Računalništvo, telefonija
20.06.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

Spoznajte skrite funkcije družine Huawei P40

Spoznajte skrite funkcije družine Huawei P40
Spoznajte skrite funkcije družine Huawei P40

Ste vedeli, da lahko pametni telefon družine Huawei P40 uporabite kot oddaljeni mikrofon? Koliko res poznate skrite funkcije svojega pametnega telefona?


Sistem EMUI 10.1, s katerim so opremljeni novi pametni telefoni družine Huawei P40, prinaša popolnoma novo funkcijo »Ojačevalnik zvoka«. Ta ga spremeni v oddaljeni mikrofon, ki ujete zvoke pošilja na preko brezžičnega vmesnika Bluetooth priključene brezžične slušalke ali zvočnik. Zanimiv in priročen trik, ki lahko pride prav v primerih, s katerimi se občasno srečujete.

Pametni telefon kot oddaljen vir zvoka

Svoj pametni telefon družine Huawei P40 lahko pustite na mizi pred govorcem, tako kot bi predenj postavili profesionalen mikrofon ali diktafon. Vgrajeni algoritmi prepoznave govora in zmanjševanja hrupa bodo poskrbeli za jasen in razločen zvok, ki ga boste lahko slišali v svojih brezžičnih slušalkah.

Funkcija, ki pametni telefon spremeni v oddaljen vir zvoka, pa je uporabna tudi drugače. Postavite ga lahko blizu malčku, ko ta spi, medtem pa se svobodno gibljete po stanovanju. Takoj ko se bo prebudil, ga boste lahko slišali in se mu posvetili.

Okrepite svoj glas, da vas bodo bolje slišali

To pa ni edina možnost uporabe nove funkcije. S tem ko svoj telefon spremenite v pametni mikrofon, lahko izrabite njegovo sposobnost ojačitve zvoka. Govorite kot običajno, a prej nekam v prostor postavite brezžični Bluetooth zvočnik, da vas bodo poslušalci bolje slišali. Funkcija »Ojačevalnik zvoka« je zato uporabna tudi v poslovne namene, saj ne potrebujete sejne sobe opremljene z ustreznimi konferenčnimi napravami, dovolj je pametni telefon in zvočnik Bluetooth.

Omeniti velja, da funkcija podpira edinstvene Huaweieve tehnologije dušenja hrupa, pomaga pa tudi pri težavah, ki običajno nastanejo pri sočasni uporabi mikrofona in zvočnika. Najhujše med njimi so zoprni zvoki ojačitvene zanke kot posledica premajhne razdalje med mikrofonom in zvočnikom. Algoritmi, ki jih je Huawei vgradil v svoje najnovejše pametne telefone, pa učinkovito nevtralizirajo zvoke, ki jih oddaja zvočnik in s tem zmanjšujejo možnosti tega zoprnega zvočnega učinka.

Trije preprosti koraki

Potrebni so le trije koraki in že lahko uživate v novih možnostih.

  • Korak 1: V nastavitvah izberite možnost »Zvoki in vibracije«.
  • Korak 2: Omogočite funkcijo »Ojačevalnik zvoka« in s telefonom prek vmesnika Bluetooth povežite brezžične slušalke ali zvočnik.
  • Korak 3: Potrdite izbiro, da telefon vzpostavi povezavo z izbrano napravo.

Nikdar pa niso odveč nasveti, kako lahko iz nove funkcije iztisnite kar največ. Poskrbite, da je pametni telefon med opravljanjem naloge oddaljenega mikrofon nameščen blizu zvočnega vira. Najdite mesto na primer pred govorcem, da bo telefon lahko zajel njegov glas brez motenj. Ko je na telefon priključen brezžični zvočnik in ste vi ta, ki govori, pa govorite neposredno v mikrofon pametnega telefona. Še najbolje bo, če ga pridržite pred sabo na ravno pravšnji razdalji.

Funkcija »Ojačitve zvoka« trenutno podpira brezžične slušalke Huawei FreeBuds, Huawei FreeLace in Honor FlyPods ter Bluetooth zvočnike Huawei Nova Mini in Honor Rubik’s Cube.

V omenjeno družino sodijo pametni telefoni Huawei P40, Huawei P40 Pro in Huawei P40 lite. Poleg zmogljivih procesorjev ter poudarka na fotografski odličnosti jih odlikuje tudi tržnica AppGallery, ki je postala osrednje mesto za priljubljene lokalne in globalne aplikacije za uporabnike naprav Huaweia.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več