Računalništvo, telefonija
13.09.2013 13:43
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

ThinkPadi nove generacije izpolnjujejo želje in zahteve uporabnikov

ThinkPadi nove generacije izpolnjujejo želje in zahteve uporabnikov
ThinkPadi nove generacije izpolnjujejo želje in zahteve uporabnikov

Lenovo predstavlja izboljšane modele poslovnih prenosnih računalnikov ThinkPad. Inženirji so pri oblikovni in vsebinski prenovi zasledovali želje in zahteve uporabnikov, pri čemer najbolj izstopata vsestranska povezljivost prenosnikov in daljše trajanje baterije. Novi modeli so tanjši in lažji, a še vedno kos vsem zahtevam vojaškega standarda MIL-SPEC, zato v svojem bistvu ostajajo pravi ThinkPadi – trpežni in zanesljivi.

>> Najboljši Lenovo prenosniki

“Lenovo je največji proizvajalec prenosnikov na svetu, levji delež k uspehu podjetja pa so prispevali prav prenosni računalniki iz družine ThinkPad. Legendarni poslovni prenosniki so vedno postavljali meje mogočega in nič drugače ni z novo generacijo. Novinci v zahtevna poslovna okolja prinašajo zaslone izjemne ločljivosti, zmogljive procesorje in grafiko ter vrsto varnostnih rešitev. ThinkPade odslej krasi še preprostejši in bolj čist dizajn,” je povedal podpredsednik oddelka za marketing v družbi Lenovo Dilip Bhatia.

ThinkPad T440p in T540p: premijska poslovna prenosnika
Modela T440p in T540p predstavljata edinstveno kombinacijo zmogljivosti in prenosljivosti. Opremljena sta z zmogljivimi, a varčnimi štirijedrnimi procesorji Intel Core i7, ki ob delovanju na baterijo ponuja kar do 13,7 ure (T440p) oziroma 12,6 ure (T540p) avtonomije (z t. i. Extended Battery Pack). V prenosnika je vgrajena zmogljiva grafična kartica NVIDIA GeForce GT730M, ki v kombinaciji z do 16 GB delovnega pomnilnika v vsakem hipu zagotavlja odlične zmogljivosti. K hitrosti delovanja prispeva še pogon SSD. Za polno brezžično povezljivost skrbi možnost povezovanja v omrežja 4G. Kljub tanki zasnovi se lahko ohišje prenosnikov pohvali z vsemi pomembnejšimi vmesniki in vtiči, kot so mini-DisplayPort, VGA, 4x USB 3.0 ter bralnikom kartic SD.

>> Najboljši Lenovo prenosniki

ThinkPad W540: najbolj zmogljiva mobilna delovna postaja Lenovo vseh časov
ThinkPad W540 je odgovor na želje uporabnikov po kar najboljši prenosni delovni postaji. Prenosnik, opremljen s 15,5-palčnim zaslonom, namreč sliko prikazuje v ločljivosti 3K (2880 x 1620 pik). Matrika vrste IPS je zgotovilo, da je slika ostra in živobarvna z vseh zornih kotov, v zaslon pa je vgrajen tudi kalibrator barv X-Rite. Hkrati je ThinkPad W540 z debelino 27 mm in težo vsega 2,47 kg najtanjša in najlažja delovna postaja v svoji kategoriji. Prenosnik je certificiran za poganjanje vrste poslovnih aplikacij neodvisnih proizvajalcev programske opreme, pri čemer za hitro delo skrbi štirijedrni procesor Intel Core i7 z dodanimi do 32 GB delovnega pomnilnika. Natančna tipkovnica ThinkPad Precision je seveda osvetljena, dodan pa ima tudi numerični del. Za brezkompromisno delo z 2D- ali 3D-grafiko skrbi grafična kartica NVIDIA Quadro s tehnologijo Optimus. Hramba podatkov lahko shrani do 2 TB podatkov, vezava diskov v polje RAID pa poskrbi za njihovo varno shranjevanje in zaščito. Hiter prenos podatkov z mobilne delovne postaje je mogoč preko vmesnika Thunderbolt ali USB 3.0, prenosnik pa se zna povezati tudi v mobilna omrežja četrte generacije (4G).

>> Najboljši Lenovo prenosniki

ThinkPad družina L: ThinkPadi z najboljšo vrednostjo za ceno
ThinkPada L440 in L540 sodita med vstopne modele poslovnih prenosnikov in se lahko pohvalita z zelo dostopno ceno. Sodoben dizajn prenosnikov bo všeč uporabnikom, ki od ThinkPadov pričakujejo še kaj več kot le zanesljivo delovanje. Tudi vstopne modele poganjajo Intelovi procesorji Core četrte generacije s tehnologijo vPro. Opremljeni so z vrsto rešitev, ki olajšajo njihovo integracijo v obstoječe IT-infrastrukture podjetij. ThinkPada L440 in L540 ne skoparita niti s povezljivostjo, saj premoreta žično in brezžično povezavo ter tudi modul za povezavo v mobilna omrežja 4G. Opremljena sta s parom HD-mikrofonov s funkcijo odprave hrupa, HD-kamero ter zaslonoma visoke ločljivosti (HD+ pri L440 oziroma Full HD pri L540) ter certificirana za uporabo s programsko opremo Microsoft Lync, namenjeno bogati videokonferenčni izkušnji. Dodatno se ThinkPadi L lahko pohvalijo tudi z nazivom najbolj zelenih ThinkPadov.

>> Najboljši Lenovo prenosniki

ThinkPad družina E: ukrojeni po okusu manjših podjetij

Med eno najboljših rešitev za prenosnike z nameščenim sistemom Windows 8 vsekakor sodita tudi dostopna prenosnika ThinkPad E440 in E540. Od svoji predhodnikov sta ne le tanjša in lažja, temveč tudi elegantnejša. Sta tudi bolj zmogljiva po zaslugi vgrajenih procesorjev Intel Core četrte generacije, ki jim družbo lahko delajo tudi grafične kartice NVIDIA GeForce. Diski lahko shranijo do terabajt podatkov, prenosnike pa lahko uporabniki opremijo z do 16 GB delovnega pomnilnika in optičnim pogonom. E440 in E540 z na dotik občutljivima zaslonoma ter velikima sledilnima ploščicama nudita pristno Windows 8 uporabniško izkušnjo. Nova mikrofona ter tehnologija DolbyR Advanced AudioT izboljšata tako videokonferenčno kot tudi multimedijsko izkušnjo. Nova ThinkPada iz družine E sta opremljena s tehnologijo Lenovo OneLink, ki omogoča enostavno povezljivost z razširitveno postajo ThinkPad OneLink Dock. Ta uporabnikom še poveča grafične in zvočne zmogljivosti, doda gigabitni mrežni vmesnik ter vrata USB 3.0, s prenosnikom pa se poveže prek enega samega kabla.

Novi ThinkPadi bodo z izjemo modela W540 (december) v Sloveniji naprodaj novembra letos, njihove cene pa se bodo začele pri: ThinkPad T540p – 999€, ThinkPad T440p – 969€, ThinkPad W540 – 1199€, ThinkPad L440 – 659€, ThinkPad L540 – 699€, ThinkPad E540 – 629€ in ThinkPad E440 – 649€.

>> Najboljši Lenovo prenosniki


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več