Računalništvo, telefonija
11.07.2013 14:56
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Svetovna premiera: Philipsov najtanjši ‘lebdeči’ televizor Elevation

TP Vision, proizvajalec Philipsovih televizorjev, je 10. julija s svetovno premiero predstavil novi Philipsov televizor: Elevation 60PFL8708 navduši z najnovejšo nadgradnjo tehnologije Ambilight, 4-stransko tehnologijo osvetljevanja zaslona Prism XL, ki ustvarja iluzijo lebdenja televizorja. Izjemno ozki dizajn (13,5 mm), vrhunska kakovost slike in številne pametne funkcije uporabniku zagotavljajo zares nepozabno multimedijsko izkušnjo, kljub temu pa se TV po energijski varčnosti uvršča v razred A+.
Svetovna premiera: Philipsov najtanjši 'lebdeči' televizor Elevation
Svetovna premiera: Philipsov najtanjši 'lebdeči' televizor Elevation

Philipsov televizor Elevation 60PFL8708 z diagonalo zaslona 152 cm (60 palcev) in elegantnim izgledom očara že na prvi pogled. Pohvali se z izjemno tankim dizajnom, saj njegova debelina meri le 13,5 mm in tako velja za doslej najtanjši Philipsov televizor.

Sodoben videz zaokrožujejo visoko kakovostni materiali ter inovativna tehnologija Ambilight Prism, ki zaradi 4-stranskega osvetljevanja zaslona ustvarja iluzijo lebdenja televizorja v zraku, ne glede na to, ali je televizor pritrjen na steno ali nameščen na stojalo.


Ambilight Prism je najnovejša tehnologija osvetljevanja zaslona iz rok podjetja TP Vision, ki deluje na podlagi kar 94 vgrajenih LED-diod na sredini zadnje strani televizorja Elevation. V kombinaciji s 4-stranskim osvetljevanjem XL ustvarjajo velik in topel sij okoli zaslona, ki samodejno usklajuje barve z vsebino predvajanja, kar poleg učinka lebdenja zaslon še optično razširi in zagotavlja očem prijaznejše in bolj udobno gledanje.

Kljub izjemno tankemu dizajnu se Elevation pohvali z vrhunsko kakovostjo slike. Perfect Pixel HD zagotavlja prikaz ostre in jasne slike, polne živahnih in realističnih barv. Zahvaljujoč kar 900 HZ tehnologiji Perfect Motion Rate (PMR) so slike tudi pri hitrih akcijskih posnetkih prikazane natančno do zadnje podrobnosti. Tehnologija samodejnega zatemenjevanja Micro Dimming Pro pa poskrbi za izjemno intenzivne kontraste, kar izjemno realističnem prikazu slike doda še piko na i.

Elevation prek portala Smart TV omogoča interaktivno multimedijsko doživetje. Dostopamo lahko do številnih spletnih vsebin, storitev in aplikacij (tudi 6 slovenskih), kot so spletna videoteka, ogled že predvajanih video vsebin, družbenih omrežij ali storitve Skype.


Za dodatno zabavo in poglobljeno uporabniško izkušnjo skrbijo pametne funkcije Wi-Fi Miracast, SimplyShare, Wi-Fi Smart Screen, Multi-Room in MyRemote. Prvi dve omogočata neposreden prenos in ogled video in avdio vsebin s pametnih naprav na velikem televizijskem zaslonu. Ravno nasprotno pa funkcija Wi-Fi Smart Screen skrbi za neposredno digitalno predvajanje vsebin s televizorja na naše pametne naprave. S pomočjo funkcije Multi-Room pa lahko vsebine neposredno predvajamo še na enem televizorju v stanovanju, ki podpira povezavo DLNA.

Med odlike novega televizorja Elevation sodi tudi priloženi pametni daljinski upravljalnik z aluminijastimi elementi. Tipkovnica omogoča preprostejše vnašanje besedila, z vgrajenim kazalnikom (pointer) pa je navigacija po spletnih vsebinah še hitrejša in preprostejša. Zahvaljujoč aplikaciji Philips MyRemote lahko televizor namesto z daljinskim upravljalnikom krmilimo kar s pametnimi napravami.

Televizor kljub številnim tehnologijam in funkcijam ter 4-stranskemu Ambilightu odlikuje energijska varčnost razreda A+.

TP Vision je Philipsov najtanjši ‘lebdeči’ televizor Elevation predstavil na novinarski konferenci pred berlinskim sejmom IFA. Pri nas bo na voljo jeseni.

Pri Philipsu in TP Visionu so na novinarski konferenci predstavili in lansirali tudi najnovejšo brezplačno mobilno aplikacijo za androidne in iOS pametne naprave Ambilight+HUE, ki poveže tehnologijo Philipsovih televizorjev Ambilight z razsvetljavo v dnevni sobi.Ambilight (televizorjev od leta 2011 dalje) namreč poveže s Philipsovimi LED-žarnicami Hue, s čimer se televizijska izkušnja razširi na celoten dnevni prostor in zagotovi še bolj realistično ter zares unikatno uporabniško izkušnjo gledanja televizije.


Za več informacij o HUE kliknite na meetHUE.com


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več