Računalništvo, telefonija
15.01.2021 12:16
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spremljanje kritičnih sprememb na Windows File strežnikih

Z rešitvijo Change Auditor for Windows File Servers  se lahko iz ene konzole preverja vse spremembe na strežnikih.
Z rešitvijo Change Auditor for Windows File Servers se lahko iz ene konzole preverja vse spremembe na strežnikih.

Windows File strežniki vsebujejo kup ključnih ali občutljivih podatkov, vendar je pogosto težko preveriti dostop do specifičnih dokumentov. Posledice tega so kršitve politik informacijske varnosti in zlorabe pravic dostopa. To lahko privede do dragih motenj v storitvah in seveda izpadov omrežja. Zato so opozorila o izvedenih spremembah na Windows File strežnikih ključna.


Change Auditor for Windows File Servers spremlja, poroča in opozarja na kritične spremembe na Windows File strežnikih.

Katere so ključne prednosti?

Z rešitvijo Change Auditor for Windows File Servers se lahko iz ene konzole preverja vse spremembe na strežnikih. Aktivnosti uporabnikov in skrbnikov se lahko sledijo z izvornimi in trenutnimi vrednostmi. Prav tako se aktivno zaznava grožnje analitiko vedenja uporabnikov.

Skrbnikom je zagotovljen dostop do datotek v skupni rabi z zajemanjem sprememb v realnem času. Hkrati se zaščitijo kritične mape in datoteke pred spremembami in nenamernim brisanjem. Poleg tega se zagotove obvestila o kritičnih spremembah, ki se pošljejo na primer na elektronski naslov ali na mobilno napravo. Tako se lahko ukrepa takoj in ne glede na to kje skrbnik okolja je. Ustvarjajo se izčrpna poročila o najboljših praksah za skladnost s predpisi, kot so GDPR, SOX, PCI-DSS, HIPAA, FISMA, GLBA itd.

Pravice uporabnikov in dejavnosti, trendi ter sumljivi vzorci se lahko povežejo z bogatimi vizualizacijami in časovnimi roki dogodkov. Z enim klikom je omogočen dostopa do vseh informacij, ki razkrijejo, katere spremembe je opravil določen uporabnik. S tem se zmanjšajo varnostna tveganja. Za boljšo forenzično analizo si lahko kadarkoli ogledate in filtrirate spremembe in odkrijete njihov odnos do drugih varnostnih dogodkov v kronološkem vrstnem redu.

Z ogledom in filtriranjem sprememb se doseže boljša forenzična analiza. Ta pokaže, kakšen vpliv ima določena sprememba na druge varnostne dogodke, in sicer v kronološkem vrstnem redu.

Želite brezplačni preizkus rešitve Change Auditor for Windows File Servers?

Kontaktirajte podjetje ADM-Adria na info@adm-adria.eu ali telefon 059 251 955 in z veseljem vam bodo pomagali in svetovali.


V podjetju ADM-Adria so Platinum+ partner proizvajalca rešitev Quest.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADM ADRIA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Kako in kje začeti za večjo varnost podatkov?

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več