Računalništvo, telefonija
26.05.2018 07:00

Deli z drugimi:

Share

Edini QLED televizor z Androidom

..Televizor se je v zadnjih nekaj letih tako močno spremenil, da ob poplavi informacij glede novih funkcij hitro izgubimo kompas pri izbiri pravega modela. Izbira pa je ključnega pomena za zagotovitev kakovosti pri predvajanju večpredstavnostnih vsebin..
Edini QLED televizor z Androidom
Edini QLED televizor z Androidom

Ko izbiramo pravi televizor smo lahko prepričani, da z nakupom televizorjev Thomson podjetja TCL na bomo zgrešili. Podjetje ima namreč zelo bogato 120-letno zgodovino, leta 2015 pa so postali celo tretji največji proizvajalec televizorjev na svetu. Pri podjetju TCL so poznani po svojih inovativnih tehnologijah in izjemni kakovosti televizorjev. Z njihovimi televizorji Thomson boste doživeli neverjetno izkušnjo ob gledanju, saj jih odlikujejo nesporna kakovost, inovativnost, izredno hitra in napredna programska oprema, sodobna in moderna oblika, vrhunski uporabljeni materiali in ne nazadnje izredna kvaliteta slike.

Vrhunsko ozvočenje

Televizorji pa so opremljeni tudi z vrhunskim JBL Harman Kardon ozvočenjem, ki poskrbi še za bolj pristno vzdušje v dnevni sobi. Vse to TCL potrjuje s 24-mesečno garancijo, pooblaščenim servisom, zagotovljenimi rezervnimi deli in strokovno tehnično pomočjo.

LED ali QLED televizor?

Kot smo že omenili, je nakup televizorja izjemno kompleksen proces, saj moramo poleg različnih tehnologij (LCD / LED / QLED) in vrst (IPS / VA) slikovnih matrik biti pozorni še na nove standarde prikaza barvne palete (Rec.709 / DCI) in HDR podpore (HDR10 / DolbyVision). Ne glede na to so si strokovnjaki enotni, da je z vidika kakovosti slike in boljšega doživetja ob gledanju priljubljenih televizijskih vsebin tehnologija QLED med najboljšimi. QLED televizorji, ki so sicer razviti na podobni osnovi kot LED LCD televizorji, so namreč v primerjavi s “klasičnimi” televizorji LCD lažji in tanjši, imajo širši vidni kot, prikažejo kakovostnejšo črno barvo ter ponujajo odličen kontrast ter natančen in naraven prikaz barv. Tehnologija QLED namreč predstavlja še en velik korak naprej v kakovosti televizijske slike, saj omogoča bistveno izboljšano barvno zmogljivost. Ti so namreč sposobni predvajati stoodstotni volumen barv, kar pomeni, da lahko prikažejo vse barve na vsaki stopnji svetlosti s celo najmanjšimi razlikami, vidnimi na najvišji svetilnosti. Torej, če le imate možnost, vam zagotovo priporočamo nakup televizorja QLED.

Tudi z nakupom televizorja LED ne morete zgrešiti. Ta sicer ne ponuja enake kakovosti kot tehnologija QLED, je pa še vedno znatno boljša v primerjavi s tehnologijo LCD. Prednosti osvetlitve z LED diodami je namreč več. Ker so te manjše v primerjavi z »mrzlo-katodno flouroscenčnimi« svetili, ki jih najdemo v televizorjih LCD, to pomeni, da so televizorji LED običajno bistveno manjši v primerjavi s televizorji LCD. Poleg tega porabijo manj električne energije in ponujajo lastnost, imenovano lokalno zatemnjevanje, ki se v praksi odraža na sliki, ki lahko prikaže bistveno boljšo oziroma natančnejšo črno barvo. V praksi to pomeni, da televizorji LCD osvetlijo neko točko tako, da enakomerno osvetli celoten zaslon, televizorji LED pa lahko s pomočjo lokalnega zatemnjevanja neko točko osvetlijo tako, da osvetli le nek manjši del slike. To pa se posredno odraža v veliko bolj kakovostnem prikazu slike.

QLED televizorji in Android: Zmagovita kombinacija!

Pri podjetju TCL v svoji ponudbi ne ponujajo le televizorjev QLED, ampak ponujajo edino družino QLED televizorjev na svetu, ki imajo prednameščen mobilni operacijski sistem Android. To je tudi razlog, zakaj gre tu za izjemne televizorje gledano iz vseh zornih kotov, bodisi zahvaljujoč zasnovi 360° ali vizualni izkušnji, ki jo nudijo. Zahvaljujoč tehnologiji Quantum Dot, TCL QLED omogoča prikazovanje bogatejših barv kot kdaj koli prej, s čudovitimi podrobnostmi, s kontrastom, optimiziranim s tehnologijo Ultra Micro Dimming. Rezultat kombinacije vseh teh tehnologij pa je seveda kinematografska kakovost slike z osupljivimi barvami in subtilnimi različicami, od polne svetlobe do popolne teme, zaradi reakcij svojega 10-bitnega zaslona. HDR Pro proizvaja bleščeče slike z natančno reprodukcijo svetlobe in temne barve. Nazadnje pa 3-kanalna akustika na sprednji strani iz zvočniškega sistema JBL zagotavlja še visoko kakovostno zvočno potopitev, podpora glasovnemu ukazovanju pa nudi povsem nov način upravljanje in prekalpljanja med kanali. Tlevizorje Thomson lahko tudi brezžično povežete s svojimi pametnim telefonom, kar pomeni, da lahko dostopate do celotne vsebine platforme Android in med drugim uživate v Netflixu in YouTubu s kakovostno sliko 4K HDR.

Kam po odlične televizorje TCL Thomson?

Več informacij o televizorjih LED in QLED lahko dobimo pri podjetju BONAJO, kjer imajo na zalogi pestro ponudbo odličnih televizorjev TCL Thomson (http://www.bonajo.si/TCL_Thomson.html). Ti so dosegljivi tudi na elektronskem naslovu bonajo@bonajo.si ter na telefonski številki 040 514 750. (P. R.)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več