Računalništvo, telefonija
02.09.2015 10:20
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

SonarPhone, prenosni sonar za sodobnega ribiča

Vexilar, proizvajalec navtične elektronske opreme s 50-letno tradicijo, predstavlja prenosni sonar, SonarPhone. Kot pove že ime, SonarPhone s pomočjo neposredne WiFi povezave spremeni pametni telefon ali tablični računalnik v polno funkcionalen sonar.
Priročna torbica za nošenje
Priročna torbica za nošenje

Ker za delovanje ne potrebuje ne GSM signala in ne internetne povezave lahko deluje povsod po svetu. SonarPhone ustvari lastno WiFi dostopno točko za povezavo med SonarPhone in pametnim telefonom oz. tabličnim računalnikom, ki jo lahko delite s poljubnim številom uporabnikov – potrebna le je aplikacija, ki je na voljo za Android in iOS sistema. Pri tem je potrebno poudariti, da SonarPhone tehnologije ne gre primerjati z radiofrekvenčno ali bluetooth sonar tehnologijo, ki nista primerni za resno delo, saj imata omejeno količino prenosa podatkov pri desetkrat manjšem dosegu.

SonarPhone je samostojen, popolnoma funkcionalen visokoločljiv sonar sistem, ki se lahko postavi ob bok običajnim sonarjem na trgu – vendar z občutno nižjo ceno. Pravzaprav se na področju sonarnih sistemov zadnjih trideset let ni veliko spremenilo. Proizvajalci so z novimi modeli zgolj spreminjali tip in velikost zaslona, od česar je bila odvisna tudi cena naprave. Pri tem velja omeniti še, da ta tudi najnovejši modeli klasičnih sonarjev uporabljajo tehnologijo zaslonov, ki je vsaj 10 let za tisto, ki je vgrajena v vaš pametni telefon ali tablični računalnik.

SonarPhone je na voljo v treh izvedbah. T-POD je popolnoma prenosen plavajoči modul, ki se lahko uporablja z obale, ali vleče za čolnom, kanujem ali kajakom. T-BOX e na voljo kot prenosni ali vgradni sistem (z vakuumskim načinom pritrditve in z lastnim napajanjem ali s fiksnim načinom pritrditve in priklopom na 12V električno omrežje čolna).

SonarPhone v kombinaciji z aplikacijo Navionics omogoča hkratno uporabo GPS in sonar sistema, s čimer lahko ustvarite lastno kartografijo jezerskega ali morskega dna.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem FOTO BESENIČAR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri FOTO BESENIČAR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem FOTO BESENIČAR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več