28.02.2017      12:15

Synology je predstavil novi DiskStation Manager 6.1

Synology Photo StationSynology Photo Station

Korporacija Synology je objavila uradni izid nadgrajenega operacijskega sistema DiskStation Manager (DSM) 6.1 in paketa programov, ki uporabnikom prinašajo dodatno varnost, povečano produktivnost in še bolj povezano izkušnjo uporabe strežnikov NAS Synology.

Nagrajeni DSM se ves čas razvija, kar uporabnikom NAS omogoča, da se lažje spopadajo z novimi poslovnimi izzivi. Tokratna nadgradnja z vgrajenim strežnikom Active Directory prinaša boljšo učinkovitost informacijske tehnologije, izboljšuje delovanje s takojšnjim kopiranjem SMB blokov na strežniški strani in, med drugim, izdatno povečuje tudi varnost podatkov.

»V povezavi z varnostjo in izboljšano produktivnostjo predstavlja izid DSM 6.1 nov veliki preskok v razvoju naprednih operacijskih sistemov za strežnike NAS. Nove lastnosti omogočajo, da strežniki NAS Synology delujejo kot enotni strežniki in kot taki predstavljajo centralno napravo, na kateri temelji strategija IT v podjetju,« je izjavil Vic Hsu, izvršni direktor v podjetju Synology Inc.

Ključne lastnosti DSM 6.1:

• Datotečni sistem nove generacije: Razširjena pokritost datotečnega sistema btrfs omogoča napredno zaščito podatkov, vključno s samodejnim zdravljenjem datotek in s takojšnjim kopiranjem SMB blokov na strežniški strani, na še več modelih Synology NAS.
  • Strežnik Active Directory: Spremenite svoj Synology NAS v strežnik za nadzor domen in upravljajte z informacijsko opremo s pomočjo ustvarjenih pravil in politik, ki omogočajo samodejno nameščanje programske opreme ali nadgradenj sistema na vse računalnike zaposlenih, ne da bi jih zato morali obiskati.
  • Kodiranje skupnih map: Po potrebi lahko kodirate skupne mape, vključno z domačimi mapami.
    Za večjo varnost in lažje delo lahko zdaj kodirane mape nameščate samodejno, z uporabo USB zunanjih diskovnih enot, ne da si pri tem morali zapomniti kodirne ključe.
  • Seagate IronWolf™ Health Management (IHM): Synology, v partnerstvu s podjetjem Seagate, v svet strežnikov NAS ekskluzivno prinaša Seagatovo orodje IronWolf Health Management. Z uporabo DSM 6.1 ali novejših na IronWolf in IronWolf Pro diskih, nameščenih v strežnikih NAS Synology, lahko s pametno analizo in uporabniškimi informacijami natančno spremljamo njihov status in tako ohranjamo varnost podatkov. Matt Rutledge, podpredsednik podjetja Seagate, zadolžen za naprave za hrambo podatkov, je dejal: " Partnerstvo podjetij Seagate in Synology razvoj strežnikov NAS dviguje na višjo raven. Seagatov IronWolf z orodjem IronWolf Health Management, ki je posebej optimiziran za strežnike NAS, je eden od mnogih korakov na poti k izboljšani izkušnji uporabnikov strežnikov NAS, ki jih nameravata skupaj narediti podjetji Seagate in Synology.«

Povsem novi programi za deljenje, iskanje in organizacijo podatkov

• Synology Universal Search: Zmogljiv iskalnik, ki uporabnikom pomaga poiskati karkoli na strežniku NAS Synology – od pomembnih dokumentov in večpredstavnih datotek, do programov in nasvetov ter pomoči. Omogoča tudi predogled vsebine datotek, metapodatkov z le enim klikom.
  • USB Copy 2.0: USB Copy je priročno orodje, namenjeno vsem, ki pogosto shranjujejo podatke na USB diske. Uporabnikom omogoča varnostno kopiranje datoteke na Synology NAS ali z njega, s preprosto priključitvijo USB hrambene naprave. Prilagodljiva orodja pa omogočajo uporabnikom določiti, katere mape naj se kopirajo.

Izpopolnjena zaščita podatkov in programi, ki zagotavljajo delovanje

• Snapshot Replication: Za zagotavljanje in dosegljivost dokumentov, podatkov o virtualnih računalnikih ali drugih vitalno pomembnih datotek v primeru nepredvidenih dogodkov, nadgrajeni program Snapshot Replication predstavlja orodja za upravljanje, ki spremljajo in po potrebi zaustavijo izvajanje trenutnih opravil. Za večjo prilagodljivost pa zmore tudi shraniti posnetek trenutnega stanja na lokalni disk. Funkcija je na voljo znotraj datotečnega sistema Btrfs.
  • Hyper Backup: Zadnja različica programa Hyper Backup ohranja varnost varnostnih kopij po zaslugi naprednega načina preverjanja integritete. Po zaslugi izboljšanega načina deduplikacije se bo zmanjšala tudi poraba hrambenega prostora. Uporabniki bodo tako lažje prilagajali in nastavljali pravila za ohranjanje zgodovine verzij datotek.
  • Synology High Availability: Najnovejša različica Synology High Availability pri nameščanju visoko dosegljive gruče podpira izvajanje testov S.M.A.R.T. in omogoča SSD TRIM na obeh strežnikih. Prav tako omogoča dodajanje dodatnega strežnika s podatki o konfiguraciji gruče (quorum server), kar še dodatno zmanjšuje možnosti težav.
  • Virtual DSM Manager: Nova beta različica omogoča uporabnikom nemoteno migracijo virtualnih delov DSM -a z enega strežnika NAS Synology na drugega, medtem ko lahko obdrži podatke, shranjene na tretjem. Tako ostaja strežnik neprekinjeno dosegljiv. Poleg tega pa s pomočjo tehnologije za spremljanje trenutnega stanja (snapshot), ki je na voljo v datotečnem sistemu Btrfs, lahko Virtual DSM Manager v le nekaj sekundah klonira ali obnovi celotno napravo.
  • Še več pomembnih lastnosti: Napredni operacijski sistem za strežnike NAS prinaša tudi RAID F1 za serijo XS in nadgradnjo SMB 4.4.

Za dodatne informacije o novih lastnostih DSM 6.1, obiščite https://www.synology.com/dsm/6.1.

Synology DSM 6.1 je na voljo za uporabnike strežnikov DiskStation, RackStation, FlashStation, ali Embedded DataStation serije 11 in novejših. Podprti modeli vključujejo:

• Serija 17: FS3017, RS4017xs+, RS3617xs+, RS3617xs, RS3617RPxs, RS18017xs+, DS3617xs, RS217
  • Serija 16: RS2416RP+, RS2416+, RS18016xs+, RS816, DS916+, DS416slim, DS416play, DS416j, DS416, NVR216, DS716+II, DS716+, DS216se, DS216play, DS216j, DS216+II, DS216+, DS216, DS116
  • Serija 15: RC18015xs+, DS3615xs, DS2415+, DS2015xs, DS1815+, DS1515+, DS1515, RS815RP+, RS815+, RS815, DS415play, DS415+, DS715, DS215j, DS215+, DS115j, DS115
  • Serija 14: RS3614xs+, RS3614xs, RS3614RPxs, RS2414RP+, RS2414+, RS814RP+, RS814+, RS814, DS414slim, DS414j, DS414, RS214, DS214se, DS214play, DS214+, DS214, DS114
  • Serija 13: DS2413+, RS3413xs+, RS10613xs+, DS1813+, DS1513+, DS413j, DS413, DS713+, DS213j, DS213air, DS213+, DS213
  • Serija 12: DS3612xs, RS3412xs, RS3412RPxs, RS2212RP+, RS2212+, DS1812+, DS1512+, RS812RP+, RS812+, RS812, DS412+, RS212, DS712+, DS212j, DS212+, DS212, DS112j, DS112+, DS112
  • Serija 11: DS3611xs, DS2411+, RS3411xs, RS3411RPxs, RS2211RP+, RS2211+, DS1511+, RS411, DS411slim, DS411j, DS411+II, DS411+, DS411, DS211j, DS211+, DS211, DS111
  • Drugo: Virtual DSM, Docker DSM

Ali ste bili že kdaj žrtev nasilja na družbenih omrežjih?

Novi iPhone 8 bo fenomenalen! 2
ice.caj.tea  |  Zastarela strojna oprema? Kaj na iPhonu ...
Novi iPhone 8 bo fenomenalen! 2
Nekdo  |  Po vaše so bili "fenomenalni" že vsi dos...