Računalništvo, telefonija
16.02.2016 12:50

Deli z drugimi:

Share

sMind: Znamka poslovne inteligence, ki ponuja vpogled v glave sodobnih potrošnikov!

sMind trgovcem omogoča, da postanejo še bolj konkurenčni ter ustrezno sledijo trendom v dejavnosti, za potrošnike pa pomeni pomemben korak naprej v smeri poštenih in zanesljivih poslovnih praks v spletni trgovini.
sMind: Znamka poslovne inteligence, ki ponuja vpogled v glave sodobnih potrošnikov!
sMind: Znamka poslovne inteligence, ki ponuja vpogled v glave sodobnih potrošnikov!

Stari poslovni pristopi niso več relevantni, obstaja velika vrzel v znanju

Nedvomno se je poslovanje v zadnjih desetih letih mnogo bolj spremenilo kot v predhodnih stotih, a žal velik del managerjev poskuša rešiti spremembe okolja z zastarelimi poslovnimi modeli.


»Raje si priznajmo, da bolj kot se ukvarjamo z ohranjanjem obstoječega stanja, bolj smo blizu svojemu neizogibnemu propadu,« pomen prilagoditve poslovnih pristopov poudarja mag. Darko Dujič, izvršni direktor podjetja Ceneje d.o.o.

Naš portal Ceneje.si za pomoč pri informiranem nakupovanju mesečno obiskuje že več kot tretjina od 1,5 milijona spletne populacije v Sloveniji in s tem dokazuje, da smo priča novi, zreli fazi nakupnega vedenja, kateri se morajo znati različni igralci na trgu hitro prilagoditi. V podjetju že štiri leta zapored poglobljeno proučujemo navade potrošnikov v Sloveniji in na Hrvaškem, kar nam zagotavlja edinstveno znanje, ki je sicer težko dostopno.

Shopper’s Mind – sMind, ki je namenjen trgovcem v tradicionalnih in spletnih kanalih, upraviteljem znamk ter ponudnikom podpornih storitev, predstavlja našo iniciativo za promocijo in razvoj znanja na področju spletne trgovine. Vsebine so rezultat poglobljenih analiz nakupnega vedenja in uporabnikom omogočajo, da postanejo še bolj konkurenčni ter ustrezno sledijo trendom in razvojnim premikom v svoji dejavnosti.

Celotna predstavitev Shopper’s Mind – sMind »

sMind analiza: Število slovenskih podjetij, ki prodajajo na spletu, se je povečalo za 30 odstotkov!

Ena zadnjih sMind analiz je primerjala število slovenskih in EU podjetij, ki prodajajo na spletu, in pokazala, da ta delež zelo hitro narašča. Po podatkih zadnje raziskave Evropske komisije je v EU podjetij, ki prodajajo tudi na spletu, 17 odstotkov, pri nas dobrih 16. Evropsko povprečje se je v zadnjih dveh letih povečalo za 14, v Sloveniji v istem obdobju za več kot 30 odstotkov.

Kljub splošnemu trendu naraščanja števila podjetij, ki ponujajo splet kot enega izmed kanalov prodaje, obstajajo pomembne razlike med posameznimi sektorji. V sektorju trgovine na debelo je evropsko povprečje skoraj tretjina podjetij, enako v Sloveniji in sosednji Hrvaški. Na drugi strani je v dejavnosti trgovine na drobno odstotek precej nižji: v EU približno petina podjetij, v Sloveniji nekaj čez 20 %, na Hrvaškem okoli 16 %.

Zanimive so tudi razlike glede na velikost podjetja. Med velikimi podjetji (250 zaposlenih in več) jih bistveno več na spletu prodaja v proizvodnem sektorju – povprečje EU znaša 40 odstotkov vseh podjetij, na Hrvaškem eno tretjino, pri nas že skoraj polovico.

Med srednjimi (50 do 249 zaposlenih) in malimi podjetji (10 do 49 zaposlenih) je odstotek spletne prodaje višji v storitvenem sektorju. Srednje velikih storitvenih podjetij, ki prodajajo tudi na spletu, je v EU približno tretjina, enako tudi v Sloveniji. Delež spletne prodaje je najnižji med malimi podjetji v proizvodnem sektorju – v EU samo desetina, v Sloveniji zgolj 4 %.

Več o analizi »


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CENEJE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CENEJE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Ceneje.si logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CENEJE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več