Računalništvo, telefonija
11.06.2015 14:22
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sin elektronskega tiskalnika praznuje 40 let!

EPSON je najprej delal ure (Seico), nato je na tokijskih olimpijskih igrah predstavil prvi elektronski tiskalnik (electonic printer - EP), kar je takratnim vodilnim zadišalo po svetovni slavi. Kmalu je na svet pokukal novi model EP-101, zatem pa se je Seico preimenoval v EPSON (Son of EP).
Na predstavitvi smo tudi novinarji izglasovali Epson za najboljšega, ko so 3 konkurenčne DLP projektorje + 1 3LCD Epson skoraj enakega cenovnega razreda prekrili in nam v roke potisnili ocenjevalne liste.
Na predstavitvi smo tudi novinarji izglasovali Epson za najboljšega, ko so 3 konkurenčne DLP projektorje + 1 3LCD Epson skoraj enakega cenovnega razreda prekrili in nam v roke potisnili ocenjevalne liste.

Epson je danes blizu Ljubljane v luči jutrijšnje 40-letnice tega japonskega giganta, ki se je tačas prelevil v globalnega in vodilnega igralca v svetu tiskalniške in projektorske tehnologije, predstavil prednosti 3LCD tehnologije in pomembnosti merjenja svetilnosti vseh barv – CLO (Colour Light Output).

Na predstavitvi smo tudi novinarji izglasovali Epson za najboljšega, ko so 3 konkurenčne DLP projektorje + enega epsonovega 3LCD skoraj enakih cenovnih razredov prekrili s škatlami in nam v roke potisnili ocenjevalne liste.

Seveda so predstavili tudi nove projektorje, ki so namenjeni poslovnim uporabnikom in izobraževalnim ustanovam ter hišni zabavi. Epsonovi projektorji, v primerjavi z DLP projektorji z enim čipom, nudijo do trikrat močnejšo sliko svetlejših barv. Zahvaljujoč lastni 3LCD tehnologiji Epson proizvaja video projektorje, ki jih odlikuje superiorna izvedba z nizko porabo energije.

Za razliko od konkurenčnih DLP projektorjev z enim čipom, ki praviloma projicirjajo močnejšo izhodno moč le bele svetilnosti, Epsonovi 3LCD projektorji poleg bele, pošiljajo tudi enako svetlobno moč vseh osnovnih barv – rdeče, zelene, modre.

Epson izhodno svetlobno moč svojih projektorjev meri z metodo Colour Light Output (CLO). To je nov način merjenja kvalitete projiciranih barv, ki jo je razvila in objavila mednarodna organizacija Society for Information Displays (SID). Medtem ko proizvajalci DLP projektorjev prikazujejo le izhodno moč bele svetilnosti (WLO – White Light Output), Epson enostavno, natančno in vsem razumljivo razlaga kvaliteto prikaza jasnih barv z uporabo CLO metrike.

“CLO je nov način merjenja moči 3LCD projektorjev za natančno označevanje svetilnosti slike, ki jo dajejo poslovni projektorji, izobraževalne ustanove in projektorji za domači kino“, je rekel Renato Vincenti, Business Regional Manager v podjetju Epson. „Svetlobno moč projektorjev izražamo preko treh osnovnih barv: rdeče, zelene in modre, ki skupaj tvorijo belo svetlobo, CLO pa natančno določa svetlobno moč aparata. Za poslovno uporabo je svetlobna moč projektorja, zaradi predstavitev v delovnih prostorih pri dnevni ali umetni svetlobi, izjemnega pomena. Podobno je tudi z izobraževalnimi ustanovami, saj pouk poteka pod pogoji močne osvetlitve. Če želite izvesti uspešno predstavitev ali predavanje, je kvaliteten video projektor ključnega pomena”, je dodal.


EH-TW7200 (hišni kino)

Ta osnovni 3D-projektor Full HD ima širok pomik objektiva, visoko razmerje kontrasta 120.000 :1 in tehnologijo 3LCD ter za dostopno ceno ponuja veliko zmogljivih funkcij. Idealen je za zmogljivo in intenzivno doživetje, saj je odličen za izboljšanje vaše izkušnje domačega kina.

Cenovno ugoden projektor omogoča zmogljive slike v polni visoki ločljivosti, saj je izboljšan z Epsonovimi paneli 3LCD, kar zagotavlja predvajanje slike vrhunske kakovosti za najrazličnejše vsebine. Ni vam treba sedeti v temi, saj bela in barvna svetilnost enake kakovosti 2000 lumnov omogočata, da lahko najnovejše filme gledate podnevi s svetlimi in živimi barvami.

EB-1776W (napredni prenosni poslovni projektor)

Projektor EB-1776W je opremljen s funkcijama hitrega vklopa in takojšnjega izklopa, zato vam ni treba čakati, da se segreje ali ohladi. Ker je lahek in tanek, ga lahko preprosto prenašate s seboj v praktični torbici. S pomočjo hitre in odzivne povezave Wi-Fi lahko na preprost način brezžično projicirate iz prenosnega računalnika, s čimer prihranite čas. Obenem imate več svobode pri izbiri mesta postavitve projektorja, saj povezava računalnika s kablom ni potrebna.

Epsonova tehnologija sprotnega trapeznega popravka med postavitvijo projektorja samodejno popravlja in prilagaja sliko, da se prilega projekcijski površini. Tudi med predstavitvijo nenehno nadzira in prilagaja projekcijo, kar je nadvse prikladno, če se, na primer, nehote zadenete ob projektor, ko razdeljujete gradiva med poslušalci.

EB-1985WU (napredni poslovni projektor)

Svetle barve in živo sliko v ločljivosti WUXGA s pomočjo Epsonove tehnologije 3LCD. Podrobnosti so tudi pri dnevni svetlobi jasno prikazane po zaslugi svetilnosti 4800 lumnov. Funkcije za pomoč pri ostrenju, popravljanje trapezne slike in prilagoditev zaslonu so vključene in zagotavljajo preprosto nastavitev, prilagodljivo povezljivost pa zagotavljajo dvojna vrata HDMI, Wi-Fi in ožičeno omrežje LAN. Funkciji Miracast in WiDi omogočata brezžično zrcaljenje zaslona in pretakanje podatkov iz tabličnega računalnika ali pametnega telefona.

S projektorjem EB-1985WU kar najbolje izkoristite svoje sestanke. Epsonova programska oprema za več računalnikov podpira skupno rabo vsebine iz največ 50 naprav, aplikacija iProjection² pa poenostavlja skupno rabo in označevanje vsebine s pametnimi napravami. Vsebino, kot je videokonferenca in predstavitve iz različnih virov, lahko prikažete v načinu deljenega zaslona.

EB-536Wi (interaktivni projektor s kratko projekcijsko razdaljo)

Standardno, zagotavlja visokokakovostno sliko in številne dodatne funkcije, tako da uporabniki za svoj denar dobijo več. Ta projektor, ki je popolna izbira za učilnice ali majhne sejne sobe, lahko namestite na steno ali strop. Vključuje tudi številne interaktivne funkcije, ki jih lahko začnete uporabljati takoj, vključno s pisalom s hitro sinhronizacijo za natančno pisanje.

Žarnica v projektorju EB-536Wi v varčevalnem načinu odslej zagotavlja do 10.000 ur uporabe. Projektor med predstavitvami celo varčuje z energijo tako, da samodejno prilagaja svetilnost glede na vsebino. Funkcija izklopa zvoka/slike začasno ustavi predstavitev in zatemni žarnico za 70 % ter tako varčuje z energijo, kadar projektorja ne uporabljate. S pomočjo vgrajenega 16-vatnega zvočnika lahko zvočno vsebino predvajate neposredno prek projektorja, ne da bi za to potrebovali dodatne zunanje zvočnike. Vhod za mikrofon pretvori projektor v sistem javnega ozvočenja, zaradi česar se lahko govornike v učilnicah sliši brez težav.

EB-W28 (cenovno ugoden prenosni poslovni projektor)

Prenosen poslovni projektor 3LCD z inovativno funkcijo kode QR; prenesite Epsonovo aplikacijo iProjection2 in optično preberite projicirano kodo QR za preprosto povezljivost in skupno rabo vsebine. Projektor je zasnovan za preprosto in hitro sodelovanje ter omogoča visoko svetilnost in funkcije, brez katerih v poslovnem okolju ne gre.

Še nikoli ni bilo tako preprosto zajeti to kar vidite na pametno napravo in deliti z večjo množico gledalcev. Funkcija iProjection QR omogoča, da z vsakim pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom z brezplačno aplikacijo iProjection optično preberete kodo QR, ki jo projicira projektor EB-W28, da se v trenutku povežete in delite vsebino.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PANTEH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PANTEH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PANTEH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več