Računalništvo, telefonija
03.01.2012 19:09

Deli z drugimi:

Share

Spletni seminarji postajajo trend

Podjetje SAOP je od septembra 2011 izvedlo kar 51 spletnih seminarjev, na katerih je 1.252 slušateljev spoznavalo zakonodajo ter zmožnosti poslovnih programov iCenter in miniMAX. S tem so za 3-krat povečali obiskanost seminarjev v primerjavi s klasični izobraževanji.
Možnost usposabljanja na delovnem mestu poveča učinkovitost prenosa znanja
Možnost usposabljanja na delovnem mestu poveča učinkovitost prenosa znanja

Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, je z jesenjo uporabnikom svojih poslovnih programov iCenter in miniMAX ponudilo vrsto spletnih izobraževanj, tako imenovanih webinarjev.

Spletnih izobraževanj se je udeležilo 1.252 slušateljev iz 647 podjetij in javnih zavodov, ki so se, ne da bi zapustili delovno mesto, pripravili na zakonodajne novosti ter nove funkcionalnosti, ki jih ponuja ERP informacijski sistem iCenter ter spletni računovodski program miniMAX.

Visoka udeležba spletnih seminarjev, ki jih je v povprečju obiskalo 24 slušateljev, kaže na to, da je spletno učenje izredno aktualno. “Uporabniki zelo težko sledijo vsem novostim, zato nas številna udeležba spletnih seminarjev niti ni presenetila,” je povedala Jana Štolfa, vodja izobraževanj v SAOP.

V Sloveniji se samo na zakonodajnem področju vsako leto izvede veliko sprememb, poleg tega pa je tudi izboljšav in novih funkcionalnosti v programski opremi veliko. “V SAOP želimo, da bi našim uporabnikom čim bolj približali naša izobraževanja, da bi bila za njih čim bolj dostopna in kakovostna” je še poudarila Jana Štolfa.

Slušatelji imajo radi tovrstne novosti

Izobraževalne storitve za računovodstvo in finančno poslovanje so poleg razvoja poslovne programske opreme že vrsto let med glavnimi dejavnostmi podjetja SAOP.

“SAOP-ova izobraževanja so prepoznavna po aktualnosti tem ter kakovosti vsebine, pa tudi pri sami izvedbi se trudimo, da se čim bolj prilagodimo slušateljem,” je še razložila Jana Štolfa.

Čeprav e-učenje predstavlja trend na vseh področjih izobraževanja, je bilo med slušatelji čutiti nekaj začetne negotovosti. Vendar sta navdušenje slušateljev po koncu spletnih seminarjev in njihova uspešnost pri uvajanju tako posredovanega novega znanja pokazatelja, da je s pravilnim pristopom in dobro zasnovanim sistemom možno doseči želene rezultate.

Podjetja so prihranila na potnih stroških in dnevnicah

Kot so ugotovili iz odziva obiskovalcev spletnih seminarjev, sta med glavnimi prednostmi takšnega e-učenja manjša poraba časa ter nižji stroški, saj podjetjem ni potrebno izplačevati na primer dnevnic ter potnih in bivanjskih stroškov.

Možnost strokovnega usposabljanja na delovnem mestu obenem tudi poveča učinkovitost samega prenosa znanja. Slušatelj namreč lahko pridobljeno znanje že v času izvajanja seminarja preizkusi na konkretnem primeru in na sredstvih, ki jih vsakodnevno uporablja.

Poleg tega se lahko v primeru težav takoj obrne na predavatelja oziroma inštruktorja ter v najkrajšem možnem času začne s samostojnim delom.

Več o spletnem izobraževanju je podjetje SAOP objavilo na http://seminarji.saop.si.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Seyfor d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Seyfor d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Seyfor d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več