Računalništvo, telefonija
26.08.2016 14:50

Deli z drugimi:

Share

Sophos Sandstorm – zaščita pred najnaprednejšimi napadi

Število računalniških groženj se povečuje s skoraj potencialno rastjo. Vsak dan se pojavljajo nove in vedno bolj izpopolnjene vrste groženj, zaradi katerih so zaupni podatki v podjetjih v stalni nevarnosti. Naprave in programi za odkrivanje in blokiranje teh groženj, se zato stalno nadgrajujejo in posodabljajo. Prav čas med zaznavo nove, še neodkrite grožnje in prepoznavo le te v našem antivirusnem sistemu, je ključen za računalniško varnost podjetja.
Sophos Sandstorm - zaščita pred najnaprednejšimi napadi
Sophos Sandstorm - zaščita pred najnaprednejšimi napadi

Podjetje Sophos je med vodilnimi proizvajalci varnostnih rešitev za podjetja. S tehnologijama kot sta JavaScript emulacija v realnem času ali analiza obnašanja (behavioral analysis) pa podjetjem in organizacijam nudi zaščito tudi pred najnaprednejšimi in najnovejšimi grožnjami.

Sophos Sandstorm je orodje, ki dopolnjuje Sophos produkte (SG UTM, Web Appliance in Email Appliance) in ščiti pred napadi z APT (advanced persistent threat) in zero-day škodljivo kodo.

Kako deluje?

Vse datoteke se najprej pregleda z običajnimi tehnikami ( preverjanje odtisa, preverjanje URL-ja, …). Če je datoteka izvršljiva ali če ima izvršljivo vsebino in ni bila prenesena iz varnega URL-ja, je označena za sumljivo. Naprava pošlje odtis te datoteke v Sophos Sandstorm, kjer se preveri, če je že bila kdaj analizirana. Če je že bila analizirana, Sophos Sandstorm sporoči ali je datoteka varna ali pa nevarna in tako blokirana.

Če datoteka še ni bila analizirana, se datoteka odpre v peskovniku (sandbox) in zažene znotraj Sophos Sandstorma ki opazuje njene aktivnosti. Ko je opazovanje končano Sandstorm pošlje poročilo o obnašanju datoteke in naprava kateri je bilo posredovano poročilo na podlagi le tega, blokira ali spusti datoteko k uporabniku.

Sophos Sandstorm preverja veliko različnih vrst datotek v katerih se lahko skriva škodljiva koda, čas analize obnašanja pa je v povprečju 5 minut.

Podjetje Sophos skrbi, da so uporabniški vmesniki enostavni in čim bolj pregledni, saj tako dosežemo večjo varnost. Tako je tudi vklop in uporaba orodja Sandstorm za skrbnike naprav povsem enostavna, za končne uporabnike pa skoraj neopazna.

Sophos je z orodjem Sandstorm še enkrat dokazal, da podjetje Sophos sodi v sam vrh ponudnikov antivirusne zaščite in svojim uporabnikom nudi najboljše in najbolj inovativne izdelke po ugodnih cenah.

Več o izdelku Sophos Sandstorm lahko izveste tukaj.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SOPHOS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SOPHOS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SOPHOS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več