Računalništvo, telefonija
20.10.2016 14:17

Deli z drugimi:

Share

Samsung Quantum dot monitor

Zasnovan za profesionalne gamer-je
Zasnovan za profesionalne gamer-je

Po temu ko so ga prikazali na Gamescom in IFA letos, je Samsung le oznanil začetek prodaje njihovega novega monitorja.


Novi CFG70 monitor je prvi v tem žanru, ki združuje ukrivljen zaslon s quantum dot tehnologijo s katerim je Samsung dejal da je izdelan specifično za profesionalne gamer-je.


Kako sploh quantum dot tehnologija vpliva na igranje?

Quantum dot so zelo majhnimi nano kristali, ki so zmožni prikazati 125% sRGB barvnega spektra in s tem pripomore h večjim barvnim detajlom kakor tudi višjemu kontrastu 3000:1 ki pripomore h bolj dinamičnemu gameplay-u.

Monitor poleg Quantum dot vsebuje tudi Samsung-ov blur reduction tehnologijo, za katero trdijo da bo to prvi ukrivljen monitor s 1ms reakciskim časom.

Monitor s resolucijo 1920×1080 malce razočara ampak Samsung zatrjuje da bo to nadoknadil s tako imenovanim Eye Saver nastavitvijo, ki bo zmanjšala modro svetlobo, ki škoduje našemu telesu predvsem v nočnih časih igranja iger. Monitor ima dve možnosti za kontroliranje postavitve tako da ga lažje nastavite na želeno pozicijo in končno vsebuje 1 DisplayPort in 2 HDMI port-a.

Samsungov CFG70 144hz monitor bo na voljo v dveh velikostih 24”, ki vas bo stal približno 400€ in 27” za katerega bo treba odšteti 500€.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GS IT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GS IT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GS IT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več