Računalništvo, telefonija
04.05.2017 13:24
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

SAPPHIRE predstavlja grafično kartico NITRO+ Radeon RX 580 Limited Edition za zahtevne igričarje

SAPPHIRE predstavlja grafično kartico NITRO+ Radeon RX 580 Limited Edition za zahtevne igričarje
SAPPHIRE predstavlja grafično kartico NITRO+ Radeon RX 580 Limited Edition za zahtevne igričarje

Podjetje SAPPHIRE je serijo grafičnih kartic SAPPHIRE NITRO+ Gaming Series okrepilo z novo grafično kartico SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 Limited Edition.

Z izbranim grafičnim procesorjem, ki temelji na arhitekturi Polaris, narejeni v izboljšanem 14-nanometrskem proizvodnem procesu FinFet in dodatnimi LED-ventilatorji za zamenjavo in edinstveno ohišje ventilatorja je to najučinkovitejša in najlepša grafična kartica SAPPHIRE NITRO+ doslej. Skupaj z omejeno količino in ultra navitim modelom SAPPHIRE tudi uvaja novi kartici SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 in RX 570.

Za zahtevne igričarje
Zahvaljujoč nenehnemu poenostavljanju 14-nanometrskega proizvodnega procesa FinFet so najnovejši grafični procesorji na osnovi arhitekture Polaris, ki poganjajo kartici SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 in RX 570, energetsko učinkovitejši. To je omogočilo še višje frekvence in do 10% večjo zmogljivost v primerjavi s predhodno serijo. Da bi dodal še več prostora za navijanje, je SAPPHIRE izbral čipe Polaris za kartico za SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 Limited Edition.

Takt procesorja tovarniško navitih jeder standardne kartice SAPPHIRE NITRO+ RX 580 ‒ tako različica z 8 GB pomnilnika kot tudi različica s 4 GB pomnilnika ‒ znaša 1411 MHz. Različica Limited Edition je še zmogljivejša, s taktom procesorja 1450 MHz. Na voljo je le pri različici z 8 GB pomnilnika.

4. generacija grafičnih procesorjev Graphics Core Next serije Radeon RX 500 je opremljena z izboljšanim geometrijskim motorjem, novim motorjem za prikazovanje, povečanim predpomnilnikom in asinhronimi senčilniki. Opremljena s procesorskimi enotami 2304 Stream na osnovi CGN je kartica SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 kartica, ki poganja sodobne igre v ločljivosti 1080p in več ter nudi vrhunsko doživetje v virtualni resničnosti. Za vrhunsko igranje iger v ločljivosti prihaja kartica SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 570 z jedri CGN 4. generacije in tovarniško navitim taktom 1340 MHz.

V različicah z 8 in 4 GB pomnilnika ponuja izvrstno vrednost, učinkovitost in kakovost.

Popolnoma novo hlajenje Dual-X
Hlajenje Dual-X v karticah SAPPHIRE NITRO+ RX 580 in 570 je doživelo popolno spremembo. Zasnovan za omejitev moči, ki bistveno presega običajne specifikacije, je novi hladilnik slišno mnogo boljši. Pri doseganju enake temperature grafičnega procesorja (75° C) je hladilnik Dual-X na karticah nove serije NITRO+ RX 500 tišji do 12 dB, medtem pa še vedno dosega bistveno nižje temperature komponent kot hladilniki iz prejšnjih serij.

SAPPHIRE je tudi izboljšal sistem Intelligent Fan Control III, ki povečuje natančnost krmilnika ventilatorja. Razlike v številu obratov od ventilatorja do ventilatorja so se z 10 % zmanjšale na 3,2 %, kar povečuje natančnost hladilnika.

Limited Edition: Dodatni LED ventilatorji, edinstven dizajn
SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 Limited Edition ni le najzmogljivejša kartica serije NITRO+, temveč je tudi najlepša. Za prilagajanje in prihodnje preverjanje je SAPPHIRE dodal par novih prosojnih ventilatorjev z lučkami Cool Blue LED za osvetlitev ozadja. Uporabniki lahko preprosto zamenjajo vgrajene črne ventilatorje, ne da bi razveljavili garancijo, z učinkovito uporabo sistema SAPPHIRE Quick Connect.
Ti novi prosojni svetleči ventilatorji bodo še dodatno krasili edinstveno ohišje ventilatorja Gun Metal, ki je na voljo le v omejeni izdaji.

Kartici NITRO+ RX 580 in 570 sta tudi opremljeni z lučko NITRO Glow ‒ stilsko lučko RGB LED z osvetlitvijo ozadja na strani, ki jo je mogoče preprosto upravljati s programsko opremo SAPPHIRE TriXX 3.0.

Moč izbire
Vse kartice SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 in RX 570 so opremljene z 8-pinskim napajalnim konektorjem. Kartice NITRO+ RX 570 prihajajo z opcijskim 6-pinskim konektorjem. To daje možnosti uporabnikom, ki želijo maksimalno učinkovitost ali možnosti navijanja. Poleg vsega navedenega so kartice opremljene s programsko opremo Dual-UEFI BIOS, ki služi tudi kot preklopnik med načinoma Boost in Silent. Nastavitev Boost se uporablja za največjo zmogljivost pri igranju iger, medtem ko nastavitev Silent uporabljajo uporabniki, ki želijo skoraj tiho igranje.

Radeon Software Crimson ReLive
Gonilniki Radeon Software Crimson so vzpostavili nov standard za programsko opremo gonilnikov grafične kartice. Zadnja izdaja ReLive prinaša dodatno vrednost igričarjem s funkcijami, kot sta snemanje in predvajanje igranja, ali funkcijo Radeon Chill za optimizacijo moči, zmogljivosti in vhodnega zamika.


Radeon Chill ‒ funkcija inteligentnega varčevanja z energijo

Radeon Chill je inteligentna funkcija varčevanja z energijo za grafiko Radeon™, ki dinamično regulira hitrost sličic na podlagi vašega premikanja v igri. Ko je igranje najintenzivnejše, Radeon Chill deluje tako, da zagotavlja popolno število sličic grafike Radeon. Ko se premikanje zmanjšuje, Radeon Chill zmanjša število sličic na sekundo. Zasnovan tako, da varčuje z energijo, niža temperaturo in podaljšuje življenjsko dobo baterije, Radeon Chill omogoča veliko grafično zmogljivost, ko ste v boju in varčuje z energijo, ko raziskujete.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več