Računalništvo, telefonija
15.07.2019 15:49
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

T-2 ljubljanskim reševalcem podaril novo motorno kolo

Ljubljana, 11. julij 2019 – Reševalna postaja Ljubljana je dobila novo reševalno motorno kolo, Hondo VFR1200X Crosstourer, ki jo je donirala družba T-2.
T-2 ljubljanskim reševalcem podaril novo motorno kolo
T-2 ljubljanskim reševalcem podaril novo motorno kolo

Sredstva za nakup motornega kolesa je družba T-2 zbirala v dobrodelni akciji T-2 ljubi življenje. »V želji izboljšati možnost za preživetje poškodovancev smo sredstva za nakup reševalnega motorja zbirali s pomočjo partnerjev in donatorjev ter s prodajo naših izdelkov in storitev. Odziv je bil tudi letos neverjeten. To kaže na to, da Slovenci v dobrodelnosti prekašamo marsikatere bolj številne narode. Znamo stopiti skupaj, ko je treba, in pomagati drug drugemu. Življenje ni popolno, ima pa trenutke, ki so,« je ob predaji motornega kolesa ljubljanskim reševalcem dejal predsednik poslovodstva T-2 mag. Jure Valjavec.

Družba T-2 je sicer reševalno motorno kolo Reševalni postaji Ljubljana želela predati v septembru in tako nadomestiti enega izmed njih, za katerega bi se jeseni iztekla najemna pogodba. Žal pa je bil v začetku junija eden od ljubljanskih reševalcev, ki je bil na nujni vožnji in je hitel na pomoč v nesreči poškodovanemu motoristu, v centru Ljubljane udeležen v prometni nesreči, v kateri je utrpel hude telesne poškodbe, reševalni motor pa je bil popolnoma uničen. Ker pa ljubljanski reševalci motor, še zlasti v poletnih mesecih, za svoje delo nujno potrebujejo, so v družbi T-2 postopke zbiranja sredstev in nabave novega motorja pospešili in jim tako omogočili, da so ga dobili že dva meseca prej in bodo na ta način lahko pomembno pripomogli k uspešnosti reševanja življenj in nudenja prve pomoči.

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja UKC Ljubljana Teodor Žepič se je ob tej priložnosti zahvalil za donacijo in poudaril, da je lepo imeti takšne prijatelje. Dodal je, da je Reševalna postaja Ljubljana v nedeljo prevzela dve novi reševalni vozili, ki imata tudi možnost prevoza inkubatorjev, na kateri pa so čakali kar pet oziroma deset let. »V tem primeru pa se kaže okretnost odločitve, dejanj in hitrost. Z vašo odločitvijo in vašo akcijo ste ne samo naredili start, ampak jo tudi v rekordnem času pospešili. V zdravstvu si želimo, da bi se večina stvari reševala na ta način in s takšno hitrostjo,« je dejal in spomnil, da so ljubljanski reševalci v lanskem letu izvedli preko 450 intervencij z motorjem.

Reševalna postaja Ljubljana, ki letno izvede do 45.000 intervencij na območju, velikem kar 1.700 km2, ima z današnjo donacijo tri reševalna motorna kolesa. Motoristi reševalci so izjemno pomemben del zdravstvene oskrbe, ki vsak dan bijejo bitko s časom in tvegajo svoje življenje, da bi rešili življenja drugih. So tudi tisti, ki so zaradi svoje hitrosti in okretnosti lahko prvi na kraju nesreče in tako izboljšujejo možnost za preživetje ter zmanjšujejo možnost za hude trajnostne posledice poškodovancev. Zaradi njih se je možnost preživetja povečala za kar 50 odstotkov.

Družba T-2 je sicer v okviru akcije T-2 ljubi življenje lansko leto reševalno motorno kolo BMW R 1200 RT že donirala Zdravstvenemu domu dr. Adolfa Drolca Maribor. Nujna medicinska pomoč z reševalnimi motornimi kolesi je sicer organizirana v Ljubljani, Mariboru in Kopru.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem T-2 d.o.o
Za več informacij so vam na voljo pri T-2 d.o.o
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem T-2 d.o.o? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več