Računalništvo, telefonija
01.08.2013 08:43

Deli z drugimi:

Share

Splunk je objavil beta različico Hunka: Splunk Analytics for Hadoop

Hunk je nova programska oprema za raziskovanje, analiziranje in vizualiziranje podatkov v Hadoopu. Z zagotavljanjem interaktivnega raziskovanja podatkov, poizvedb in analitike, Hunk omogoča uporabnikom pridobivati uporabne vpoglede iz neobdelanih podatkov v Hadoopu.
Splunk je objavil beta različico Hunka: Splunk Analytics for Hadoop
Splunk je objavil beta različico Hunka: Splunk Analytics for Hadoop

Hunk temelji na večletnih izkušnjah Splunka na področju tehnologij za big data analitiko, ki so se v praksi že uveljavile pri številnih uporabnikih in tako omogoča dramatične izboljšave v hitrosti in preprostosti interakcije ter analiziranja podatkov v Hadoopu in to brez programiranja, dragih integracij ali prisilne migracije podatkov.

Hunk pa je tudi pomemben dodatek k Splunkovem portfelju. Splunkovi kupci namreč obožujejo, da jim programska oprema omogoča enostavno vizualiziranje in analizo podatkov. Tako so si želeli, da na podoben način ravnajo z podatki, ki jih hranijo v velikih, cenovno ugodnih, Hadoop centrih. Zato so se pri Splunku odločili za razširitev njihove tehnologije z novo patentirano tehnologijo virtualnega indeksiranja. Hadoop ima namreč ogromen tehnološki potencial, če veš kako obvladati in uporabiti veliko količino podatkov. V Splunku pravijo, da so razvili Hunk kot samostojno programsko opremo, ki bo pomagala organizacijam do širšega vpogleda v njihove podatkovne baze in to brez razvoja po meri, dragega modeliranja podatkov ali izvajanja dolgotrajnih obdelav. Z zagotavljanjem interaktivnega raziskovanja podatkov, poizvedb in analitike, Hunk omogoča uporabnikom pridobivati uporabne vpoglede iz neobdelanih podatkov v Hadoopu.

Kaj lahko pridobite z uporabo Hunka?

  • Splunk Virtual Index (patentirani): Splunk virtual index tehnologija omogoča gladko uporabo celotne Splunkove tehnologije, vklučujoč Splunk Search Processing Language (SPL), za interaktivno raziskovanje, analiziranje in vizualizacijo podatkovnih baz, kot da bi bile shranjene v Splunkovi programski opremi. Hunk uporablja to tehnologijo in je prvi produkt, ki je izšel iz te inovacije.
  • Iščite podatke v Hadoppu in to na enem mestu: Hunk je bil zasnovan za interaktivno raziskovanje podatkov po velikih in raznolikih naborih podatkov. Podatkov ni potrebno »razumeti« vnaprej, vse kar morate storiti je le, da usmerite Hunk proti Hadoopu in nemudoma začnete z raziskovanjem podatkov.
  • Interaktivno analiziranje podatkov v Hadoopu: Hunk omogoča uporabnikom zapletene analize, zaznavo vzorcev in iskanje anomalij, ki se pojavijo med terabajtnimi in petabajtnimi podatki. Uporabniki lahko povezujejo podatke, tako da prepoznajo usmeritve, identificirajo vzorce intresov in z uporabo Splunk DB Connect še bolj obogatijo vpogled s povezovanjem podatkov iz zunanjih relacijskih baz.
  • Poročila in prikazovanje podatkov v Hadoopu: Uporabniki lahko naredijo svoje podatke bolj smislene z uporabo naprednih grafov in grafikonov. Tako lahko preko prenosnih računalnikov, tablic ali drugih mobilnih naprav, delite podatke tudi z drugimi.
  • Ustvarite nadzorno ploščo po meri: uporabniki Hunka lahko združijo številne grafe, prikaze in poročila, ki so nato lahko vidni na prenosnikih, tablicah ali drugih mobilnih napravah. Prav tako Hunk zagotovi uporabniku varen nadzor nad dostopi.

Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Deduplikacija je proces odpravljanja podvojenih podatkov in s tem sprostitev zasedenih pomnilnih kapacitet in izboljšanja zmogljivosti diskovnih sistemov.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več