08.10.2015 14:52

Slovenski programi v Turčiji

Eden vodilnih slovenskih ponudnikov poslovnih programov SAOP v letošnjem letu načrtuje odprtje podružnice v Turčiji. Širitev v Turčijo bo predvidoma končana novembra, delo pa bodo začeli v letu 2016.
Konkurenca sicer obstaja, a tako celovite ponudbe, kot jo ima miniMAX, ni.

»Turčija je ogromen trg, kjer je registriranih 3,2 milijona pravnih subjektov. Konkurenca sicer obstaja, a tako celovite ponudbe, kot jo SAOP nudi s spletnim računovodskim programom miniMAX, ni. Naš cilj je v prihodnjih petih letih osvojiti šest odstotkov tržnega deleža v segmentu računovodskih servisov in en odstotek v segmentu malih podjetij,« je o širitvi na turški trg povedala direktorica SAOP Sonja Šinigoj.

»Zanima nas prodor tudi na druge trge. A zavedamo se, koliko dela je potrebnega za lokaliziranje posameznega trga, kjer je treba najprej spoznati in upoštevati vse predpise. Zato se širitev lotevamo postopoma,« je še dodala Šinigojeva.

SAOP je sicer v prvih osmih mesecih letos presegel načrtovani prihodek od prodaje za 13 odstotkov, v primerjavi z istim obdobjem lani pa so dosegli sedemodstotno rast. Njihove storitve uporablja že več kot 30.000 uporabnikov.

Poslovno rast so zaznali tudi v hčerinskih podjetjih na Hrvaškem (50 odstotkov) ter v Srbiji (58 odstotkov). Po uvedbi obveznega elektronskega poročanja davčnim organom v Srbiji je število uporabnikov računovodskega programa miniMAX v SAOP Novi Sad v zadnjem letu naraslo za kar štirikrat.

»V Srbiji smo s štirikratno rastjo uporabnikov spletnega programa miniMAX dosegli velik uspeh. V prepoznavanje prednosti spletnega poslovanja in uveljavljanje modela e-računovodstva smo vložili veliko truda, ki se nam je obrestoval,« je prepričana direktorica podjetja, ki dodaja, da je stabilna rast na vseh trgih odlična popotnica za širitev na tretji tuji trg.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Seyfor d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Seyfor d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Seyfor d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11