Računalništvo, telefonija
16.09.2015 14:46

Deli z drugimi:

Share

Splet naj bo v službi prodaje

Ob selitvi nakupnih poti na splet je čas, da se digitalnih orodij začne posluževati tudi prodaja. Omogočajo namreč spremljanje potencialnega kupca skozi celotno zaporedje nakupnih odločitev in prodaji omogočajo bolj učinkovito izrabo časa ter hitrejše doseganje planov.
Splet naj bo v službi prodaje
Splet naj bo v službi prodaje

Ob selitvi nakupnih poti na splet je čas, da se digitalnih orodij začne posluževati tudi prodaja. Omogočajo namreč spremljanje potencialnega kupca skozi celotno zaporedje nakupnih odločitev in prodaji omogočajo bolj učinkovito izrabo časa ter hitrejše doseganje planov.

Prodaja je navajena osebne komunikacije s kupcem, pa naj bo to prek telefona, na dogodkih ali na sestanku v sejni sobi. Tu zna pomagati in razviti odnos s potencialno stranko. Danes tovrsten tretma kupec pričakuje že na začetku nakupne poti – na spletu. Pričakuje personalizirane vsebine, ki bodo odgovarjale na njegova vprašanja. Digitalna tehnologija vam omogoča uporabo spleta za doseganje kupčevih pričakovanj ter vaših poslovnih ciljev. Ime rešitve (marketing automation) je morda malo zavajajoče, saj prinaša konkretne prednosti za prodajo.

Poznavanje kupca

Marketinška tehnologija prodajalcu daje vpogled v vse aktivnosti, ki jih je potencialni kupec opravljal na spletu. Ta se izkaže za izjemno koristnega tako pri pripravi personalizirane ponudbe kot pri zaključevanju prodaje.

Integracija s CRM sistemom

Uvedba sistema marketinške avtomatizacije za prodajalca ne pomeni, da bo moral v svoj vsakdan uvesti še eno, popolnoma novo okolje. Rešitev ima zmogljivost povezovanja s CRM sistemi, kar v praksi pomeni, da prodajalec do vseh podatkov o kupcu dostopa prek že znane aplikacije.

Nič več hladnih klicev

Z marketinško tehnologijo lahko marketing neguje leade in točkuje njihov napredek. Ko potencialna stranka doseže določen prag znanja, se ga preda prodaji. Ta se tako pogovarja le s kakovostnimi leadi, ki že poznajo produkt in podjetje in ne vlaga dragocenega časa v zahtevne hladne klice.

Krajši prodajni cikli

Ker marketing s pomočjo tehnologije vodi kupca skozi nakupni proces, ta ni več prepuščen le svoji iniciativi. S kakovostno vsebino skrbite za njegovo znanje in gradite njegove kompetence pri odločanju za nakup. Rezultat so hitrejše odločitve oziroma krajši prodajni cikli.

Višja prodaja

Kupec, ki razume vaš produkt in njegovo dodano vrednost, ne kupi le hitreje, temveč tudi več. Skozi njegov nakupni proces ste mu uspešno razložili, kako vaš produkt oziroma storitev rešuje njegovo težavo in zakaj se pri vas splača kupiti. Vzpostavili ste zaupanje, tako kot prej s serijo poslovnih kosil in srečanj.

Prednosti vpogleda v obnašanje kupca na spletu se ne končajo s prvim nakupom. S spremljanjem njegovih aktivnosti na spletu imate tudi informacijo, kdaj je primerne čas za ponudbo komplementarnega produkta ali nadgradnje.

Premagovanje konkurence

Poznavanje preferenc in želja kupca že na začetku nakupne poti predstavlja vedno bolj pomembno konkurenčno prednost. Medtem ko tekmeci vstopijo v igro šele na koncu, ste vi s kupcem že prehodili tri četrtine njegove nakupne poti. Za koga mislite, da se bo odločil?

Preberite si več o marketinški tehnologiji za višjo prodajo in prenesite Marketing automation vodič, ki ga je pripravila agencija Madwise.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MADWISE
Za več informacij so vam na voljo pri MADWISE
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MADWISE? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več