Računalništvo, telefonija
20.05.2013 16:06

Deli z drugimi:

Share

Sobobne tiskalniške rešitve s Toshiba e-STUDIO sistem in urbano v Mestni knjižnici Ljubljana

V Mestni knjižnici Ljubljana so z uvedbo sodobnih tiskalniških rešitev ponudili cenovno ugodne storitve tiskanja za meščane in hkrati znižali stroške tiskanja za potrebe poslovanja knjižnice.
Sobobne tiskalniške rešitve s Toshiba e-STUDIO sistem in urbano v Mestni knjižnici Ljubljana
Sobobne tiskalniške rešitve s Toshiba e-STUDIO sistem in urbano v Mestni knjižnici Ljubljana

Mestna knjižnica Ljubljana je razširila nabor storitev ter v vseh 39 knjižnicah ponudila okolju in uporabnikom prijazne storitve tiskanja in fotokopiranja. Prednost novih storitev je, da so cenovno ugodne, enostavne za uporabo in hkrati prispevajo k zmanjšanju emisij CO2. Storitev temelji na rešitvi podjetja Tift, ki združuje izredno varčne tiskalnike Toshiba ter posebno programsko opremo za obvladovanje tiskanja PaperCut. Rezultat uporabe Tiftove rešitve so cenovno ugodni izpisi za uporabnike, ki jih na primer lahko poravnajo kar z Urbano, ter nižji stroški tiskanja za potrebe knjižnice.

»Sodobne informacijske tehnologije knjižnicam omogočajo ne samo nove storitve za uporabnike temveč tudi poslovne izboljšave. Učinki sodobnega upravljanja storitev tiskanja že kažejo pozitivne rezultate, saj se je količina tiskanja znižala, s tem pa so se znižali tudi skupni stroški tiskanja,“ je povedal Primož Šibau iz Mestne knjižnice Ljubljana.

V Mestni knjižnici Ljubljana so z novim sistemom za tiskanje pokrili tako poslovne zahteve kot tudi tiskanje za uporabnike. Tiskanje se izvaja prek uporabniku prijaznega spletnega vmesnika, ki ga brez težav uporabljajo tudi tisti z manj računalniškega znanja. Na tiskalnike v knjižnici je možno tiskati od doma ali s pomočjo mobilnih naprav, kot so pametni mobilni telefoni, tablice in prenosniki. Uporabnikom, ki teh možnosti nimajo, pa so na voljo računalniki v knjižnicah.

„Pomembna poslovna pridobitev sistema, ki temelji na programski opremi PaperCut, je zagotovo poenostavitev nadzora, upravljanja in obračunavanja tiskanja, saj se izvaja z enega mesta za vse naprave,“ je povedal Peter Vuksinič, direktor podjetja Tift.

Prednost rešitve PaperCut za podjetja in javne ustanove je predvsem pregled nad celotnim tiskanjem v podjetju, s čimer lažje načrtujejo porabo materiala, nakup tiskalnikov ali opustitev uporabe naprav, ki v organizaciji bodisi niso več potrebne bodisi ustvarjajo previsoke stroške zaradi iztrošenosti in zastarelosti. Rešitev PaperCut je izredno prilagodljiva in zato ustvarja prihranke in izboljšave pri tiskanju za podjetja in javne ustanove različnih velikosti in dejavnosti.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TIFT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TIFT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TIFT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več