Računalništvo, telefonija
08.03.2012 14:09

Deli z drugimi:

Share

SAPPHIRE predstavil HD 7800 serijo

SAPPHIRE Technology predstavlja svojo tretjo novo serijo grafičnih kartic, ki , ki temelji na novi AMD-jevi grafični arhitekturi GCN (Graphics Core Next).
Sapphire_AMD_HD7870
Sapphire_AMD_HD7870

Nova serija SAPPHIRE HD 7800 je nova družina grafičnih kartic, ki temelji na tretji družini AMD-jevih GPE, ki je izdelana z novim 28nm postopkom in se ponaša z visoko priznano GCN arhitekturo za procesiranje grafike. Novi enoti HD 7870 in HD 7850 GPE imata optimizirano notranjo sestavo, ki ima mnogo lastnosti že splovljene visoko zmogljive serije HD 7900, a manj procesorjev Stream in pa novi 256-bitni hitri pomnilniški vmesnik za najnovejše tipe pomnilnikov DDR5. Namenjena je predvsem igralcem, ki želijo odlično zmogljivost po dostopni ceni, z vsemi najnovejšimi lastnostmi.

Ob splovitvi je SAPPHIRE predstavil dva modela serije HD 7870. SAPPHIRE HD 7870 je prva grafična kartica, ki bo na razpolago s taktom jedra 1GHz in se bo imenovala SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition. Opremljena je z 2GB najnovejšega pomnilnika DDR5 s taktom 1200MHz (efektivno 4,8 Gb/s).

SAPPHIRE istočasno predstavlja model višje zmogljivosti, SAPPHIRE HD 7870 GHz OC Edition, v katerem sta tako jedro kot pomnilnik tovarniško navita, omejitve PowerTune pa dvignjene, za še dodatno naravnavanje zmogljivosti. Oba modela sta opremljena s SAPPHIRE-ovo novo tehnologijo dvojnih ekstraktorjev – Dual-X – visoko učinkovitim hladilnikom z večimi toplovodi in dvojnimi ventilatorji, ki poskrbi za tiho in nadvse hladno delovanje pri običajnih pogojih delovanja ter odlično hlajenje celo pod izredno obremenitvijo.

Preostala dva modela v seriji, ki nudita odlično zmogljivost po še bolj ugodni ceni, sta SAPPHIRE HD 7850 ter SAPPHIRE HD 7850 OC Editions. Z modeloma HD 7870 si delita vse lastnosti s to razliko, da sta na voljo z nižjima taktoma jeder in sicer 860MHz ter 920MHz, in pa da imata nekoliko nižje število procesorjev Stream. Obe kartici imata 2GB pomnilnika DDR5 ter originalni SAPPHIRE-ov hladilnik z dvojnim ventilatorjem in toplovodom.

Serija HD 7000 je tretja generacija rešitev združljivih z DirectX 11 grafičnega oddelka AMD – prej imenovanega ATI. Nova serija SAPPHIRE HD 7800 je pripravljena na DirectX 11.1 ter novi operacijski sistem Windows 8, prav tako pa ima vse značilnosti trenutnega DirectX 11 kot so DirectCompute11 in večnitne komunikacije s procesorjem. Komunikacija z gostiteljskim računalnikom je optimizirana z uporabo najnovejšega hitrega vmesnika PCI-Express Gen3.0, za dodatno izboljšanje zmogljivosti pa se lahko uporabi več kartic v načinu CrossFireX na temu ustrezno specificirani matični plošči.

Delo ali igranje na večih monitorjih postaja vedno bolj priljubljeno in serija SAPPHIRE HD 7800 ga podpira z AMD Eyefinity, ki je sedaj v svoji drugi generaciji. S svojimi Dual-link DVI, HDMI in dvema mini-DisplayPort izhodoma lahko modeli HD 7800 podpirajo konfiguracije, ki zajemajo do 6 monitorjev. Poleg tega lahko serija SAPPHIRE HD 7800 istočasno odpošilja več neodvisnih avdio tokov, kar omogoča povezovanje ustrezne avdio vsebine z različnimi aplikacijami na različnih zaslonih.

V seriji HD 7000 so napredovale tudi HDMI specifikacije. Hitri HDMI 1.4a podpira stereoskopski 3D z izboljšanimi hitrostmi sličic, ki dosegajo 60Hz na oko – skupno 120Hz. Pripravljen je tudi na naslednjo generacijo prikazovanja 4K, ki se ga lahko poganja z enega samega hitrega vhoda 3GHz HDMI 1.4a ali DisplayPort 1.2 HBR2.

APP Acceleration je naziv, ki se ga daje izboljšanemu delovanju cele vrste aplikacij, ki uporabljajo zmožnosti stream procesiranja in specifične strojne lastnosti grafične arhitekture. Serija HD 7000 je bila optimizirana za tovrstne naloge. Tipične aplikacije zajemajo video kodiranje in odkodiranje, stiskanje in multipleksiranje za distribucijo medijev, igranje ali video konference. APP pospeševanje lahko pospeši tudi vsakdanja opravila kot so brskanje po internetu, pisarniške aplikacije in stiskanje datotek s podprtimi programskimi zbirkami.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več