Računalništvo, telefonija
14.03.2013 12:53

Deli z drugimi:

Share

Sony VAIO Serija Z – prenosnik, ki ni za vsakega

Ste najbolj zahteven uporabnik, kar jih obstaja. Ste veliko na poti in od računalnika zahtevate največjo mero hitrosti, zanesljivosti in hkrati majhno maso in mere. Potem ste idealen kupec sistema Sony VAIO Z, ki je za vas narejen na Japonskem. Veliko tehnike in veliko hitrosti v majhni in kakovosti škatli, ki je narejena tudi z materialov, ki so uporabljeni v letalski tehnologiji.
lahko in lepo ohišje
lahko in lepo ohišje

Ponosno vam predstavljamo model notesnika Vaio iz serije SV-Z, ki je še lažji, tanjši, lepši in hitrejši od predhodnika! Procesor Intel Core i7 tretje generacije v prenosniku VAIO Z poskrbi, da je računalnik vedno pripravljen na delo. Tudi za najzahtevnejše! Vgrajen pogon SSD omogoča tudi do 4x hitrejše delovanje računalnika. Karbonsko ohišje pa naredi računalnik peresno lahek in uporaben tudi na poti. Teža računalnika je manj kot 1,2kg. Torej je VAIO Z hkrati zmogljiv kot raketa in lahek kot pero.

Posebnost, ki se najde samo pri računalnikih višjega razreda je sledeča: Dodatna baterija za VAIO serije Z omogoča tudi do 14 ur delovanja. Modul GSM HSDPA WWAN pa poskrbi za dostop do spleta kjerkoli in kadarkoli.


Potrebno pa je omeniti seveda tudi svetovno posebnost. Priložena razširitvena postaja vašemu računalniku VAIO omogoči povsem nove dimenzije. Vgrajena visokozmogljiva grafična kartica in dodaten izhod HDMI omogočata prikaz slike na več zaslonih hkrati. Prvi prenosnik družine VAIO, ki lahko sliko prikazuje na do 3 zunanjih monitorjih hkrati je ravno Sony VAIO Serija Z.


Da pa od hvalospevov in naštevanja tehničnih specifikacij preidemo še k najmanj sladkem delu opisa, to je namreč cena. Zmogljivejše opremljen SONY VAIO SV-Z13C09E/X ima sicer ubijalsko hiter i7 procesor, 8 GB spomina in kar 512 GB SSD diska, a žal se maksimalna opremljenost pokaže tudi pri ceni, ki za močnejši model znaša 2699 EUR z DDV.


Japonska kakovost, ki si jo bo želel marsikdo, privoščil pa verjetno lahko malokdo. Sony VAIO Z. Za vas le najboljše oziroma odličen izdelek, ki prekaša Intel Ultrabook standarde, ampak je zaradi visoke cene žal namenjen le manjšinam. V Sloveniji si ga lahko ogledate v Sony Center Ljubljana ali pri www.NOTESNIKI.si v Mariboru.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Za več informacij so vam na voljo pri GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več