22.06.2018      19:10
2018 Microsoft Country Partner of the Year Award for Slovenia

Najboljši Microsoftov partner: Skupina stroka.si je partner leta

Sandi Markon, izvršni direktor in lastnik Skupine stroka.siSandi Markon, izvršni direktor in lastnik Skupine stroka.si

Skupina stroka.si je prejela priznanje 2018 Microsoft Country Partner of the Year Award for Slovenia. Podjetje je priznanje prejelo skupaj z najboljšimi Microsoftovimi partnerji na svetu, saj je prikazalo odličnost pri inovacijah in uvedbi rešitev za stranke na temelju Microsoftove tehnologije.

»Veseli nas in ponosni smo, da nam je Microsoft že drugič zapovrstjo ter skupaj tretjič podelil naziv Microsoftov partner leta v Sloveniji. Pohvala in zahvala za to gre predvsem našim zaposlenim, ki s svojo usposobljenostjo in strastjo do novih tehnologij pri kupcih vsakodnevno uvajajo nove rešitve in jim s tem pomagajo dosegati boljše rezultate dela,« je povedal Sandi Markon, izvršni direktor in lastnik Skupine stroka.si. »Sledimo svoji strategiji in usmeritvi v izrabo oblačnih storitev in nadgrajujemo status razvojno naprednega partnerja, ki na trgu preizkuša in vpeljuje najnovejše ter najbolj inovativne Microsoftove tehnologije. V zadnjem letu razvoja inovativnih rešitev smo se osredotočili predvsem na poslovne scenarije, ki slonijo na izrabi storitev oblačne platforme Azure, katere dodana vrednost je ravno v uporabi razpoložljivih aplikativnih storitev. Azure namreč še vedno vse preveč dojemamo kot alternativo za preslikavo klasičnih IT-okolij, kar pa je povsem zgrešeno mišljenje in kar v teh primerih dela Azure tudi neekonomično in neučinkovito okolje. Mi ga dojemamo povsem drugače in že kaj kmalu vam bomo zelo konkretne scenarije izrabe predstavili v našem novem demonstracijskem središču v Kristalni palači v Ljubljani.«

Priznanja so bila podeljena v več kategorijah, zmagovalci pa so bili izbrani iz nabora več kot 2600 prijaviteljev iz 115 držav po vsem svetu. Skupina stroka.si je priznanje prejela tako zaradi zagotavljanja izvrstnih rešitev in storitev kot tudi za odlično sodelovanje s slovensko podružnico.

Priznanja Microsoft Country Partner of the Year Awards počastijo partnerje na ravni države, ki prikažejo poslovno odličnost pri zagotavljanju Microsoftovih rešitev več strankam v zadnjem letu. Skupina stroka.si ga je prejela za uspešno in učinkovito sodelovanje z Microsoftovo lokalno podružnico, pri čemer je prikazala inovacije, poslovno učinkovitost, dvig zadovoljstva strank in pridobitev novih strank.

»V imenu slovenskega Microsofta z velikim veseljem čestitam Skupini stroka.si, ki je bila zaradi inovativne uporabe Microsoftovih tehnologij, predvsem platforme v oblaku Microsoft Azure, in zglednega sodelovanja z našimi strokovnjaki ponovno izbrana za partnerja leta v Sloveniji,« je povedala Barbara Domicelj, generalna direktorica slovenskega Microsofta. »V Skupini stroka.si so prepoznali oblak kot neizogiben gradnik digitalne preobrazbe v sleherni organizaciji in s tem na široko odprli vrata inovacijam za večjo poslovno uspešnost, dvig zadovoljstva uporabnikov in pridobivanje novih strank. V Microsoftu smo ponosni na vzpostavljeno sodelovanje ter se že veselimo novih skupnih uspehov.«

Priznanja Microsoft Partner of the Year Awards so namenjena Microsoftovim partnerjem, ki so v zadnjem letu razvili in ponudili izjemne rešitve na temelju Microsoftovih tehnologij.

Opis Skupine stroka.si:
V Skupini stroka.si so specializirani za hitre in učinkovite IT-rešitve in sledijo viziji IT ljudem, kar pomeni, da poskušajo informacijske rešitve pripeljati do prav vsakega posameznika v organizaciji in s tem izboljšati učinkovitost vseh zaposlenih. So sodoben in inovativen Microsoftov partner, usmerjen in specializiran za področje Microsoftovih oblačnih tehnologij in njihovo najučinkovitejšo izrabo (consumption). Inovativen pristop do trga, razvojna usmerjenost in dobro sodelovanje z lokalno Microsoftovo ekipo v Sloveniji so jim kar trikrat prinesli laskavi naziv Microsoftov partner leta – 2013, 2017 in 2018. 54 strokovnjakov pri več kot 1100 strankah celovito pokriva področja poslovnih, spletnih in mobilnih rešitev, sistemske integracije in razpolaga z močno razvojno-programersko ekipo strokovnjakov ter lastnim razvojnim oddelkom (DCC). Sedež podjetja je v Radljah ob Dravi, poslovalnice ima v Ljubljani in Trzinu.

Kakšna se vam zdi ideja upogljivih pametnih telefonov?

Zakaj upogljivi pametni telefoni niso idealni

Pri novem računalniku Mac mini lahko sami zam... 3
Božo Đurinič  |  2 gb prostora za shranjevanje, a je to c...
Se tudi vaš telefon polni počasi? 1