Računalništvo, telefonija
12.04.2016 18:39
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spletni sezonski trendi

Spletni sezonski trendi so nekaj, kar naj bi vsak marketingar spremljal, saj nam pomagajo pri zastavljanju pravilne strategije digitalnega marketinga.
SPLETNI SEZONSKI TRENDI
SPLETNI SEZONSKI TRENDI

Zato smo letos v Red Orbitu pripravili celoletni pregled gibanja organskega obiska na spletnih straneh na področju različnih panog in se povprašali še o tem, kako se je v lanskem letu spremenilo vedenje uporabnikov.

Rezultati so pokazali, da uporabniki postajajo še bolj zahtevni in da bo v prihodnje za doseganje želenih rezultatov potrebno vložiti še več truda. Ve se, da vedno več ljudi dostopa do interneta praktično kjerkoli in kadarkoli in njihove navade se skladno s tem spreminjajo. Po eni strani so uporabniki cel čas na voljo, po drugi strani pa so trenutki, ko jih lahko ujamemo, precej specifični. To, da so ljudje stalno na razpolago, potrjujejo številke o obisku spletnih strani. Za razliko od prejšnjih let je nihanje trenda organskega obiska spletnih strani malce bolj umirjeno. Poletni čas, dopusti in drugi dejavniki ne vplivajo na obisk spletnih strani tako izrazito, kot so včasih. Tovrstni podatki so spodbudni za marketingarje, saj to pomeni, da obstaja več priložnosti za uspeh. Res pa je, da to ni tako enostavno. Povprečen čas preživet na vsebini je v letu 2015 je v primerjavi z 2014 padel, število pregledanih straneh je zrastlo, kar nakazuje, da uporabniki na hitro pregledajo več vsebin, da bi našli to, kar iščejo. Ravno zaradi tega je na področju digitalnega marketinga pomembno predvsem to, da poznamo potrebe uporabnikov in jih znamo pravilno naslavljati. Razmišljati moramo v smeri, kdaj, kje in kako lahko uporabnikom pomagamo. Katere so tiste situacije, v katerih se uporabniki znajdejo in kaj pravzaprav iščejo.

Zavedanje, da so trenutki, ko lahko ujamemo uporabnike, vedno krajši in da je potrebno najti način, kako uporabnikom zagotoviti dobro uporabniško izkušnjo na spletu, je tisto, kar je v letošnji analizi najbolj izstopalo. In iz tega lahko sklepamo, da bodo na področju digitalnega marketinga ultimativni zmagovalci tisti, ko bodo znali pravilno in pravočasno nasloviti potrebe svojih uporabnikov.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RED ORBIT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RED ORBIT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RED ORBIT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178