Računalništvo, telefonija
29.08.2018 15:16
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Študij Poslovne informatike – ustvari si dobro prihodnost

Študij Poslovne informatike - ustvari si dobro prihodnost
Študij Poslovne informatike - ustvari si dobro prihodnost

Informacije so danes osnovni vir delovanja t.i. informacijske družbe. Informatika že nekaj časa ni le tehnična veda, ampak globalno znanje, ki se vrašča v prav vsa področja dela in življenja. Na Fakulteti za komercialne in poslovne vede (www.fkpv.si) smo se tega zavedali že pred desetletjem, ko smo razvili program Poslovna informatika. Študij se izvaja na dodiplomski in podiplomski stopnji v Celju, Ljubljani in Mariboru ter predstavlja zanimivo kombinacijo ekonomskih znanj in aktualnih znanj s področja informatike.

Študenti v času študija pridobivajo uporabno in sodobno znanj, saj večino predavanj izvajajo strokovnjaki iz prakse, kar daje že tako sodobno zasnovanemu programu še večjo vrednost.

Kompetenca, ki je za diplomanta poslovne informatike zelo pomembna je, da zna v praksi upravljati z (relevantnimi) viri informacij in informacijskimi sistemi. Da bi bil študentom omogočen kar najbolj realen vpogled v dogajanje na njihovem strokovnem področju, so pogosto na predavanja vabljeni tudi gostje iz poslovne prakse, omogočijo se jim tudi študijski obiski v podjetjih.

Danes ni problem, kako priti do informacij, temveč kako iz množice virov prepoznati uporabne in kakovostne informacije, ki so »pogonsko gorivo« vseh poslovnih sistemov in vplivajo na njihovo konkurenčno sposobnost. Delodajalci pričakujejo diplomante informatike z zelo širokim znanjem tako s področja tehnologije kot poznavanja poslovnega sistema in pričakujejo od njih inovativne rešitve, ki prinašajo visoko dodano vrednost. Diplomirani poslovni informatik FKPV lahko izpolni takšna pričakovanja.

Pri razvoju programa, ki se zaradi specifike najpogosteje posodablja, so sodelovali številni priznani raziskovalci in strokovnjaki iz poslovne prakse.

Študij je prilagojen izrednim študentom in s svojo praktično usmerjenostjo privlačen tako za študente brez poslovnih izkušenj, kot tudi za tiste z večletnim poslovnim udejstvovanjem in z željo, da svoje izkušnje nadgradijo z novimi znanji in aktualnimi kompetencami. Zaradi izjemne fleksibilnosti je študij na FKPV prava izbira za vse, ki zaradi službe, družinskih ali drugih obveznosti težko obiskujejo predavanja. Predavanja načeloma potekajo dvakrat tedensko v popoldanskem času.

Več kot 90 % študentov FKPV se strinja, da je pri študiju na FKPV pridobljeno znanje zanje koristno, odnos predavateljev pa korekten.

Kot prednosti fakultete bi lahko izpostavili: aktualna in uporabna vsebina študijskih programov, ki omogoča doseganje na trgu zaželenih kompetenc diplomantov; kompetentni in študentom dosegljivi predavatelji; fleksibilnost ter prijaznost zaposlenih strokovnih delavcev.

Tudi stroški študija niso nepomemben dejavnik. Po zagotovilih vodstva FKPV je šolnina vsako leto med najugodnejšimi, morda celo najugodnejša v Sloveniji, študenti pa jo lahko poravnajo v enajstih mesečnih obrokih.

Poleg programa Poslovna informatika, FKPV izvaja tudi študijske programe Komerciala, Turizem in Varnostni menedžment na I., II. in III. stopnji.

**
INFORMATIVNA TOČKA ■ FKPV, Lava 7, Celje ■ 03 428 55 56 ■ www.fkpv.sidodiplomski@fkpv.si
INFORMATIVNI DAN ■ Četrtek, 20. september 2018 ob 16:30

**


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več