Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

23.10.2018      14:00
Mesh ruter Synology

Synology je predstavil svoj prvi zankasti usmerjevalnik MR2200ac

Synology mesh ruterSynology mesh ruter

Ustvarite svoj tripasovni brezžični sistem za zaščito pametnih naprav v vašem domu.

Synology je predstavil svoj prvi zankasti (mesh) usmerjevalnik MR2200ac, ki podpira zaščiteni brezžični dostop (WPA3). Namenjen je domačim uporabnikom za izdelavo hitrejšega neprekinjenega brezžičnega omrežja v celotnem območju, s katerim boste preprosto zavarovali in upravljali celotno omrežje. Zmogljivi brezžični usmerjevalnik je zasnovan modularno, zato je pokritost s signalom preprosto razširiti z dodatnimi napravami. Tako lahko ustvarite brezžično zankasto omrežje, ki skrbi, da boste imeli kakovosten signal v celotnem stanovanju, ne glede na velikost in razporeditev prostorov.

Po raziskavi IHS Markita, bo število povezanih naprav naraščalo z 12% stopnjo vsako leto in se bo povečalo s 27 milijard v letu 2017 na 125 milijard v letu 2030. »Ko smo razmišljali o tem podatku, smo se zavedli, da ne gre le za povezovanje naprav,« je izjavil Kuei-Huan Chen, član uprave v podjetju Synology. »Da bi učinkovito zaščitili svoje naprave in podatke pred vdori, je tudi pomembno razumeti kaj se dogaja v našem omrežju. Zato smo izdelali MR2200ac. Nastal je v sodelovanju s podjetjem Qualcomm Technologies, Inc., MR2200ac in podpira najnovejše brezžične ter varnostne tehnologije, ki omogočajo izdelavo pametnejšega in bolj varnega omrežja.«

»Qualcomm Technologies si s svojo inovativno omrežno platformo Qualcomm mesh prizadeva zagotavljati visokokakovostno in varno brezžično povezljivost domačim uporabnikom po celem svetu,« je izjavil Gopi Sirineni, podpredsednik, zadolžen za razvoj izdelkov v podjetju Qualcomm Technologies Inc. »V sodelovanju s Synologyjem si prizadevamo zagotoviti hitro in varno brezžično povezljivost v domovih vseh velikosti.«

Celovita pokritost doma s hitrimi brezžičnimi povezavami

MR2200ac, ki je zasnovan na štirijedrnem Qualcomm® IPQ4019 sistemu vgrajenem v čipu, izkorišča tripasovno brezžično zasnovo za pokrivanje mrtvih kotov in prinaša optimalne hitrosti pasovne širine v vse dele vašega doma. Celotno omrežje upravlja Synology Router Manager (SRM), nagrajen operacijski sistem, ki preko intuitivnega vmesnika uporabnikom prinaša številne uporabne funkcije.

• Pametna »mesh« tehnologija: MR2200ac dinamično izbira najboljšo pot (2,4 GHz, 5 GHz ali Ethernet) za komunikacijo med nameščenimi usmerjevalniki MR2200ac in povezanimi napravami. Zasnovan je tako, da vedno poišče najhitrejšo povezavo v splet.
  • Izboljšana izkušnja gostovanja (roaminga): celovita podpora standardom, vključno z 802.11 k, v in r, omogoča enostavno premikanje po prostoru.
  • Preprosta namestitev: iz brskalnika ali mobilne aplikacije usmerjevalnika izberite kateri MR2200ac bi želeli dodati - omrežje se bo samodejno ponastavilo in optimiziralo.
  • Enotna Wi-Fi nadzorna plošča: oglejte si stanje vseh točk Wi-Fi in brezžičnih naprav na mrežni karti, ki prikazuje, kako so medsebojno povezane. Na voljo so tudi dodatne možnosti Wi-Fi za goste.
  • Deluje s Synology RT2600ac: omogoča razširitev pokritosti usmerjevalnika RT2600ac.

Varnejši Internet za vse in vsakogar

Najnovejša različica SRM 1.2 je opremljena s popolnoma novim paketom za varen dostop, ki združuje najboljši starševski nadzor in samodejno varnostno zaščito na nivoju omrežja, tako da vam ni treba iskati rešitev za vsako posamezno platformo.

• Ustvarite otrokuprijazen digitalni svet: s spletnimi filtri in varnim iskalnikom nastavite uporabniške profile, izberite kdaj in koliko časa lahko uporabljajo internet in jih zaščitite pred vsebino, ki je namenjena le odraslim. S spletnimi filtri lahko najstnikom omejite dostop do socialnih omrežij na le določene ure. Za še mlajše pa lahko sestavite seznam spletnih strani, do katerih lahko dostopajo.
  • Spoznajte, kako otroci raziskujejo splet: imejte pregled, kdaj so povezani v splet, katere naprave uporabljajo in ali po naključju naletijo na strani z neprimerno vsebino. Otroci lahko tudi pošljejo prošnjo za odklepanje določene strani. Tako boste, tudi ko otroci odraščajo, vedno vpleteni v njihov razvoj.
  • Omrežni profili za družinske pripomočke in  pametne naprave (IoT): vse naprave, ki so povezane v vaše lokalno omrežje ali v tisto, ki je namenjeno gostom, bodo sledile pravilom, ki jih boste vnaprej določili. Vsako neobičajno dejanje bo prekinjeno in zabeleženo.
  • Neopazno varuje vaše okolje: pametna orodja za preprečevanje DNS in IP groženj blokirajo dostop do okuženih destinacij v realnem času. Uvedba Googlovega varnega brskanja v usmerjevalnikih Synology razširja Googlovo zaščito pred zlonamerno programsko opremo, socialnim inženiringom in neželenimi programi v celotnem omrežju.

Varnost Wi-Fi naslednje generacije z WPA3

MR2200ac je eden od prvih usmerjevalnikov, ki je certificiran s strani WPA3, najnovejšega varnostnega standarda za brezžična omrežja. Z novimi možnostmi, kot so WPA3-Personal, WPA3-Enterprise in Enhanced Open™, MR2200ac prinaša v domove, podjetja in javna Wi-Fi omrežja, najnovejšo tehnologijo zaščite pred zlonamernimi napadi. Podprt z dolgoletno Synologyjevo tradicijo hitrega in sprotnega nadgrajevanja izdelkov, bo vaše zankasto (mesh) brezžično omrežje vedno v pripravljenosti odstraniti kakršnokoli grožnjo ali napad.

Dosegljivost

Za več informacij o MR2200ac in dosegljivosti, obiščite: https://www.synology.com/products/MR2200ac

SRM 1.2 je na voljo vsem uporabnikom usmerjevalnikov Synology. Za več informacij, obiščite: https://www.synology.com/srm

Qualcomm Mesh Networking Platform in Qualcomm IPQ4019 sta izdelka v lasti Qualcomm Technologies, Inc. in/ali njihovih podružnic.

Qualcomm je blagovna znamka v lasti Qualcomm Incorporated, registrirana v ZDA in drugih državah.

Google stalno beleži vašo lokacijo. Kakšen odnos imate do tega?

Za novi Firefox bo treba mesečno odšteti ... 17
Filip Š  |  Na spletni strani imajo neko anketo kjer...
Že veste, kateri telefoni Samsung bodo prejel... 2
Mazinga  |  Se strinjam, kaj pa naj jaz rečem za S8?...