Računalništvo, telefonija
14.10.2019 14:00

Deli z drugimi:

Share

Tehnologija, ki spreminja svet

.. Vsa pitna voda ni enako kakovostna, vsak pa zase želi najboljše. Kakovostno pitno vodo lahko zagotovite tudi v vašem domu - s slovensko inovacijo svetovnega merila ..
Tehnologija, ki spreminja svet
Tehnologija, ki spreminja svet

Večina nas pri obdelavi vode pomisli na razne filtre za vodo z aktivnim ogljem, ionske izmenjevalce ali magnetne naprave. Te rešitve imajo težavo, ker zahtevajo uporabo vrčev, zamenjavo vložkov aktivnega oglja ali ionske mase in so za domačo uporabo glede vgradnje zelo zahtevne.

Pa poglejmo, kakšne so druge možnosti. Kinetična tehnologija je dosežek slovenskega znanja v svetovnem merilu. Obdelave vode, ki poleg H2O vsebuje še veliko drugih, tudi neželenih snovi in organizmov, so se v družbi J in P d.o.o. lotili drugače, a na znanstveno podprt način. Učinkovitost delovanja je bila dokazana v profesionalni rabi priprave vod.

In kaj vse zmore kinetična tehnologija?

Kinetična tehnologija zmore omejevanje nalaganja vodnega kamna, nevtralizacijo organskih in anorganskih primesi v vodi, učinkovito dezinfekcijo vode z uničevanjem bakterij in drugih mikroorganizmov v vodi, in to z uporabo vodnega toka samega in brez kemikalij. Tehnologija temelji na uporabi fenomenov hidrodinamične kavitacije, novo izumljenega postopka aeracije vode in uporabi mehanskih sil za obdelavo vode v podtlačnem okolju. V taki obliki obdelave je voda veliko bolj dostopna za obdelavo na mikroravni. Še več, tehnologijo je družbi uspelo zapakirati v velikost mrežice oziroma aeratorja za pipo, ki opravlja tudi funkcijo varčevanja z vodo. Uporabniki pa želijo več, zato bodo kmalu na trg poslali novost – prho za tuširanje.

Novost – prha za tuširanje

Svoje postopke in dosežke je Kinetic Team verificiral v institucijah in laboratorijih po vsem svetu. Največji dosežek verifikacije so povratne informacije uporabnikov, ki so tudi izrazili veliko željo po napredku vzdrževanja osebne nege pri tuširanju. Uporabniki si želijo dobrotvornega učinka kinetične vode na koži celega telesa, ne samo na obrazu in rokah. Kinetic Team prho za tuširanje razvija že dve leti, trenutno pa potekajo končna testiranja s skupino uporabnikov v Sloveniji in tujini. Po napovedih direktorja razvoja, Dragana Jeremića, naj bi končen izdelek prišel na trg v začetku prihodnjega leta. Dodal je, da že prejemajo zelo veliko naročil za izdelek, ki se še ni “rodil”.

5 let se aktivno ukvarjajo z obdelavo vode

Kinetic team je skupina ljudi, ki že 5 let aktivno deluje na razvoju nove tehnologije izboljšanja obdelave vode. Sicer pa podjetje na področju pitne vode deluje že 27 let. Svoj dosežek so poimenovali KINETIC REACTOR in ga kot takega tudi patentirali. Najbolj znan produkt kinetične tehnologije je v prodaji že dve leti – to je že omenjeni nastavek za pipe kinetic reactor-tap. Prisoten je že v 15 državah na 250 milijonskem trgu. Prisotni so tudi na profesionalnih točkah obdelave vode, kot so npr. industrija, vodna gospodarstva, javni objekti itd.

Več informacij najdete na www.kinetic-reactor.com/sl (P.R.)


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več