Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

30.12.2020      13:05
Sonos One SL

Sonos One SL: sestavni del popolnega domačega zvočnega sistema

Sonos One je res dober pametni zvočnik, zato ne čudi, kako hitro je postal nepogrešljiva zvočna naprava za pametne domove. Sonos One je res dober pametni zvočnik, zato ne čudi, kako hitro je postal nepogrešljiva zvočna naprava za pametne domove.

Zvočne rešitve za gospodinjstva se ne razvijajo tako hitro kot druge naprave. Čeprav je bil predstavljen že pred tremi leti, je Sonos One še vedno res dober pametni zvočnik. Ne čudi, kako hitro je postal nepogrešljiva zvočna naprava za pametne domove. Opremljen z izjemno natančnimi mikrofoni, ki zvočne ukaze spremljajo na veliki razdalji, prinaša brezhibno in vrhunsko izkušnjo v navezi s katerimkoli od velikih treh glasovnih pomočnikov.

Sonos je pred kratkim svojo uspešnico predstavil še v različici brez pametnega glasovnega asistenta. Ali je predvajan zvok enako dober? Vsekakor. Za to skrbi premišljeno zasnovan in razmeroma majhen zvočnik, ki lahko prostor napolni s svežimi, jasnimi toni in bogatimi ter robustnimi basi. Kljub vsem večprostorskim zvočnikom, ki so jih proizvajalci splavili v zadnjih nekaj letih, sta zvočnika Sonos One in One SL še vedno blizu samega vrha kar zadeva zvočno izkušnjo.

Pri novincu dobesedno niso spremenilo nič drugega kot le odstranili mikrofone. V matirani beli ali črni barvi je njegovo elegantno in kompaktno ohišje skrbno zasnovano tako, da se brezhibno prilega kateremukoli sodobnemu prostoru. Estetika je subtilna in harmonična, z nekaj subtilnimi lastnostmi, kot sta komaj viden logotip Sonos in čvrsti gumbi na dotik na vrhu zvočnika, ki skrbijo za najpogosteje uporabljane funkcije (predvajanje/premor, glasnost in preskakovanje skladb). Na zvočniku se nahaja še LED-lučka, ki označuje trenutno stanje povezave z zvočnikom One SL. Ta je preprost in deluje po pričakovanjih, preseneča pa visoka kakovost zvoka, ki bo presenetila vse, ki izdelkov Sonos še niso slišali. Vsak zvok, ki se pretaka prek povezane naprave v istem omrežju Wi-Fi, je čudovit, zahvaljujoč dvema digitalnima ojačevalnikoma razreda D in dvema zmogljivima zvočnikoma v notranjosti ohišja.

Predvajana glasba zveni pristno, celo odrsko, saj zvočnik zvok pošilja v vse smeri, kar je velik plus za praktično katerokoli glasbeno zvrst. Vokali so jasni, bas pa je pri tako majhnem zvočniku odličen, vse predvajanje se dogaja brez popačenja tudi pri večji glasnosti. Tudi ob predvajanju bolj »občutljive« glasbe je zvočna reprodukcija odlična, saj lahko resnično slišite vsak inštrument – kar je odlika vsakega kakovostnega zvočnika.

Združljivost z Apple Airplay 2 deluje brezhibno, težav s povezljivostjo ni. Druge naprave se zanašajo na omrežje Wi-Fi, saj One SL ne podpira pretakanja glasbe preko vmesnika Bluetooth. Če imate napravo ssistemom iOS, lahko uporabite tudi Trueplay, ki poskrbi za optimalne zvočne nastavitve za vsako sobo, kjer boste ta zvočnik uporabljali. V aplikaciji preprosto zaženete postopek, ki preizkuša zvok s predvajanjem dinamičnih tonov, podobnih pulzom, vaš pametni telefon pa nato pomaga oblikovati akustični profil, prilagojen okolici zvočnika, saj meri, kako se zvočni valovi odbijajo v okolici (od pohištva, sten …). Takšno funkcijo bi z veseljem pozdravili tudi v napravah s sistemom Android, a ker imajo telefoni Android povsem različne mikrofone in procesorje za obdelavo zvoka, tega v praksi ni mogoče uresničiti.

Sonos One SL je najbolj uporaben pri predvajanju z drugimi napravami Sonos. Trenutno je One SL na voljo po ugodni ceni, čeprav je le nekoliko cenejši v primerjavi z modelom Sonos One. Le malenkost nižja cena predstavlja skromen prihranek, a je vseeno dobrodošla, če iščete zgolj dodaten zvočnik za praktično katerikoli prostor v gospodinjstvu.

Težko bi namreč našli pameten zvočnik, ki je tako dober kot mali Sonos One SL, zato, če iščete zvočnik kompaktnih mer, ki paše v katerokoli sobo in zveni tako kot veliko večji zvočniki (in bolje kot karkoli njegove velikosti), je One SL povsem smiseln nakup.

Sponzorirano

Uporabljate za fotografiranje fotoaparat ali pametni telefon?

Bomo okužbo s koronavirusom v prihodnje zazna... 7
Justin.Forfunky  |  Pred 'trditvijo' o neumnosti lahko prebe...
Neverjetno povpraševanje za novi Raspberry Pi... 1
Matjaž Meža  |  Imam raspberry 3 in je super stvar. Zaen...