Računalništvo, telefonija
11.09.2020 08:30
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Telemach misli zeleno – z elektrarno na strehi, digitalnim poslovanjem …

Telemach misli zeleno – z elektrarno na strehi, digitalnim poslovanjem …
Telemach misli zeleno – z elektrarno na strehi, digitalnim poslovanjem …

Vsi poznamo primarno dejavnost Telemacha, televizijo, telefonijo, internet … malokdo pa pozna njihove trajnostne projekte, ki so usmerjeni v zeleno prihodnost. Tako so vzpostavili iniciativo »Misli zeleno«. Kaj pa to konkretno pomeni? To, da z različnimi projekti uresničujejo okoljsko odgovornost in k temu spodbujajo svoje zaposlene ter uporabnike. Več pa v nadaljevanju.


Dejavnosti Telemacha na področju zelene prihodnosti lahko strnemo v okolju prijazno delovanje, digitalizacijo poslovanja in v skrbno ravnanje z odpadki.

Sončna elektrarna na strehi poslovne stavbe

Pri Telemachu so za boljši jutri na strehi svoje poslovne stavbe na več kot 3000 kvadratnih metrih postavili sončno elektrarno. Elektrarna bo skrbela, da bo stavba naslednjih 30 let vsaj 20-odstotno samooskrbna. Ker si vse lažje predstavljamo konkretizirane podatke, naj navedemo še nekaj številk:

  • S sončno elektrarno bo njihov ogljični odtis zmanjšan za kar 125 ton na leto.
  • V enem letu bodo prihranili za kar 17.600 evrov električne energije.
  • Fotonapetostna elektrarna obsega 866 PV polikristalnih modulov BISOL.
  • Priključna moč znaša 242,48 kWp.
  • Letna proizvodnja je ocenjena na 254.100kWh.

To so številke, ki govorijo same zase.

Pri Telemachu skrbijo tudi zato, da njihov vozni park v vse večjem deležu poganja elektrika. Do zdaj so kupili pet tovrstnih vozil, ki jih uporabljajo tehnične službe za obiskovanje uporabnikov, v prihodnje jih načrtujejo še več. Tudi za njihovo polnjenje skrbi elektrarna na strehi poslovne stavbe.

Digitalno je trajnostno

Telemach kot okoljsko ozaveščeno podjetje skrbi, da njihovo poslovanje v čim večji meri poteka digitalno, kar dodatno prispeva k optimizaciji porabe papirja. eRačun je vsekakor eden pomembnejših projektov v sklopu iniciative Misli zeleno. Poleg tega, da je okolju prijazen, je prijazen tudi do uporabnikov, saj poenostavi plačilo položnic.

eRačun v celoti nadomešča papirni račun in je na voljo kadarkoli in kjerkoli, poleg tega pa omogoča tudi pregleden arhiv plačil. Pozabite torej na kupe papirja in imejte vedno vse na svojem mestu.

Kako Telemach spodbuja plačevanje prek eRačuna? Uporabnikom omogočajo plačilo na spletu brez provizije. Tistim, ki se za eRačun še niso odločili, pa račune pošiljajo v kuvertah iz recikliranega papirja.

Ločevanje odpadkov

Zadnja, a vsekakor ne najmanj pomembna zadeva, je ločevanje odpadkov znotraj podjetja. Poleg tega uporabljajo papirnate vrečke, trajnostne brisače in higienski papir, ki je izdelan iz celuloze.

Vse to so ukrepi, ki se morda na prvi pogled zdijo kaplja v morje, a z njimi nenehno zmanjšujejo neposredno obremenitev okolja. Več kot bo takšnih praks, bolj zelen bo naš planet.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEMACH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEMACH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telemach Slovenija logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEMACH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več