Računalništvo, telefonija
29.07.2015 16:29
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Se vam splača oglaševati poleti?

Osnova za grajenje komunikacijske strategije se prične pri poznavanju vedenjskih vzorcev uporabnikov digitalnih medijev. Po tradicionalnih trženjskih in komunikacijskih izkušnjah velja, da poletje ni ravno najboljši čas za trženjske aktivnosti. Namreč veliko ljudi se odpravi na dopust in doseg medijev je nižji. Če pa se osredotočimo na oglaševanje v digitalnih medijih, lahko ugotovimo, da je oglaševanje v poletnih mesecih še vedno ena najboljših možnosti za komunikacijo.
Se vam splača oglaševati poleti?
Se vam splača oglaševati poleti?

Dva ključna razloga za to:

1. Nenasičenost digitalnih medijev z oglasnimi sporočili, kar pomeni večjo ekskluzivnost
2. Oglaševanje na digitalnih medijih ne plačujemo na osnovi statičnih približkov, temveč na osnovi realizacije in trenutnega povpraševanja.

Vsako leto v najvišji poletni sezoni skupni doseg digitalnih medijev v Sloveniji upade za nekaj odstotkov.


Vendar, tako kot se vreme spreminja, tako se tudi obnašanje v digitalnih medijih. Ljudje se odpravljajo ven iz hiš, stanovanj in na svojih pametnih telefonih ali tablicah iščejo kraje kamor bodo šli in stvari, ki jih lahko počnejo in seveda gostilne in lokale, kjer se lahko najejo in osvežijo. Kaj ljudje iščejo in kako, odpira široko okno potrošniških interesov v sezoni in tudi izven nje. Bolj je verjetno, da bodo ljudje šli namobilno napravo preveriti določeno informacijo v poletnih mesecih kot v drugih letnih časih. Zato je tudi čedalje bolj pomembno, da ima vsak, ki ima na svetovnem spletu spletno stran, le to prilagojeno za mobilne naprave (https://spletnik.si/blog/2014/07/22/izboljsajte-konverzije-z-odzivnim-dizajnom/?utm_source=RN&utm_medium=clanek-oglasevanje-poleti&utm_campaign=google-oglasevanje).

Večina ljudi, se odloči na začetku julija, da bomo zaustavili vse komunikacije, saj menijo, da zaradi tega, ker so ljudje na dopustih njihova sporočila ne bodo imela učinka. Vendar se motijo. Recimo v iskalnem marketingu (http://www.povecajobisk.si/kako-deluje-oglasevanje-na-googlu.html/?utm_source=RN&utm_medium=clanek-oglasevanje-poleti&utm_campaign=google-oglasevanje) to ni pomembno, saj če imajo njihove zakupljene ključne besede prikaze, potem so določeni interesenti za njihove produkte. Saj, če jih ne bi bilo potem tudi prikazov ne bi bilo. Plačujejo pa seveda samo na klik, kar spet pomeni, če nekdo klikne na oglas, ga je oglasna vsebina že zanimala in ni kliknil brez razloga. Po naših izkušnjah sodeče, se v poletnem času tudi poveča število nakupov oz. povpraševanj ravno iz prej omenjenega razloga – večje ekskluzivnosti zaradi nenasičenosti.

Popolna prekinitev oglaševanja bi bila smiselna samo za podjetja, ki gredo na kolektivne dopuste in tako v podjetju ni nikogar, ki bi se odzval na morebitna povpraševanja in bi si s tem podjetje ustvarilo negativen vtis s strani naročnikov.

Tako, da ne delajte te napake in ne zaustavljajte vaše oglasne kampanje, saj s tem izgubljate tudi na kakovosti same kampanje, saj sedaj že vemo, da vsaka prekinitev kampanje »zmede« Googlove algoritme, ki neprestano skrbijo za to, da vaše ključne besede in oglasi konkurirajo z ostalimi oglaševalci, ki vstopajo in izstopajo.


Se pravi, potem ko se ponovno odločite za vklop, se mora algoritem ponovno uravnati, da prilagodi ponudbo in je potem cena ponovno višja in seveda spet traja nekaj časa, da pride do optimalne cene na klik.

Zato vas še enkrat opominjam, da dobro premislite ali se vam res splača oglasno kampanjo prekiniti. Vedno imate možnost oglaševanje umiriti, kar pomeni, da se zmanjša proračun na neko optimalno vrednost, da ste še vedno prisotni in ne nevidni.

Za več vprašanj nam pišite preko kontaktnega obrazca (http://www.povecajobisk.si/kontaktirajte_nas.html/?utm_source=RN&utm_medium=clanek-oglasevanje-poleti&utm_campaign=google-oglasevanje), e-maila info@spletnik.si (mailto:info@spletnik.si) ali nas pokličite na 080 33 39.

Ekipa Spletnik

Vir: Se mi splača oglaševati poleti? (https://spletnik.si/blog/2015/07/21/se-mi-splaca-oglasevati-poleti/?utm_source=RN&utm_medium=clanek-oglasevanje-poleti&utm_campaign=google-oglasevanje)


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več