Računalništvo, telefonija
12.06.2015 16:13

Deli z drugimi:

Share

Samouničljive NFC nalepke

NFC oznake obstajajo v različnih oblikah – kot obeski, kartice, v zapestnicah ali kot nalepke. Slednje imajo sedaj tudi dodatno funkcionalnost.
Samouničljive NFC nalepke
Samouničljive NFC nalepke

NFC oznake nam pogosto služijo kot način identifikacije posameznih izdelkov. Težava nastane, kadar oznako premestimo na drug izdelek ali lokacijo, pri tem pa se informacije, ki jih NFC oznaka ponuja ne spremenijo in tako postanejo napačne. V namen premostitve te težave so razvili samouničljive NFC nalepke, ki onemogočajo premik delujoče nalepke med izdelki ali lokacijami.

NFC nalepka je sestavljena iz antene, čipa in vezja. V primeru odstranitve iz površine, kamor je bila nameščena, se vezje prekine – to nalepko naredi nedelujočo. Samouničljive NFC nalepke so torej odlična rešitev, kadar želimo specifične informacije vezati na specifičen objekt, osebo ali lokacijo. Odstranitev in ponovna namestitev sta sicer teoretično mogoča, vendar bi zahtevala skrajno natančnost.

Namig: Ob uporabi NFC oznak je smiselno zakleniti nameščene podatke. Kadar so zaklenjeni, jih niti skrbnik ne more več spremeniti. V obratnem primeru, torej če so odklenjeni, pa lahko z uporabo prave aplikacije do njih dostopa vsak.

Za dodatne informacije o NFC tehnologiji, NFC oznakah ter NFC nalepkah se obrnite na info@identiks.si ali to spletno stran.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več