Računalništvo, telefonija
23.08.2013 08:40

Deli z drugimi:

Share

Sodobno BI orodje QlikView


Adacta-QlikView
Adacta-QlikView

Pomislite na Google, Facebook in iTunes. Sedaj pomislite na BI. Različna svetova, kajne? Popularne aplikacije so osupljivo enostavne za uporabo. Odprete jih, začnete klikati in takoj ste produktivni. Tradicionalne BI rešitve so na drugi strani počasne in zapletene ter zahtevajo velik naporov pri implementaciji in učenju uporabe. QlikView je drugačno BI orodje. Kako deluje?


Združite podatke

QlikView-jeva patentirana tehnologija analitike v pomnilniku omogoča hitro združevanje podatkov iz kateregakoli vira. Že uporabljate SAP®, Salesforce.com, Oracle, Cognos, Microsoft Dynamics, SQL Server, Excel ali kaj drugega? NI problema. QlikView je povezljiv z vsemi sistemi.


Iščite asociativno

QlikView-jevo asociativno iskanje je naslednji trend v BI. Ponuja enostavno iskalno izkušnjo za hitro iskanje poslovnih odgovorov. Enostavno začnete in vpišete iskane pojme. Podobno kot iskalnik Google vam tudi QlikView-jevo asociativno iskanje že med tipkanjem ponuja takojšnje rezultate. Intuitivni uporabniški vmesnik poudari pomembne povezave v vaših podatkih.


Vizualizirajte informacije

Vizualizacija je zabavni del. V samo nekaj sekundah izberite vaše podatke in na njih poglejte iz kateregakoli zornega kota. Vstavite jih v privlačne grafikone, tabele, preglede – v katerikoli obliki želite. Poglejte celotno sliko ali izberite samo en del. Kliknite kamorkoli želite in videli boste podrobnosti. S QlikView-jem boste vaše podatke videli v povsem novi luči.

Sodelujte pri odločitvah

Odločitev ne sprejemamo v izolaciji – QlikView 11 uvaja t.i. Social BusinessDiscovery, ki vam bo omogočil, da boste uporabili moč skupinskega znanja, saj bodo pri analizi podatkov in sprejemanju odločitev vedno sodelovale vse osebe, za katere to želite.


Sodelovanje v skupinah

QlikView 11 predstavlja »Social Business Discovery« pristop, ki podpira inovativne odločitve v skupinah. Odločitev ne sprejemamo v izolaciji, ampak v sodelovanju z ostalimi. Temeljijo na družbenih izmenjavah, ki jih spodbujajo debate, dialog in skupno spoznavanje okolja. Social Business Discovery s podporo skupinski analizi z več lokacij (session collaboration), opombam in diskusijam (annotations) ter izmenjevanju zaznamkov zato v ospredje postavlja prav družbeno in sodelovalno izkušnjo pri analizi podatkov in sprejemanju odločitev.


Gre, kamore greste vi

QlikView omogoča nenehen dostop do podatkov prek najpriljubljenejših mobilnih naprav, kot so npr. iPhone, iPad, Android ali BlackBerry. S tem, ko vam ponuja dinamično interaktivno analizo podatkov, kjer in ko jo uporabniki potrebujejo, omogoča resnično neodvisnost od vaših računalnikov


Išče asociativno

Jedro, ki poganja asociativno iskanje, je QlikView-jeva napredna arhitektura analize v pomnilniku (in-memory). QlikView eliminira težave in kompleksnost, ki sta značilna za tradicionalna in počasna BI orodja, ki temeljijo na analizi podatkov z diska in poizvedbah ter ponujajo le malo več od statičnih pogledov na podatke. S QlikView- jem so vsi vaši podatki naloženi v pomnilnik, po njih pa lahko iščete in jih analizirate s samo nekaj kliki.


Maksimalna skalabilnost

QlikView je bil načrtovan, da lahko raste skupaj z vašimi poslovnimi potrebami. Zato je optimalna rešitev za postavitve vseh velikosti – od najmanjših, z enim ali le nekaj uporabniki,do največjih globalnih podjetij, kot so Campbell’s Soup, Canon, Fila, Gatorade ali Panasonic, z več deset tisoč uporabniki ali več milijardami zapisov. To omogoča optimizirana arhitektura s popolnoma linearno skalabilnostjo, ki ne zahteva drage strojne opreme kot ostale rešitve. Poleg tega pa QlikView vključuje tako podporo za najnovejše modele virtualizacije in postavitve v oblaku, kot tudi prožnost različnih možnosti nadomestnih načinov delovanja.ž


Popoln nadzor

Preveč organizacij je žrtev lastnih poslovnih aplikacij, ki jim preprečujejo, da bi svoje podatke analizirali na enostaven in smiseln način. S standardiziranimi aplikacijami za MS Dynamics NAV in konektorji za razširjene druge sisteme kot sta SAP® in Salesforce.com, QlikView poenostavlja dostop in analizo vaših poslovnih podatkov. QlikView organizacijam po celem svetu omogoča boljše izkoriščanje investicij v obstoječe poslovne aplikacije in podatkovna skladišča, saj ponuja intuitivni dostop, celovito analitiko in sofisticirano vizualizacijo. In rezultat? Zadovoljni, bolj produktivni poslovni uporabniki in višji ROI za celoten nabor poslovnih aplikacij.

QlikView uporablja prek 27.000 strank v 100+ državah. V Sloveniji, na Hrvaškem, in v Srbiji že več kot 8 let QlikView uspešno zastopa Skupina Adacta, rešitve pa v regiji uspešno uporablja že več kot 70 podjetij,


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADACTA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADACTA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADACTA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več