki so v pomoč pri potiskanju in premagovanju večjih razdalj.

Revolucijo na tem področju predstavlja stabilizator gibanja, ki poskrbi, da se nehoteni gibi z joystickom ne odražajo kot nehoteno gibanje invalidskega vozička. Primeren je na primer za ljudi s Parkinsonovo boleznijo, mišično distrofijo in podobno.

Še en zanimiv sklop so stropna in sobna dvigala, ki močno olajšajo težave pri dvigovanju gibalno oviranih oseb iz postelje na voziček ali na primer pri tuširanju oziroma povsod, kjer je to potrebno. Dvigala imajo vrsto različnih možnosti. Vsa dvigala Molift imajo na primer integrirano programsko opremo, ki šteje dvige in po določenem številu uporabnika opozori, da je napravo potrebno servisirati. Poleg tega je opremljen z detektorjem preobremenitve, urgentnim spuščanjem in stop gumbom.

Poleg tega imajo toaletni program, v katerem najdete sedeže, vozičke in dvigalo za kopalnico.

Pripomočki za otroke

Ker vemo, da tako nesreča kot bolezen nikoli ne počivata in ne prizadeneta zgolj odraslih, ampak žal tudi otroke, pri Bauerfeindu skušajo s svojimi inovativnimi rešitvami tudi njim omogočiti kar se da normalno življenje. Tako imajo v svojem portfelju izdelkov zanje vozičke in hodulje – tako za najmlajše kot za malo starejše.

Izposoja pripomočkov

Medicinske pripomočke podjetja Bauerfeind si lahko pacienti tudi izposodijo. Podjetje torej nudi svetovanje, izposojo, servis in dostavo pripomočka na dom – pa naj bo to električna negovalna postelja, sobno dvigalo, dvigalo za kopalnico, hodulje brez koles in s kolesi, invalidski voziček ali zračne blazine na kompresor proti preleženinam.

Več najdete na www.bauerfeind.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več