Računalništvo, telefonija
07.01.2014 15:59

Deli z drugimi:

Share

ThinkPad X1 Carbon Touch je najlažji 14-palčni ultraprenosnik na svetu

Družba Lenovo danes predstavlja tretjo generacijo prestižnega ultraprenosnika ThinkPad X1. Prenovljeni model ThinkPad X1 Carbon Touch na novo definira merila v svetu poslovnih prenosnikov, saj je najlažji ultraprenosnik, opremljen s 14-palčnim zaslonom, pri tem pa ne pristaja na kompromise glede zmogljivosti in zanesljivosti delovanja.
ThinkPad X1 Carbon Touch je najlažji 14-palčni ultraprenosnik na svetu
ThinkPad X1 Carbon Touch je najlažji 14-palčni ultraprenosnik na svetu

Novi ThinkPad X1 Carbon Touch pooseblja lepoto nasprotij. Je brezkompromisno tanek in lahek, saj tehta vsega 1,27 kg, obenem pa je tudi praktično neuničljiv. Najlažji ultraprenosnik s 14-palčnim zaslonom na svetu pa obenem premore obilo zmogljivosti in trpežnosti, ki jih od njega zahteva sodoben poslovni uporabnik. Ohišje prenosnika je sestavljeno iz ogljikovih vlaken, prav takšnih, kot jih uporabljata letalska industrija in motošport. Omenjena vlakna so lažja od magnezija in aluminija, a so obenem trša.

Prenosniki ThinkPad X1 že od nekdaj slovijo po premikanju meja, tako na področju dizajna kot uporabnosti in novi X1 Carbon Touch pri tem ni nobena izjema. Za razliko od drugih prenosnih računalnikov se zna še bolj prilagoditi uporabniku in njegovemu delu. Opremljen je s prilagodljivo in osvetljeno tipkovnico, ki dinamično prilagaja ukaze funkcijskih tipk glede na trenutno uporabljano programsko opremo. Ultraprenosnik prav tako prepozna celo vrsto govornih ukazov ter gest uporabnika, zato je interakcija z računalnikom še bolj pristna.

Zaslon prenosnika ni le občutljiv na do 10-prstni dotik, temveč po zaslugi nove matrike, poimenovane ColorBurst, prinaša še bolj ostre in pristne barve v ločljivosti 2560 x 1440 pik. Poslovni uporabniki, ki so veliko na poti, ne bodo cenili le izjemne avtonomije baterije, ki jim omogoča do 9 ur dela brez priklopa na električno omrežje, temveč tudi Lenovovo patentirano tehnologijo RapidCharge, ki baterijo do 80 odstotkov zmogljivosti napolni v manj kot uri. Prenosnik se povezati v brezžična kot tudi mobilna omrežja (LTE, za doplačilo) zato uporabniku omogoča delo od praktično kjerkoli.

Izjemno tanka zasnova prenosnika je davek terjala na področju priključkov, saj za nekatere večje preprosto ni več prostora. V ta namen je Lenovo za poslovne in domače uporabnike izdelal razširitveno postajo ThinkPad OneLink Pro Dock, ki se na prenosnik priklopi preko enega samega kabla. Razširitvena postaja nato uporabniku nudi več vmesnikov USB, grafična vmesnika DisplayPort ter DVI. Ker je vanjo vgrajen tudi napajalnik moči 90W ob priklopu tudi polni prenosnik (podpira tehnologijo RapidCharge) ter druge nanj ali nanjo priklopljene naprave, npr. tablico ali pametni telefon.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon Touch bo v Sloveniji naprodaj spomladi.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več