Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

15.07.2019      15:49
T-2 d.o.o.

T-2 ljubljanskim reševalcem podaril novo motorno kolo

Ljubljana, 11. julij 2019 – Reševalna postaja Ljubljana je dobila novo reševalno motorno kolo, Hondo VFR1200X Crosstourer, ki jo je donirala družba T-2.

Sredstva za nakup motornega kolesa je družba T-2 zbirala v dobrodelni akciji T-2 ljubi življenje. »V želji izboljšati možnost za preživetje poškodovancev smo sredstva za nakup reševalnega motorja zbirali s pomočjo partnerjev in donatorjev ter s prodajo naših izdelkov in storitev. Odziv je bil tudi letos neverjeten. To kaže na to, da Slovenci v dobrodelnosti prekašamo marsikatere bolj številne narode. Znamo stopiti skupaj, ko je treba, in pomagati drug drugemu. Življenje ni popolno, ima pa trenutke, ki so,« je ob predaji motornega kolesa ljubljanskim reševalcem dejal predsednik poslovodstva T-2 mag. Jure Valjavec.

Družba T-2 je sicer reševalno motorno kolo Reševalni postaji Ljubljana želela predati v septembru in tako nadomestiti enega izmed njih, za katerega bi se jeseni iztekla najemna pogodba. Žal pa je bil v začetku junija eden od ljubljanskih reševalcev, ki je bil na nujni vožnji in je hitel na pomoč v nesreči poškodovanemu motoristu, v centru Ljubljane udeležen v prometni nesreči, v kateri je utrpel hude telesne poškodbe, reševalni motor pa je bil popolnoma uničen. Ker pa ljubljanski reševalci motor, še zlasti v poletnih mesecih, za svoje delo nujno potrebujejo, so v družbi T-2 postopke zbiranja sredstev in nabave novega motorja pospešili in jim tako omogočili, da so ga dobili že dva meseca prej in bodo na ta način lahko pomembno pripomogli k uspešnosti reševanja življenj in nudenja prve pomoči.

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja UKC Ljubljana Teodor Žepič se je ob tej priložnosti zahvalil za donacijo in poudaril, da je lepo imeti takšne prijatelje. Dodal je, da je Reševalna postaja Ljubljana v nedeljo prevzela dve novi reševalni vozili, ki imata tudi možnost prevoza inkubatorjev, na kateri pa so čakali kar pet oziroma deset let. »V tem primeru pa se kaže okretnost odločitve, dejanj in hitrost. Z vašo odločitvijo in vašo akcijo ste ne samo naredili start, ampak jo tudi v rekordnem času pospešili. V zdravstvu si želimo, da bi se večina stvari reševala na ta način in s takšno hitrostjo,« je dejal in spomnil, da so ljubljanski reševalci v lanskem letu izvedli preko 450 intervencij z motorjem.

Reševalna postaja Ljubljana, ki letno izvede do 45.000 intervencij na območju, velikem kar 1.700 km2, ima z današnjo donacijo tri reševalna motorna kolesa. Motoristi reševalci so izjemno pomemben del zdravstvene oskrbe, ki vsak dan bijejo bitko s časom in tvegajo svoje življenje, da bi rešili življenja drugih. So tudi tisti, ki so zaradi svoje hitrosti in okretnosti lahko prvi na kraju nesreče in tako izboljšujejo možnost za preživetje ter zmanjšujejo možnost za hude trajnostne posledice poškodovancev. Zaradi njih se je možnost preživetja povečala za kar 50 odstotkov.

Družba T-2 je sicer v okviru akcije T-2 ljubi življenje lansko leto reševalno motorno kolo BMW R 1200 RT že donirala Zdravstvenemu domu dr. Adolfa Drolca Maribor. Nujna medicinska pomoč z reševalnimi motornimi kolesi je sicer organizirana v Ljubljani, Mariboru in Kopru.

Povezave:T-2 d.o.o.

Trenutno ni aktivne ankete

Obnovljeni računalniki s 3. leti garancije 2
bojan  |  men je pomembna hitrost računalnika ... ...