01.12.2017      13:46
Connect Distribution d.o.o.

Strojna oprema je samo še ''železnina''

Infrastruktura za podatkovne centre naslednje generacije...

Do sedaj so oddelki za informacijsko tehnologijo težave velikih podatkov reševali z nakupi novih sistemov za shranjevanje, ko so trenutni dosegli svoje zmogljivosti. A takšno klasično povečevanje strojne opreme je lahko precej drago in neučinkovito, vse bolj zapletena arhitektura pa ustvarja ozka grla, ki upočasnjujejo sistem. Zato je zamisel o programsko opredeljeni hrambi podatkov (Software Defined Storage – SDS) zagotovo pravi odgovor na težave s trendom naraščanja informacij.

Podjetje DataCore Software je specializirano za tehnološko napredna področja virtualizacije in upravljanja podatkovnih shramb podjetij. Ustanovljeno je bilo leta 1998, do danes pa je postalo vodilni ponudnik SDS rešitev, z več kot 30.000 referenčnih instalacij po vsem svetu. Njihovi uporabniki pa predstavljajo širok spekter IT organizacij v vseh glavnih industrijah.

Programska oprema za virtualizacijo pomnilnikov SANsymphony-V organizacijam omogoča, da nemoteno upravljajo in razširijo svojo arhitekturo podatkovnih shramb, s čimer dobijo veliko večjo učinkovitost ob precej nižjem strošku za rešitve, ki jih sicer ponujajo klasične podatkovne opreme. Ločene shrambe, ki so včasih razkropljene po najrazličnejših lokacijah, SANsymphony-V postavi pod en sam skupen sklop storitev za celotno podjetje. Vse skupne podatkovne vire združi in jih upravlja centralno in enotno, kljub razlikam in nezdružljivosti med proizvajalci, modeli in generacijami obstoječe opreme.

Hyper-Converged Virtual SAN rešitev zagotavlja visoko razpoložljivo in zmogljivo infrastrukturo za virtualizirane aplikacije v stroškovno učinkovitem paketu. Storitev teče neposredno na gostiteljih, zato da združi njihove posamezne običajne lokalne diske in flash pomnilnik v hitro in visoko razpoložljivo zbirko virtualnih shramb. Tako omogoči deljenje podatkov preko gruče strežnikov brez zunanjega SAN-a.

DataCore bistveno poveča učinkovitost, zmogljivost in razpoložljivost pomnilniške infrastrukture, ne da bi bilo za to potrebno vložiti veliko časa in denarja v popravke ali razširitve strojne opreme. Omogoča vam svoboden nakup pri kateremkoli proizvajalcu strojne opreme, ne da bi bili prisiljeni ostati le pri enem. S fleksibilno rešitvijo lahko nemoteno dodajate nove pomnilnike in pomnilniške tehnologije in ste pripravljeni tudi na vse bodoče novosti. DataCore omogoča optimizacijo uporabe vaših virov za shranjevanje in tako podaljša čas do obnovitve strojne opreme. Prednost je tudi v tem, da pri nakupu nove shrambe nimate izgube saj v celoti izkoristite podatkovni prostor, ki ga kupite. Še več, z njihovo rešitvijo bo postal vaš pomnilnik še zmogljivejši. DataCore namreč izkorišča vse razpoložljive centralne procesne enote za paralelno procesiranje vhodno-izhodnih operacij (Parallel I/O). V krajšem času je zato mogoče opraviti več dela, kot če se te procesa razporeja serijsko. Za potrebe nadomestne lokacije (Disaster recovery site) vam učinkovita asinhronska replikacijska shema zagotavlja, da je na voljo za obnovitev podatkov, še ena kopija podatkov in to več sto kilometrov stran od kraja nezgode. Za zaščito pred zlonamerno programsko opremo, ter izbruhi virusov poskrbi sprotno varnostno kopiranje (Continuous Data Protection - CDP), ki ohrani vse spremembe do dveh tednov, tako da je mogoče aplikacije zavrteti nazaj na čas pred okužbo. Nenazadnje pa je vredno omeniti še funkcijo Auto-Tiering, inteligentni mehanizem, ki avtomatično razporeja podatke na primerne vrste pomnilnikov, glede na pogostost uporabe podatkov. Rezultat tega so večja učinkovitost aplikacij in nižji skupni stroški lastništva za celotno pomnilniško arhitekturo.

Obiščite spletno stran: www.datacore.com in prenesite brezplačno preizkusno različico.

Za več informacij nam pišite na info@connectdistributuion.si.

Kateri je po vašem mnenju najboljši telefon letošnjega leta?

Test najboljših pametnih telefonov leta 2017

Novi Google Chrome vas bo zagotovo navdušil! 2
Justin.Forfunky  |  Če sem lastnik, ga prodam.
Novi Google Chrome vas bo zagotovo navdušil! 2
T327  |  Nič navdušujočega ni na tem tako kot pri...
Podjetja imajo veliko izgubo zaradi slabega d... 8
Mr.G.  |  Zadel si point! Točno tako tudi je. Za k...