Računalništvo, telefonija
17.11.2016 14:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ste se ponovno znašli na dolgi poti s prazno baterijo?

Ste se ponovno znašli na dolgi poti s prazno baterijo?
Ste se ponovno znašli na dolgi poti s prazno baterijo?

Čeprav razvoj tehnologije napreduje s svetlobno hitrostjo, še vedno nismo razvili naprav, ki za delovanje ne bi potrebovale rednega polnjenja. To še posebej velja za mobilne naprave, kot so telefoni in tablice.

Danes praktično ni telefona ali tablice, ki bi pri normalni ali nekoliko bolj intenzivni uporabi zdržali dlje od enega ali dveh dni. Na to smo se sicer nekako navadili in večino časa ne predstavlja prevelike težave, sploh če je naša vsakodnevna pot bolj kot ne enaka (dom, služba, dom), obstajajo pa primeri, ko bi si želeli, da bi imela baterija v našem telefonu nekoliko več energije.

Pomislite samo na kakšen daljši izlet z avtom, ali pa na taborjenje v naravi. Takšnih in podobnih situacij je ničkoliko. Današnji telefoni obvladajo tisoč in eno opravilo, zato se nanje zanašamo na vsakem koraku. Usmerijo nas na pravo pot, obveščajo o vremenskih razmerah, služijo kot radio in televizija v enem, povezujejo nas s prijatelji in tako naprej.

Čeprav so s svojo večopravilnostjo zelo koristni, pa je to hkrati tudi njihova največja šibka točka. Pri izvajanju vseh teh opravil namreč telefon kaj hitro postane lačen električne energije, ki pa je, sploh v prej omenjenih situacijah, ni vedno lahko dobiti.

Obstajajo pa zelo koristni pripomočki, ki nam v takšnih situacijah lahko priskočijo na pomoč. Ne, to niso baterije z neskončno energije, ampak polnilniki. Ti so postali praktično obvezna oprema na daljših poteh, saj omogočajo, da smo s polno baterijo svojega žepnega spremljevalca vedno brezskrbni.

Eden najboljših, ki si jih lahko omislite za v svojega jeklenega konjička, je Chameleonov mali in lično oblikovani avtopolnilnik MSH-SC-106 z 2400 miliamperi izhodne moči. Ker ima kar dva USB izhoda, ga bo zelo vesel tudi vaš sopotnik, saj lahko hkrati polnite dve napravi.

Ko ga želite aktivirati, polnilnik enostavno priklopite na klasično 12V/24V vtičnico, ki jo najdemo v vsakem avtomobilu, nato pa s priloženim micro-USB kablom nanj povežemo še telefon ali tablico. Z njim bo tako vsaka vaša naslednja pot popolnoma brezskrbna, tudi če ste zvečer pred spanjem pozabili priklopiti telefon na električno vtičnico.

Omenjeni polnilnik in druge izdelke znamke Chameleon lahko najdete v vseh bolje založenih tehničnih trgovinah v Sloveniji.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več