Računalništvo, telefonija
15.02.2012 19:58
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

SAPPHIRE splovil serijo HD 7700

SAPPHIRE Technology je ravnokar predstavil popolnoma novo serijo grafičnih kartic po dostopnih cenah, ki temeljijo na revolucionarni novi AMD-jevi grafični arhitekturi GCN (Graphics Core Next).
Sapphire_AMD_HD7770_GHz_OC
Sapphire_AMD_HD7770_GHz_OC

Nova serija SAPPHIRE HD 7700 je nova družina grafičnih kartic, namenjena navdušencem z omejenim proračunom in pa splošnim uporabnikom, ki želijo povečano grafično zmogljivost. Temelji na drugi družini AMD-jevih GPE, ki je izdelana z novim 28nm postopkom in se ponaša z visoko priznano GCN arhitekturo za procesiranje grafike. Novi enoti HD 7770 ter HD 7750 imata optimizirano notranjo sestavo, ki ima mnogo lastnosti že splovljene visoko zmogljive serije HD 7900, a manj procesorjev Stream in pa poenostavljen 128-bitni hitri pomnilniški vmesnik za najnovejše tipe pomnilnikov DDR5.

Ob splovitvi bo SAPPHIRE predstavil dva modela serije HD 7770. SAPPHIRE HD 7770 je prva grafična kartica večinske proizvodnje, ki bo na razpolago s taktom jedra 1GHz in se bo imenovala SAPPHIRE HD 7770 GHz Edition. Opremljena je z 1GB najnovejšega pomnilnika DDR5 s taktom 1125MHz (efektivno 4,5 Gb/s). SAPPHIRE istočasno predstavlja tudi model visoke zmogljivosti, SAPPHIRE HD 7770 GHz OC Edition, ki ima jedro tovarniško navito na 1150MHz, pomnilnik pa na 1250MHz (efektivno 5Gb/s). Oba modela imata visoko učinkoviti originalni SAPPHIRE-ov hladilnik z enojnim ventilatorjem in toplovodom.

Tretji model v seriji je SAPPHIRE HD 7750, ki je namenjen bolj proračunsko zavednim ter ima vse lastnosti verzije HD 7770 s to razliko, da ima takte jeder znižane na 800MHz in pa drugačno izhodno nastavitev ter nižje število procesorjev Stream. Ima 1GB pomnilnika s taktom 1125MHz (efektivno 4,5 GB/s), prav tako pa hladilnik z enojnim ventilatorjem in toplovodom.

Za navdušence, ki želijo prignati zmogljivost do njenih meja, je za prenos na SAPPHIRE-ovi spletni strani brezplačno na voljo nova različica SAPPHIRE-ovega orodja za navijanje TriXX, ki podpira to najnovejšo generacijo tehnologije. TriXX omogoča nastavljanje napetosti GPE in pa tudi takta jedra in pomnilnika, medtem pa stalno prikazuje temperaturo. Prav tako je podprt tudi ročni nadzor hitrosti ventilatorja in ventilacijski profili ustvarjeni s strani uporabnikov, pa tudi možnost shranjevanja do štirih različnih nastavitev delovanja.

Serija HD 7000 je tretja generacija rešitev združljivih z DirectX 11 grafičnega oddelka AMD – prej imenovanega ATI. Nova serija SAPPHIRE HD 7700 je pripravljena na DirectX 11,1 ter novi operacijski sistem Windows 8, prav tako pa ima vse značilnosti trenutnega DirectX 11 kot so DirectCompute11 in večnitne komunikacije s procesorjem. Komunikacija z gostiteljskim računalnikom je optimizirana z uporabo najnovejšega hitrega vmesnika PCI-Express Gen3.0, za dodatno izboljšanje zmogljivosti pa se lahko uporabi več kartic v načinu CrossFireX na temu ustrezno specificirani matični plošči.

Delo ali igranje na večih monitorjih postaja vedno bolj priljubljeno in serija SAPPHIRE HD 7700 ga podpira z AMD Eyefinity, ki je sedaj v svoji drugi generaciji. S svojimi Dual-link DVI, HDMI in dvema mini-DisplayPort izhodoma lahko modeli HD 7770 podpirajo konfiguracije, ki zajemajo do 6 monitorjev. Model HD 7750 ima Dual link DVI, HDMI in en DisplayPort izhod ter podpira do štiri monitorje. Poleg tega lahko serija SAPPHIRE HD 7700 istočasno odpošilja več neodvisnih avdio tokov, kar omogoča povezovanje ustrezne avdio vsebine z različnimi aplikacijami na različnih zaslonih.

V seriji HD 7000 so napredovale tudi HDMI specifikacije. Hitri HDMI 1,4a podpira stereoskopski 3D z izboljšanimi hitrostmi sličic, ki dosegajo 60Hz na oko – skupno 120Hz. Pripravljen je tudi na naslednjo generacijo prikazovanja 4K, ki se ga lahko poganja z enega samega hitrega vhoda 3GHz HDMI 1,4a ali DisplayPort 1,2 HBR2.

APP Acceleration je naziv, ki se ga daje izboljšanemu delovanju cele vrste aplikacij, ki uporabljajo zmožnosti stream procesiranja in specifične strojne lastnosti grafične arhitekture. Serija HD 7000 je bila optimizirana za tovrstne naloge. Tipične aplikacije zajemajo video kodiranje in odkodiranje, stiskanje in multipleksiranje za distribucijo medijev, igranje ali video konference. APP pospeševanje lahko pospeši tudi vsakdanja opravila kot so brskanje po internetu, pisarniške aplikacije in stiskanje datotek s podprtimi programskimi zbirkami.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več