Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

20.01.2021      9:16
Synology

Synology je predstavil RackStation RS1221+ in RS1221RP+

RS1221+RS1221+

Zmogljiv strežnik NAS v izjemno majhnem ohišju za okolja z malo razpoložljivega prostora.

Korporacija Synology Inc. je predstavila prvo letošnjo novost. RackStation RS1221+ in izpeljanka z redundančnim napajalnikom RS1221RP+, sta strežnika namenjena vgradnji v komunikacijske omare z višino 2U in 8 režami za vgradnjo diskov. Namenjena sta uporabnikom, ki potrebujejo visoko zmogljivost v majhnem ohišju.

»Strežnika RS1221+ in RP+ sta namenjena majhnim podjetjem, kakršna sta tudi sama,« je izjavil Michael Wang, produktni vodja v podjetju Synology. »Poleg svoje majhne oblike za enote višine 2U, sta napravi tudi izjemno zmogljivi. Za podjetja, ki potrebujejo stalno dostopnost sistema, je na voljo verzija RP+, ki je opremljena z dodatno enoto za napajanje, kar izdatno povečuje zanesljivost delovanja.«

Premikanje meja

RS1221+ in RS1221RP+ sta prva strežnika modelov RackStation, ki imata vgrajen AMDjev procesor Ryzen V1500B. V primerjavi s svojim predhodnikom1 omogoča 3,6-krat hitrejšo izvedbo računskih operacij2, 3,8-krat hitrejše branje naključnih IOPS podatkov (108K) in 2,3-krat izboljšan pretok sekvenčnih podatkov pri zapisovanju (1.147 MB/s). Izboljšave prinašajo povečane zmogljivosti za upravljanje s podatki in naloge varnostnega kopiranja ter uporabnikom omogočajo priključitev večjega števila sočasnih uporabnikov ob nezmanjšani zmogljivosti.

Kompaktni strežniki za okolja z malo prostora

Z merami 306,6 mm širine in 407,5 mm globine (vključno s prednjimi ročkami), sta RS1221+ in RS1221RP+ več kot za polovico krajša v globino, kot običajne 2U vgradne naprave. Zato sta idealni za namestitev v okoljih z malo prostora v vgradnih omarah, kot so na primer stenske omarice ali dvotočkovne omare (leRS1221+).

Prilagodljive poslovnim zahtevam

Enoti sta standardno opremljeni s 4 GB DDR4 ECC spomina, ki je nadgradljiv do 32 GB. Reža PCIe 3.0 omogoča preprosto nadgradnjo na 10GbE z združljivimi NIC3, ali pa za dodajanje super hitrega predpomnilnika NVMe z uporabo Synology M.2 kartic in diskov SSD4 iz serije Synology SVN3000. Z razširitveno enoto5 RX418 lahko enoti nadgradimo za uporabo 12 diskov6. Podjetja, ki želijo podaljšano jamstvo, ga lahko z običajnih treh let podaljšajo na pet7.

Upravljanje in zaščita podatkov

Synologyjev enotni operacijski sistem Diskstation Manager (DSM) poenostavlja zapletene in okorne procese upravljanja podatkov, hkrati pa uporabnikom nudi nadzor nad pomembnimi odločitvami. Z zbirko programov Active Backup omogoča varnostno kopiranje IT infrastrukture, s programom Synology Drive pa omogoča gostovanja lokalnega zasebnega oblaka. Ponuja še upravljanje virtualnih okolij z rešitvijo Virtual Machine Manager, izdelavo poštnega strežnika z MailPlus in še cel nabor uporabnih programskih rešitev.

Dosegljivost

RS1221+ in RS1221RP+ sta že na voljo tudi v Sloveniji; preverite pri slovenskem zastopniku Xenon forte d.o.o..

1. Predhodnik RS1219+ je opremljen s procesorjem Intel® Atom® C2538.
  2. Podatki o zmogljivosti so doseženi v laboratoriju Synology z optimiziranimi omrežnimi in konfiguracijskimi nastavitvami. Dejanska zmogljivost se lahko razlikuje v različnih okoljih. Primerjava z RS1219 + predhodne generacije. Za vse podrobnosti o nastavitvi preizkusa obiščite Synology performance page.
  3. Preverite naš seznam kompatibilnih modelov za preverjanje o združljivosti omrežnih vmesniških kartic.
  4. Predpomnilnik M.2 SSD lahko omogočite z vmesniškima karticama E10M20-T1 in M2D20 M.2 SSD z dvema diskoma SSD Synology SNV3500 ali SNV3400 NVMe. SSD predpomnilnik je prav tako podprt z uporabo diskov SSD SFF (2.5").
  5. Kapaciteto hrambenega prostora RS1221+ RS1221RP+ lahko razširite z uporabo razširitvene enote Synology RX418, ki jo lakho kupite ločeno.
  6. Podpira LFF (3.5") ali SFF (2.5") SATA diske. Preverite seznam združljivih modelov.
  7. RS1221+ in RS1221RP+ sta podprta s 3-letnim jamstvom na strojno opremo, ki ga lahko razširite na 5 let z nakupom paketa EW202.

Uporabljate za fotografiranje fotoaparat ali pametni telefon?