Računalništvo, telefonija
27.02.2019 12:39
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung gre z Galaxy S10 še stopničko višje: več zaslona, kamer in izbire

Z novo, vrhunsko izkušnjo pametnih telefonov se pričenja praznovanje desetletja Galaxy inovacij
Samsung gre z Galaxy S10 še stopničko višje: več zaslona, kamer in izbire
Samsung gre z Galaxy S10 še stopničko višje: več zaslona, kamer in izbire

Samsung Electronics je, v sklopu praznovanja deset let od prvega pametnega telefona serije Galaxy S, predstavil novo serijo vrhunskih pametnih telefonov: Galaxy S10. S štirimi edinstvenimi napravami je serija Galaxy S10 oblikovana tako, da odgovarja različnim potrebam današnjega trga pametnih telefonov, uporabniki pa lahko naredijo več. Vsaka izmed predstavljenih naprav prinaša izkušnjo naslednje generacije na področjih, ki uporabnikom pomenijo največ: izjemne inovacije v zaslonu, kamera in zmogljivost.

Kot zaveza inovacijam, ki so zaznamovale preteklo desetletje, je Galaxy S10 oblikovan za vse tiste, ki želijo vrhunski pametni telefon z izjemno zmogljivostjo in določiti temelje za naslednjo generacijo mobilnih izkušenj. Galaxy S10+ dviguje sleherno specifikacijo stopničko višje – od zaslona, do kamere in zmogljivosti. Galaxy S10e je odličen sopotnik tistih, ki si želijo vse vrhunske zmogljivosti v kompaktnem paketu na ravnem zaslonu. In nenazadnje, Galaxy S10 5G je ustvarjen za tiste, ki želijo več in so pripravljeni na najhitrejše razpoložljive hitrosti ter najzmogljivejše funkcije. Serija Galaxy S10 z novim Dynamic AMOLED zaslonom, kamero naslednje generacije in pametnimi zmogljivostmi prinaša več izbire in postavlja nove standarde na področju pametnih telefonov.

“Serija Galaxy S od prve predstavitve pred desetimi leti sledi vrhunskim inovacijam – uporabnikom zagotavlja neverjetno izkušnjo in tisto napravo, ki je za njih edinstvena,” je ob predstavitvi dejal DJ Koh, predsednik in izvršni direktor poslovanja IT in mobilnih komunikacij pri Samsung Electronics. “Galaxy S10 je odraz bogate zapuščine in prinaša navdušujoče inovacije zaslona, kamere in zmogljivosti. Samsung z vsako izmed predstavljenih naprav opravičuje vodilni položaj v novi dobi pametnih telefonov.”

Predstavljamo dinamični AMOLED zaslon: celozaslonska izkušnja z ultrasoničnim bralnikom prstnih odtisov

Galaxy S10 odlikuje najboljši Samsung zaslon – prvi dinamični AMOLED zaslon na svetu. Kot prvi HDR10+ certificirani pametni telefon, zaslon prinaša resnično digitalno vsebino, in z dinamičnim postopkom “tone mapping” boste doživeli čudovito sliko. Dinamični AMOLED zaslon, ki odlikuje Galaxy S10, se ponaša tudi z VDE certifikatom za živahno svetle barve[1]in izjemnim razmerjem v kontrastu za še globjo črnino in svetlejšo belino.[2]

Potrjeno s strani DisplayMate, sedaj lahko uživate v izjemno natančnih barvah na vaši mobilni napravi[3]– tudi pri izjemno močni dnevni svetlobi. In še, dinamični AMOLED zaslon s tehnologijo TÜV Rheinland Eye Comfort[4]zmanjša modro svetlobo za neverjetno kakovost slike.

Kot rezultat tega navdušujočega razvoja, Galaxy S10 krasi edinstveni brezkončni-O zaslon, ki je obogaten s številnimi senzorji in neverjetno tehnologijo kamere – vsebino na zaslonu lahko povečate brez motenj.

Galaxy S10 dinamični AMOLED zaslon ima tudi prvi ultrasonični bralnik prstnih odtisov[5] na svetu, ki odčita 3D konture vašega fizičnega odtisa. Ta naslednja generacija biometrične avtentikacije, s prvim FIDO Alliance Biometric Component certifikatom na svetu, zagotavlja neverjetno varnost vaše naprave.

Izjemna kamera

Galaxy S10 predstavlja tehnologijo nove kamere in napredno inteligenco za zajetje epskih posnetkov:

  • Ultra širokokotna kamera: Kot prvi v seriji S, Galaxy S10 prinaša ultra širokokotno kamero, ki omogoča 123-stopinjski pogled in zajame toliko, kot vaše oči. Odlično za navdušujoče pokrajinske ter božanske panoramske posnetke in celo za posnetke, na katerih se vidijo vsi člani vaše razširjene družine, z ultra širokokotno kamero zajamete celotno sliko.
  • Funkcija Super Steady in snemanje video posnetkov v visoki kakovosti: Galaxy S10, s pomočjo tehnologije digitalnega stabilizatorja, omogoča snemanje po vzoru “mirne roke”. Ne glede na to, ali se prepuščate plesnim ritmom na vašem priljubljenem koncertu, ali pa želite ujeti vsak trenutek razburkane vožnje s kolesom, s funkcijo Super Steady ujamete sleherni trenutek. Obe kameri, glavna in sprednja, ujameta trenutke v UHD kakovosti, in kot prva v svojem razredu, sprednja kamera omogoča ujetje trenutka v HDR10+.[6]
  • Kamera z umetno inteligenco: Galaxy S10 z nevralno procesno enoto (NPU) naredi že tako pametne funkcije natančnejše, brez prednastavljenih dodatnih nastavitev kamere. S pomočjo NPU tudi funkcija Scene Optimizer sedaj lažje prepozna in natančneje procesira dodatne posnetke. In s funkcijo Shot Suggestion vam Galaxy S10 zagotavlja samodejna priporočila kompozicij za boljše uokvirjanje vaših fotografij.

Napredne funkcije zmogljivosti za najboljši izkoristek vašega telefona

Galaxy S10 se ponaša z izjemno strojno in programsko opremo, ki temelji na strojnem učenju. S popolnoma novo zmogljivostjo skupne rabe energije, z izboljšano zmogljivostjo z umetno inteligenco in inteligentnim brezžičnim omrežjem je Galaxy S10 najinteligentnejša Samsung naprava do sedaj.

  • Brezžična skupna raba energije[7]: Samsung na Galaxy S10 predstavlja brezžično skupno rabo energije, ki omogoča brezskrbno polnjenje pametnih telefonov in tudi nosljivih naprav z iQ certifikatom. Sposobnosti Galaxy S10 se kažejo tudi v tem, da medtem, ko se polni, istočasno z brezžično skupno rabo energije[8] polni tudi drugo napravo, ki se polni z običajnim polnilcem, kar omogoča, da lahko drugi polnilec pustite doma medtem, ko ste vi na poti.
  • Inteligentna zmogljivost: Nova programska oprema na Galaxy S10, ki jo poganja umetna inteligenca, samodejno in na osnovi uporabe vašega telefona, optimizira baterijo, procesor, pomnilnik in celo temperaturo naprave. Ter se izboljšuje skozi čas. Z izboljševanjem zmogljivosti umetne inteligence, se Galaxy S10 uči, kako z vašim telefonom zagnati hitreje tiste aplikacije, ki jih najpogosteje uporabljate.
  • Inteligentno brezžično omrežje: Galaxy S10 vključuje inteligentno brezžično omrežje, kar omogoča nemoteno in varno povezanost pri preklapljanju Wi-Fi in LTE. Hkrati pa opozarja na možne nepreverjene brezžične povezave. Galaxy S10 podpira nov Wi-Fi 6 standard za boljšo brezžično povezanost na kompatibilen usmerjevalnik.
  • Bixby navade: storitev Bixby na Galaxy S10 samodejno prepozna vaše navade in zagotavlja bolj osebna priporočila, ki vašemu vsakdanu prinašajo enostavnost. S prednastavljenimi navadami, kot so navade pri vožnji ali pred spanjem, bo vaš vsakdan z Galaxy S10 sedaj bogatejši.[9]

Nova doba 5G povezljivosti

Ravno tako kot pri 2G, 3G in 4G, je Samsung prevzel vodilno vlogo tudi pri 5G povezljivosti – sodeluje z najpomembnejšimi družbami za razvoj in implementacijo tehnologije 5G omrežja. Samsung, z novim Galaxy S10 5G, prvim Samsung 5G pametnim telefonom, nudi zmogljivosti 5G tudi svojim uporabnikom. Z Galaxy S10 5G lahko uporabniki v omrežju 5G prenesejo celotno sezono TV-oddaje v nekaj minutah, igrajo grafično bogate igre v oblaku brez zamud, uživajo v izboljšanih izkušnjah virtualne in razširjene resničnosti ter ostanejo v stiku s prijatelji in družino prek 4K video klicev v realnem času. Da bi lahko uporabniki v celoti izkoristili 5G povezljivost, ima Galaxy S10 5G največji zaslon v seriji Galaxy S doslej – 17,01-centimetrski (6,7-palčni) brezkončni-O zaslon, Samsung 3D globinsko kamero za 3D posnetke, ki vključuje tudi funkciji Video Live Focus in Quick Measure ter se napaja z izjemno hitrim brezžičnim polnjenjem s 4.500 mA pri 25 W.

[1] Na podlagi DisplayMate, najvišja svetilnost do 1200 nitov.

[2] Zaslon Galaxy S10e, S10 in S10+ je s strani VDE Germany nagrajen s certifikatom za 100% volumen mobilne barve s kontrastom razmerja 2.000.000: 1.

[3] Na podlagi DisplayMate, 0.4 JNCD barvna natančnost pri DCI-P3 barvni lestvici.

[4] TÜV Rheinland, globalni inštitut za certificiranje je na podlagi sposobnosti zmanjšanja škodljivih učinkov modre luči, podelil certifikat Eye Comfort za zaslon Galaxy S10, S10+ in S10e. Več o certifikatu na www.tuv.com, ID 1419064785.

[5] Na voljo na Galaxy S10, S10+ in S10 5G. Bralnik prstnih odtisov na Galaxy S10e je na tipki za vklop telefona.

[6] HDR10+ kakovost snemanja se lahko razlikuje na podlagi platforme za deljenje in ponovnega posnetka; HDR10+ barve so na voljo na podpornih napravah ali platformah.

[7]Brezžična skupna raba energije je omejena na Samsung ali druge kompatibilne pametne telefone z WPC iQ brezžičnim polnjenjem, kot so Galaxy S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE, Note5, in Samsung nosljive naprave, vključno z Galaxy Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch (46/42mm), in Galaxy Buds. Nedelovanje z drugimi napravami, ki niso blagovne znamke Samsung, ni izključeno. Lahko vpliva na sprejemanje klicev ali podatkovne storitve, odvisno od vašega omrežnega okolja.

[8] V kolikor napajate dve napravi istočasno, Fast Wireless Charging 2.0 za Galaxy S10e, S10 in S10+ mogoče ne bo na voljo.

[9] Bixby Routines Driving routine je na voljo le v avtomobilih, ki podpirajo Bluetooth povezavo.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več