Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

02.10.2019      14:20
Telekom Slovenije

Samsung in Telekom Slovenije v rožnatem oktobru donirata sredstva za boj proti raku dojk

Telekom Slovenije in Samsung bosta v oktobru, ki je mednarodni mesec osveščanja o raku dojk, od vsakega prodanega mobitela Samsung Galaxy A30s namenila 10 evrov za boj proti raku dojk. Zbrana sredstva bosta po zaključeni akciji predala Združenju Europa Donna Slovenija.

Rak dojk je najpogostejša oblika raka pri ženskah. Po podatkih Združenja Europa Donna Slovenija v Sloveniji vsako leto za rakom dojk zboli skoraj 1300 žensk in do 15 moških, skoraj 400 žensk in do 10 moških pa umre. V Združenju Europa Donna Slovenija že vrsto let oktobra pripravljajo številne aktivnosti, s katerimi obeležijo rožnati oktober, osveščajo širšo javnost o raku dojk ter opozarjajo na pomen zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja bolezni. Prav tako že vrsto let Združenje Europa Donna pri tovrstnih aktivnostih podpirata Telekom Slovenije in Samsung.

Tanja Španić, predsednica Združenja Europa Donna Slovenija, ob tem poudarja, da so v združenju letos v ospredje »postavili skrb za zdravje, saj z zdravim življenjskim slogom danes prispevamo k svojemu zdravju v prihodnosti. Številne raziskave kažejo povezavo med zdravim načinom življenja in manjšim tveganjem za razvoj raka dojk. Redno gibanje, zdrava in uravnotežena prehrana ter ohranjanje primerne telesne teže so tri preproste, vendar ključne odločitve za zdravje. Veseli smo dolgoletne podpore Samsunga in Telekoma Slovenije, saj se tudi z njuno pomočjo slišijo naša sporočila po vsej Sloveniji.«

Predsednik uprave Telekoma Slovenije, Matjaž Merkan, izpostavlja, da je »družbeno odgovorno ravnanje v okolju, v katerem Telekom Slovenije deluje, del naših vrednot, ki jih spreminjamo tudi v dejanja. V Telekomu Slovenije smo tim, v katerem je 66 % sodelavcev in 34 % sodelavk, kot vodilni in nacionalni operater pa se zavedamo svoje vloge, ki jo imamo tudi na področju osveščanja na različnih področjih naših življenj. Tako rožnati oktober namenjamo osveščanju o raku dojk, novembra pa se bomo pridružili gibanju movember, ki osvešča o zgodnjem odkrivanju in pravočasnem zdravljenju raka na prostati in testisih ter ostalih boleznih, ki prizadenejo moške.«

Bernard Purkart, vodja oddelka za mobilno telefonijo pri Samsung Slovenija, je ob tem dodal: »Biti delček mozaika tako pomembnih aktivnostih ozaveščanja, kot je preventiva raka dojk pri ženskah in moških, je velika stvar. Zato z veseljem vsako leto v sodelovanju s Telekomom Slovenije podpremo aktivnosti Združenja Europa Donna Slovenija in z izbranim pametnim mobitelom omogočimo, da tudi s pomočjo tehnologije uporabnicam in uporabnikom približamo nujnost preventive ter zdravega načina življenja.«

Mobitel Samsung Galaxy A30s Pink Ribbon, ki je v tokratni akcijski ponudbi pri Telekomu Slovenije na voljo kot Modri fon meseca, je ob vezavi za 24 mesecev na voljo že od 5 evrov mesečno. Ob nakupu izbranega mobitela v oktobru pa uporabniki ob registraciji prejmejo tudi darilni paket Samsunga.

Uporabnicam priporočamo tudi, da si naložijo brezplačno mobilno aplikacijo Breast Test, ki na enostaven način spodbuja k rednemu in pravilnemu izvajanju samopregleda dojk. Skupaj prispevajmo k boju proti raku dojk.

Uporabljaš pametno uro ali zapestnico?

Honor Band 5 Sport izključno za evropski trg

Recenzija: Wolfenstein: Youngblood - nova kri... 1
Elvis  |  Nisem vedel za slovenske recenzije odkar...
Laserska gravura slovenskih znakov na tipkovn... 1