Računalništvo, telefonija
18.03.2013 15:17

Deli z drugimi:

Share

Televizor kot umetniško delo: Philipsov DesignLine spreminja koncept tradicionalne oblike televizorjev

Pri podjetju TP Vision so v Amsterdamu svetovni javnosti predstavili novi revolucionarni Philipsov televizor DesignLine PDL8908, ki predstavlja konec tradicionalni obliki in konceptom v oblikovanju televizorjev. Izjemno tanka površina stekla v prelivajoči se črni barvi v izključenem stanju popolnoma zamaskira videz zaslona ter brez stojala in vidnega okvirja ustvarja plavajoči učinek, s čimer televizor izgleda kot umetniško delo. DesignLine navduši z izjemno kakovostno sliko, energijsko varčnostjo in številnimi funkcijami, ki zagotavljajo edinstveno filmsko doživetje.
Televizor kot umetniško delo: Philipsov DesignLine spreminja koncept tradicionalne oblike televizorjev
Televizor kot umetniško delo: Philipsov DesignLine spreminja koncept tradicionalne oblike televizorjev

TP Vision danes predstavlja najnovejšo serijo televizorjev DesignLine PDL8908, ki se od ‘klasičnih’ razlikujejo po revolucionarnem dizajnu. Novo serijo so namreč izdelali ob prepoznanju naraščajoče zahteve po televizorjih, ki ustrezajo moderni notranji opremi, ob čemer pa v ospredju ni več samo izražanje tehnologije. Oblika, izbrani materiali in funkcionalnost DesignLine PDL8908 brez stojala in vidnega okvirja tako z njegovo prosojnostjo zagotavljajo, da se televizor popolnoma zlije z notranjo opremo sodobnega stanovanja. “S tem opuščamo tradicionalen jezik pri oblikovanju televizorjev in ustvarjamo nov arhetip televizorjev z močnim karakterjem”, pravi Frank Rottenbacher, vodja oblikovanja izdelkov pri TP Vision.

Novi DesignLine navdušuje s popolnoma novo konceptualno zasnovo: zaslon je narejen iz izjemno tankega stekla, ki se nagiba proti steni, ali pa je nanjo nameščen. Tako v vključenem stanju spodnji del stekla televizorja postane neviden, ob izključenem stanju pa daje videz umetnine, kamina ali celo unikatnega pohištva.

Kljub temu, da je bila serija DesignLine zasnovana z mislijo na čim boljše prileganje sodobni notranji opremi, pa televizor odlikuje vrhunska kakovost slike. Izjemno visoko ločljivost, s kar 1920×1080 slikovnih točk, in kar 1400 Hz PMR samodejno izboljševanje hitrih posnetkov dopolni najnovejša napredna tehnologija Ambilight 3 XL, ki še dodatno poustvarja občutek lebdenja. Ta samodejno prilagaja barve in svetlost slike svetlobi ter barvi stene za televizorjem, kar na videz poveča zaslon in gledalčevim očem ponudi bolj naravno in manj utrudljivo gledanje.

DesignLine je opremljen s številnimi naprednimi funkcijami, ki zagotavljajo prvovrstno multimedijsko izkušnjo. Za realističen zvok skrbi inovativna tehnologija WOOX, za dodaten učinek navdušenja pa skupna moč zvočnikov (30 W). Vgrajen Wi-Fi sprejemnik omogoča povezljivost z drugimi napravami, kot so osebni računalnik, tablica in pametni mobilni telefon in neposreden prenos ter ogled vsebin z omenjenih naprav na velikem zaslonu, prav tako pa tudi dostop do najljubših oddaj in filmov, kjerkoli v našem domu. Bolj ali manj stare filme pa si s tehnologijo 2D to 3D lahko v vrhunski kakovosti ogledamo tudi v 3D različici.

Aplikacije na portalu Smart TV ponujajo dostop do širokega nabora spletnih avdio in video vsebin, kakršne so videoteke, filmi, mediateke, infoteke, igre, Facebook, Twitter, glasba in druge spletne strani. Televizorji DesignLine prav tako omogočajo snemanje na USB vmesnike in ustavljanje ogleda izbranih vsebin. Navdušene igričarje pa očara funkcija celozaslonskega igranja iger za dva igralca, kjer z uporabo očal za 3D vsak igralec na polnem zaslonu vidi le svoj del igre.

Zahvaljujoč brezplačni aplikaciji Philips MyRemote lahko televizor upravljamo tudi s pametnimi napravami (tablični računalniki in pametni telefoni). Aplikacija omogoča še brskanje po programskem vodniku, ponuja pa tudi dodatne funkcije, kot so preprost vnos besedila, nastavitev glasnosti in programa, prenašanje fotografij, videoposnetkov in skladb na televizor ter snemanje video vsebin na daljavo prek pametnih naprav.
Serija Philipsovih televizorjev DesignLine PDL8908 se pohvali tudi z energijskim razredom A+. Televizor bo na izbranih prodajnih mestih od junija na voljo tudi v Sloveniji v velikosti diagonale zaslona 140 cm (55”), predvidena cena pa bo 2.799 EUR.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več