Računalništvo, telefonija
28.01.2020 10:38
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung predstavil Wind-Free™ klimatske naprave z umetno inteligenco

Po premierni najavi na dogodku Interclima 2019 v Franciji, je Samsung predstavil nove klimatske naprave, ki so na voljo v petih različicah. Tri različice vključujejo edinstveno Samsung Wind-Free™ tehnologijo hlajenja in nove inteligentne tehnologije za izboljšanje udobja v zaprtih prostorih ter izboljšanje energetske učinkovitosti.
Klimatska naprava učinek brezvetrja doseže z nežnim razprševanjem hladnega zraka prek tisoče mikro odprtin.
Klimatska naprava učinek brezvetrja doseže z nežnim razprševanjem hladnega zraka prek tisoče mikro odprtin.

Samsung Electonics je predstavil nove stenske klimatske naprave z R32 hladilnim sredstvom, ki vključujejo edinstveno Wind-Free™ tehnologijo hlajenja in nove funkcije za pametno upravljanje.

“Nove Samsung klimatske naprave vključujejo vodilne industrijske tehnologije za hlajenje in ogrevanje, hkrati pa imajo čudovit dizajn in nudijo inteligentne funkcije, ki uporabnikom olajšajo vsakdan,” je povedal Xavier Feys, podpredsednik predprodaje, razvoj poslovanja, storitve za stranke in upravljanje izdelkov na področju klimatskih naprav pri Samsung Electronics. “Nove klimatske naprave, z izboljšano Wind-Free tehnologijo in novim zmogljivim digitalnim inverterjem, uporabnikom omogočajo še prijetnejše počutje v zaprtih prostorih, hkrati pa so tudi energetsko učinkovite.”

Wind-FreeTM tehnologija hlajenja

Samsung je prve klimatske naprave z Wind-FreeTM tehnologijo v Evropi predstavil že leta 2017.

Klimatske naprave z Wind-FreeTM tehnologijo sledijo tristopenjskemu načinu hlajenja. V prvi stopnji se prostor hitro ohladi v načinu hitrega hlajenja Fast Cooling. V drugi stopnji klima optimizira stopnjo vlažnosti v prostoru, v tretji stopnji pa se aktivira način hlajenja Wind-Free™ Cooling, ki ohranja nivo temperature in vlažnosti za popolno udobje.

Klimatska naprava učinek brezvetrja doseže z nežnim razprševanjem hladnega zraka prek tisoče mikro odprtin na način “brezvetrja”, kar pomeni, da se zrak premika počasneje kot 0,15m/s[1]. Samsung klimatske naprave tako omogočajo prijetno bivanje, brez prepihov.

Pametno delovanje

Nove Samsung stenske klimatske naprave optimizirajo proces hlajenja tudi s funkcijo umetne inteligence, imenovano Auto Comfort[2], kar uporabnikom omogoča učinkovitejšo uporabo klimatske naprave. Auto Comfort funkcija analizira pogoje v sobi, prednostne temperature, načine hlajenja in celo vreme ter se samodejno preklopi na najprimernejše nastavitve.

Naprave omogočajo daljinsko upravljanje prek Samsung SmartThings aplikacije, kar uporabnikom omogoča, da klimatsko napravo na daljavo vklopijo ali izklopijo, izberejo želene načine hlajenja, načrtujejo delovanje ali spremljajo porabo energije. S Samsung Bixby glasovnim upravljanjem lahko prek pametnega telefona klimatsko napravo upravljamo tudi kar z govorom.

Boljša energetska učinkovitost

Nove stenske klimatske naprave vključujejo energetsko učinkovit digitalni invertor, ki spodbuja kompresor in omogoča ohranjanje želene temperature pri nižji porabi energije.

Klimatske naprave imajo tudi vgrajen senzor zaznavanja gibanja, ki spremlja gibanje uporabnikov in tako posledično zmanjša porabo energije. Senzor zazna, da v sobi ni uporabnikov in samodejno spremeni nastavitve klimatske naprave, tako da rahlo zviša temperaturo ali vključi način pripravljenosti. Wind-FreeTM Elite klimatske naprave imajo tudi A+++ energijske nalepke za SEER in SCOP, kar je najboljša možna ocena v Evropi.[3]

[1] Združenje The American Society of Heating, Refrigerating, and Air-Conditioning Engineer definira »brezvetrje« (ang. »Still Air«) kot zračni tok pri hitrostih nižjih od 0.15m/s, ki nima hladnih zračnih sunkov.

[2] Razpoložljivost opisanih funkcij se lahko razlikuje. Funkcija SmartThings je na voljo na napravah Android in iOS. Potrebna je Wi-Fi povezava in Samsung SmartThings račun. Bixby glasovno upravljanje je podprto v angleščini (ZDA, Veliki Britanija, Indija), kitajščini, korejščini, francoščini, nemščini, italijanščini in španščini.

[3] Energijska ocena temelji na 9k BTU verzijim in je po klasifikaciji oznak EU št. 626/2011 (sklop 10) 2019, na lestvici od D do A+++.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več