Računalništvo, telefonija
Telefonija
Slušalke
19.02.2021 18:24
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tehnološke naprave pomagajo spoznati ljubezen

Tehnološke naprave pomagajo spoznati ljubezen
Tehnološke naprave pomagajo spoznati ljubezen

Ljubezen je najpogostejša tema v glasbi, strta srca in strast pa vir navdiha najboljših skladb raznolikih žanrov – od klasične glasbe pa do trdega rocka! Ker se nezadržno približuje dan zaljubljencev – valentinovo, vam bomo izdali, kako ga preživeti s pomočjo tehnologije kot še nikoli do slej.


Ste zaljubljeni, a svojega dragega ali drago redko vidite, hkrati pa težno gojite ljubezen na daljavo? Če je tako in možnost obstaja, da je tako, kajti takšni so časi, potem boste morali biti še posebej ustvarjalni pri

načrtovanju tega posebnega, zaljubljencem namenjenega večera. Ali pa morda še vedno čakate na gospoda ali gospo »ta pravo«, pa bi ob prazniku vseeno radi začutili nekaj čarovnije? V obeh primerih je glasba tista, ki prinaša odgovor. Kot smo dejali: večina skladb govori o ljubezni, zato se nekaj takšnih zagotovo že nahaja na vašem seznamu priljubljenih skladb.

Ljubezenske pesmi vas bodo navdušile, osrečile, spravile v romantično razpoloženje, morda obudile najlepše spomine, ki ste jih zakopali na dno svojega srca … Zato bodo zlahka izboljšale razpoloženje, tudi če boste ta večer preživljali sami.

Zvoki ljubezni

Nihče ne pozna popolnega »recepta« za odlično ljubezensko pesem, saj se ne strinjamo niti glede vprašanja, kateri glasbeni inštrument ima najbolj romantičen zvok. Morda vsak, a na svoj način. Medtem ko so srednjeveški pevci igrali na mandoline, lutnje, citre in lire, sodobni glasbeniki prisegajo na kitaro in klavir. Zaradi njune vsestranskosti lahko med petjem in igranjem izražajo različna čustva – od žalosti do sreče. Kitara in klavir pa še zdaleč nista edina v teh časih priljubljena inštrumenta. Nekateri zaradi barve zvoka stavijo tudi na violončelo, saksofon, harmoniko in violino. Bo kar držalo!

Raznolikost inštrumentov, s katerimi želijo glasbeniki iz poslušalca izvabiti čustva, postavlja velike zahteve pred napravo, s katero glasbo največkrat poslušate. Ko se ji nameravate popolnoma prepustiti, verjetno ni boljšega od brezžičnih slušalk, ki so lahko tudi popolno darilo. Sestavite seznam skladb, ki jih imate najrajši, nato pa opazujte reakcije ljubljene osebe, medtem ko jih ta posluša s slušalkami Huawei FreeBuds Pro. Ušesna čepka se prilagodita ušesnemu kanalu, zato je udobje nošenja na visoki ravni, sistem za dušenje poskrbi, da vas med poslušanjem ne bodo motili zvoki iz okolice, da kakovosti zvoka, vključno z nizkimi toni na studijski ravni, sploh ne omenjamo.

Tudi če niste navdušenec nad valentinovim in ste morda celo prisiljeni dan preživeti daleč od ljubljene osebe, jo vsaj presenetite s klicem. Izpovejte ji svoja čustva, medtem pa ne dovolite, da vas karkoli zmoti. Slušalke FreeBuds Pro namreč zaznajo govor in ga ojačajo, medtem ko dušijo neželen hrup, kot sta piš vetra ali hrup prometa. Sposobne so vrhunsko dušiti zvok do 40 dB, zato se bodo izkazale v različnih razmerah.

Srce vedno govori resnico

Z biokemičnega vidika je za občutek ljubezni krivo območje velikosti oreha v možganih, strokovno imenovano hipotalamus, vendar je človek čustvo od pradavnine povezoval s srcem. Kako to? Področje v možganih je odgovorno za reakcije organizma. Ko vidimo nekoga, ki nam je vizualno všeč, se počutimo, kot da nam je vzelo sapo, medtem ko se povišata krvni tlak in utrip srca. Nič čudnega, da ljubezen povezujemo s srcem, ko pa to noro razbija in ne moremo, da tega ne bi čutili. Podobno se lahko odzovemo na odlično ljubezensko pesem.

Vedno je dobro spremljati delovanje srca, pri čemer vam je v odlično pomoč pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro. Spremljanje srčnega utripa je natančnejše po zaslugi nove tehnologije Huawei TruSeen 4.0+ in izpopolnjenega tipala (6-v-1). Ura je sposobna stalnega spremljanja srčnega utripa med tekom, plavanjem ali ukvarjanjem z drugimi športi, opozarja nas v primeru previsokega utripa in med drugim prikazuje podatke o vnosu kisika in času okrevanja. Kadar jo uporabite za nadziranje zdravja, podpira stalno 24-urno beleženje, spremljanje utripa med mirovanjem, strokovno spremlja kakovost spanja, meri raven stresa in zaznava raven kisika v krvi. Podobne zmogljivosti ima tudi pametna ura Huawei Watch Fit, ki je zaradi manjših mer primernejša za tanjša ženska zapestja. Kdo si ju zatorej ne bi želel? Uri sta popolni darili za zaljubljenca v sodobne tehnologije ne glede na spol.

Skupaj aktivna in zdrava

Srečni pari zelo dobro razumejo pomen skupnega preživljanja prostega časa. Trenutki v dvoje so dragoceni, saj so priložnost, da eden drugemu posvečamo pozornost in okrepimo vez. Skupaj se lahko sprehajate ali še bolje, skupaj telovadite ali tečete.

S pomočjo pametnih ur Huawei Watch Gt 2 Pro in Watch Fit boste vedno na tekočem o tem, koliko ste naredili za svojo telesno pripravljenost in za svoje zdravje. Ste se dovolj gibali? Na primer 10.000 korakov na dan? Ste porabili dovolj kalorij? Kolikšno razdaljo v kakšnem času ste pretekli? Vse to vam bosta povedali pametni uri, saj podpirata raznolike načine za beleženje športnih dejavnosti.

Pametno uro Huawei Watch GT 2 Pro lahko uporabite v povezavi s pametnimi telefoni z operacijskima sistemoma Android ali iOS. Odlično pa deluje s pametnimi telefoni Huawei, kot sta Huawei P smart 2021 ali najnovejša pridobitev na slovenskem trgu, pametni telefon Huawei Mate40 Pro. Poleg tega jo je mogoče povezati z brezžičnimi slušalkami Huawei FreeBuds Pro, da lahko glasbo poslušate tudi kadar pametnega telefona nimate pri roki! Utrip ljubezni boste zato občutili brez kakršnih koli omejitev.

Za več informacij obiščite spletno povezavo: https://consumer.huawei.com/si/


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več