Računalništvo, telefonija
21.09.2017 17:00

Deli z drugimi:

Share

Štiri rešitve za lažje življenje

Štiri rešitve za lažje življenje
Štiri rešitve za lažje življenje

Obdobje hitro razvijajočih se mobilnih tehnologij je verjetno za nami. Danes na našo dnevno rabo pametnih telefonov vplivajo malenkosti in detajli, ki odločajo uporabniško izkušnjo. Tu so štiri rešitve, zaradi katerih se zaljubiš v svojega P10 še bolj.

Čitalec prstnih odtisov

Na naših telefonih je ogromno osebnih podatkov, hkrati pa naše naprave lahko hitro zgubimo, ali pa nam jih ukradejo. Popolno pomanjkanje varnostnih ukrepov bi tako bilo zelo nespametno. Po drugi strani pa je pisanje PIN kod in risanje vzorcev po zaslonu zamudno, ko počneš večkrat na dan.

Dobra rešitev je čitalec prstnih odtisov, ki ga ima vgrajenega P10. Huawei za svoje telefone priskrbi najhitrejše čitalce na trgu. Odklepanje telefona s prstom je hitrejše tako od PIN kod, kot tudi odklepanje nezaščitenega telefona z drsanjem preko zaslona. Že samo zaradi tega je čitalec uporaben.

Hkrati pa ni dvoma, da je to neprimerno bolj varna rešitev, kot sta PIN koda in vzorec. Predvsem vzorec je enostavno videti predvsem v gneči, kot je recimo na javnem prevozu. Dodatna prednost čitalca prstnih odtisov na P10 je ta, da lahko popolnoma nadomesti navigacijsko vrstico na zaslonu. Z dodatnimi gestami, ki jih podpira čitalec, je velik lažje in bolj preprosto uporabljati ta pametni telefon.

Hitro polnjenje

Vsak telefon, ne glede na kapaciteto baterije, se naposled izprani in potrebno je ponovno polnjenje. Huawei je skrajšal ta postopek, kolikor se je dalo. Polnjenje telefona več ur, skozi noč, je stvar preteklosti. Huawei je razvil tehnologijo Super Charge, ki ponuja tako kratke čase polnjenja, kot tudi varnost.

Za razliko od ostalih metod polnjenja, Huawei ne uporablja višje napetosti pri 9 V. S tem je omogočena kar za polovico nižja temperatura med polnjenjem prve polovice baterije. Hkrati pa raba 5 A visokega toka (dvakrat več, kot v običajnih sistemih) še dodatno skrajša čas polnjenja. Rezultat tega je polnjenje baterije na P10 do 55 % v pol ure, kar je več kot dovolj za celodnevno rabo telefona. Sedaj lahko priklopiš svoj telefon na polnilec med jutranjo prho ali kratkim obiskom kavarne.

Postopek polnjenja se nadzoruje preko 5 vrst varnostnih mehanizmov, ki so nameščeni na treh različnih točkah polnilnega vezja, kar doda 15 plasti varnosti, ki aktivno nadzorujejo polnjenje baterije.

Hiter dostop do kamere

Medtem, ko traja nekaj sekund, da se kamera na večini telefonov zažene, je čas za zajem fotografije s P10 krajši od ene sekunde. Kamero lahko hitro zaženeš z dvojnim pritiskom gumba za nižanje glasnosti, tudi ko je zaslon zaklenjen. P10 ima edinstveno visoko zmogljivost, skupaj s svojim procesorjem, optimizirano programsko opremo in super hitrim samodejnim ostrenjem. Od trenutka, ko zgrabiš telefon pa do zajema slike preteče le 0,8 sekunde. To je odličen rezultat, ki ga večina drugih telefonov ne dosega.

Funkcije na zaklenjenem zaslonu

Pri Huaweiju so se odločili, da bodo izkoristili potencial zaklenjenega zaslona in iz njega naredili nekaj posebnega. Vsakokrat, ko aktiviraš zaslon na P10, brez da bi ga odklenil/-a, te pozdravi druga fotografija. Nove fotografije se samodejno prenesejo, ko je tvoj telefon v dosegu Wi-Fi povezave in tako se bodo tvoja ozadja stalno spreminjala. Zaklenjeni zaslon Huaweija P10 prav tako prikazuje število korakov, ki si jih tisti dan naredil/-a, datum ter uro. Po želji pa lahko prikažeš tudi katerokoli besedilno informacijo, ki si jo pred tem vnesel v nastavitvah telefona.

S prstom lahko podrsaš od spodnjega roba zaslona navzgor. To ti omogoči urejanje slike na zaslonu, deljenja te slike, dodajanja med priljubljene, shranjevanja in brisanja. Druga vrstica ikon prikazuje hiter dostop do aplikacij. Tako lahko zaženeš snemalnik glasu, kalkulator, svetilko, časomer in čitalnik QR kod. To so vse funkcije, ki jih je vredno imeti na dosegu prstov. Ko potrebuješ svetilko v temnem prostoru, ni potrebno odklepati telefona. Prav tako je enostavno posneti kratek glasovni opomnik, ko ga potrebuješ.

Preproste naloge, ki jih ponavljaš tisočkrat, lahko postanejo nadležne. Zaradi tega je pozornost do podrobnosti v vmesniku EMUI 5.1 tako pomembna in zato vpliva na udobje rabe pametnega telefona, po katerem sežeš velikokrat v dnevu. Pri Huaweiju so se potrudili, da je vsaka ponavljajoča funkcija kar se da prijazna uporabniku. Huaweijev P10 bo postal bolj zadovoljiv v vsakodnevni rabi, kot naprave drugih proizvajalcev.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več