Računalništvo, telefonija
28.11.2020 08:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Skriti trg aditivne proizvodnje: visoko temperaturna plastika

.. Celotna linija visokotemperaturnih 3D printerjev INTAMSYS za izdelavo realnih kosov ..
Skriti trg aditivne proizvodnje: visoko temperaturna plastika
Skriti trg aditivne proizvodnje: visoko temperaturna plastika

INTAMSYS je z več kot 1.500 nameščenemi visoko temperaturnimi 3D printerji vodilno podjetje na področju aditivne proizvodnje. Z INTAMSYS stroji lahko printate visoko funkcionalne materiale, kot so PEEK, PEKK, PAEK in PEI. Uporabljate lahko tudi ostale funkcionalne materiale, kot so PC, PA, PACF itd. S celotno linijo industrijskih, visoko temperaturnih printerjev se INTAMSYS tako osredotoča na ta tržni segment.

“Za standardne materiale, kot je PLA je na voljo že dovolj 3D printerjev. Je pa opazno manj strojev za podjetja, ki zahtevajo visoko kakovost inženirskih plastik. Na tem trgu hočemo biti številka 1 na svetu in sicer s širokim spektrom 3D printerjev, od vstopnih do industrijskih,” je povedal Bart Leferink, Vice President EMEA pri INTAMSYS.

Industrijska kakovost in visoka temperatura

INTAMSYS se osredotoča na FFF tehnologijo za visoko zmogljive in inženirske polimere. Razlog za to je, da lahko s tovrstnimi materiali zamenjate številne obstoječe, kovinske in plastične kose, ki so bili izdelani z rezkanjem ali brizganjem.

Celotna linija za povečanje proizvodnje

INTAMSYS je razvil celotno linijo industrijskih FFF 3D printerjev za vse aplikacije, ki imajo koristi od visoko zmogljive inženirske plastike. Od trdih PEEK do ABS materialov. Pri vseh 3D printerjih INTAMSYS ponuja možnost prilagoditve nastavitev temperature in tako omogoča optimizacija procesa. Vstopni model je FUNMAT HT. 3D printer ima ekstruder, ki se segreje do 450 °C, delovna miza se segreje do 160 °C, prav tako pa je ogrevana celotna komora. Motorji in ostale komponente so prilagojene delovanju pri visokih temperaturah. Bart Leferink: “Razvoj visoko temperaturnega 3D printerja zahteva več kot samo ogrevanje komore. Vse komponente morajo v takem okolju delovati normalno.” FUNMAT HT je sposoben sprintati tako visoko zmogljive inženirske kot običajne plastike. S ceno 6.497 EUR lahko podjetje s sorazmerno nizkim stroškom prične s testiranjem funkcionalnih modelov in materialov. FUNMAT Pro 410 in Pro 610 HT sta večja, industrijsko – produkcijska 3D printerja, zasnovana na enakih principih. Na tak način lahko povečate proizvodnjo.

Odprta platforma

Dva druga ključna elementa v INTAMSYS strategiji sta odprta platforma in certificiranje. Stranke lahko tako na FUNMAT 3D printerjih uporabljajo materiale po svoji izbiri. Ti materiali so certificirani v partnerstvu s ponudniki materialov in uporabnikom omogočajo optimizirane nastavitve parametrov. INTAMSYS z uporabnikom deli MDS (Material Data Sheet) in mu omogoči dostop do vseh podatkov o procesu 3D printanja. Iz stroja FUNMAT Pro 610 HT lahko izvozite podatke, ki jih kasneje uporabite za namene certifikacije. “Naše stranke podpiramo pri izdelavi celotnega postopka, ki je varen za zaposlene, skladen s predpisi in konkurenčen drugim proizvodnim tehnikam,” je povedal Bart Leferink.

Za implementacijo INTAMSYS 3D printerjev v vaš razvojno-proizvodni proces kontaktirajte 3WAY, d. o. o. (www.3way.si), ki je uradni distributer in serviser na področju Adria regije. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem 3WAY d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri 3WAY d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem 3WAY d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več