Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

16.02.2019      13:00
Konica Minolta

Storitve tiskanja v luči digitalne transformacije

.. Današnja IT okolja se ob novih trendih korenito spreminjajo. Žal pa se včasih pozabi na infrastrukturo za tiskanje. ..

Mnoga podjetja so še vedno odvisna od »starih« tiskalnikov, ki ne delujejo dobro in se v omrežje ne povezujejo učinkovito. Po drugi strani pa se tudi v bolj digitaliziranih okoljih še vedno močno zanašajo na papirne postopke. 64 % podjetij meni, da bo tiskanje ostalo pomembno za njihovo vsakodnevno poslovanje - celo vse tja do leta 20251. Brez vlaganja v tiskalniško infrastrukturo je sodobno podjetje soočeno s številnimi izzivi, ki znatno podražijo tiskanje, predstavljajo veliko varnostno tveganje in na splošno predstavljajo ozko grlo v poslovanju. Kot odgovor na te izzive, se vse bolj uveljavlja storitev upravljanja tiskanja, ki učinkovito in dosledno združuje papirne in digitalne procese.

Storitev upravljanja tiskanja – odgovor na različne poslovne izzive

Izzivi obstoječih storitev tiskanja so splošno znani: podjetja se spopadajo z nesorazmernimi stroški, neučinkovitostjo in administrativnimi težavami pri zagotavljanju nivoja storitev več ponudnikov. Dodatno si mnogi prizadevajo tudi za čimbolj zeleno tiskanje in povečanje varnosti. Zato se podjetja vse bolj odločajo za optimizacijo storitev tiskanja. Danes se kar 54 % odločevalcev v podjetjih strinja, da ima storitev upravljanja tiskanja pomembno vlogo v digitalni preobrazbi in pričakujejo, da jo bodo vpeljali najkasneje v naslednjih dveh letih2.

Konica Minolta je zaupanja vreden partner

Kot rezultat vseh teh izzivov, so zaupanja vredni proizvajalci tisti, ki najbolje izpolnjujejo potrebe današnjih podjetij, ki poenostavijo digitalne in delovne procese tiskanja. Strategija podjetja Konica Minolta je služiti kot ponudnik rešitev in zaupanja vreden svetovalec za zagotavljanje integriranih storitev tiskanja in storitev informacijske tehnologije strankam vseh velikosti.

Strategija deluje, saj je v svojem poročilu “Managed Print Services Landscape, 2018” Quocirca tretjič zapored imenovala Konico Minolto kot vodilnega proizvajalca v tem segmentu3. Zadnja leta Konica Minolta intenzivno dela na tem, da bi svoje poslovanje razširila izven ponudbe upravljanja storitev tiskanja in postala vodilni ponudnik IT storitev.

Rešitve, prilagojene ciljem vsake stranke

Optimizirane storitve tiskanja Konice Minolte združujejo svetovanje, implementacijo strojne in programske opreme, upravljanje delovnih procesov ter avtomatiziranih storitev. S tem konceptom se stalno izboljšujejo z dokumenti povezani delovni procesi, kar zagotavlja nemoteno integracijo papirnih procesov v sodobno digitalno pisarniško infrastrukturo. To pozitivno vpliva na splošno učinkovitost poslovanja. Konica Minolta sodeluje z vsako stranko na individualnem nivoju. Opravi se analiza infrastrukture, procesov in dokumentnih poti. Na osnovi tega se pripravi individualne rešitve s posebnim poudarkom na varnosti tiskalniške infrastrukture. Ta vključuje: preverjanje pristnosti uporabnikov, uničenje trdih diskov starih in/ali neuporabnih naprav, kompleksne varnostne zahteve omrežja ...

Konica Minolta na delu: Skupina BMW

Odličen primer, kako se lahko optimizirane storitve tiskanja izvajajo na globalni ravni, kako posodobi in uskladi tiskalniško infrastrukturo stranke, lahko vidimo v partnerstvu Konice Minolte s skupino BMW (BMW Group). BMW upravlja mrežo pisarn, ki pokrivajo cel svet. Sodelovanje s Konico Minolta je sprva zajemalo optimizirane storitve tiskanja v le štirih pisarnah, vendar se je zaradi pozitivnih učinkov sodelovanje kasneje razširilo tudi na Azijsko-pacifiški del, Evropo in Severno Ameriko.

S celovito paleto izdelkov in storitev, ki jih Konica Minolta ponuja kot del svoje ponudbe optimizirane storitve tiskanja, je Skupina BMW uspela močno zmanjšati stroške, emisij CO2 in hkrati povečala operativno učinkovitost na svetovni ravni.

[1] Quocirca’s Global Print 2025 - 7 trends that will redefine the print industry in 2019, https://quocirca.com/content/7-trends-that-will-redefine-the-print-industry-in-2019/

[2] Quocirca “Managed Print Services Landscape 2018”,

[3] Quocirca “Managed Print Services Landscape, 2018”,

Kaj pravite na Libro - novo kriptovaluto podjetja Facebook?

Facebookova kriptovaluta bo Libra

Kalifornijska policija kar z robotom nad krim... 1
slo81a  |  Končno pameten policaj.
Nov način zaščite stekla pametnih telefonov 1
slo81a  |  to že 2 leti uporabljam na s 8 plus,kakš...
Ameriške sankcije proti Huaweiu: Kdo bo zmaga... 1
vine.lunar  |  Huawei pač ne bo nameščal guglovih aplik...