Računalništvo, telefonija
16.11.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Tisk za vsako priložnost

.. Zagotovo ste že bili v položaju, ko ste želeli podariti personalizirano darilo, na primer potiskano skodelico ali majico, pa niste vedeli, na koga se obrniti ..
Tisk za vsako priložnost
Tisk za vsako priložnost

Pri obdarovanju, pa naj bo zasebno ali poslovno, se nam rado zaplete. Možnosti je ogromno, a kaj, ko se pogosto ne spomnimo na tisto pravo. Če potrebujete tisk manjših naklad, tisk na skodelice, majice, blazine, puzzle…, je pravi naslov Stiskarna. A začnimo pri digitalnem tisku na papir.

Digitalni tisk

Največja prednost digitalnega tiska je v nizkih stroških priprave, strošek tiska pa z naklado ne pade tako občutno kot pri ostalih klasičnih tehnologijah, zato je primeren za nizke naklade. Stroški so torej minimalni pri nizkih nakladah, pri večjih pa so stroški tiska večji kot pri klasičnem tisku.

Motiv se pri digitalnem tisku odtisne podobno kot pri domačem tiskalniku. Na natisnjeni sliki so vidne vse podrobnosti, česar pri klasičnem tisku ne moremo trditi, saj so ponavadi drobni detajli zamegljeni.

V podjetju Stiskarna v te namene uporabljajo kakovosten produkcijski tiskalnik za digitalni tisk na papir do formata 660 x 330 milimetrov, in sicer Xerox Versant 80 Press. Gre za kakovosten vsestranski digitalni tiskalnik, ki je z edinstvenimi zmogljivostmi idealen za visoko zahtevna grafična okolja.

Skodelice, okvirji, blazine …

Tudi če potrebujete več kot le tisk na papir, je Stiskarna pravi naslov, saj bodo našli rešitev na vsako vašo »težavo«. Izdelujejo preslikače, s katerimi prenesejo motiv na keramične lončke, skodelice, poliester majice, blazine, puzzle, okvirje in podobno.

Nudijo ugoden sublimacijski tisk na skodelice. Vsi se verjetno strinjamo, da je potiskana skodelica odlično darilo za družino, prijatelje ali osebno rabo. V ceni 14 evrov je vključen barvni tisk na podlagi naročnikove predloge. Lončki so posamezno pakirani v kartonasti darilni škatlici, tisk pa je odporen na pranje v pomivalnem stroju. Tudi če si boste zaželeli samo en primerek, jim to ne bo predstavljalo nobene težave.

Tiskalniki so, kot rečeno, primerni za majhne naklade in personalizacjo – naročite lahko recimo sto skodelic, na vsaki pa je ime zaposlenega.

Ko razmišljate o sublimaciji, morate vedeti, da zanjo niso primerni vsi izdelki. Sublimirati na splošno ne morete ničesar, kar ni izdelano iz poliestra oziroma ni s poliestrom vsaj prevlečeno. Sicer lahko sublimirate tudi mešanice, recimo 50 odstotkov bombaža in 50 odstotkov poliestra. Dejstvo pa je, da se v sublimaciji najbolje obnesejo izdelki iz 100-odstotnega poliestra in izdelki, ki so profesionalno prevlečeni s poliestrom. Sublimirati prav tako ne morete temnih oblačil ali bombažnih izdelkov. Ne smete pozabiti, da nekateri izdelki za sublimacijo pač niso primerni in morate zanje iskati drugačne oblike tiska.

DTG – minimalni stroški in količina

Prav zato v Stiskarni nudijo tudi digitalni tisk na bombažne majice s tehniko DTG – Direct To Garment, ki omogoča direkten tisk na širok izbor izdelkov iz blaga katere koli barve.

Ker gre za digitalni postopek, je tisk ostrejši in ima višjo ločljivost od tradicionalnih načinov tiskanja, kot je sitotisk. Vendar za razliko od sitotiska ni dolge nastavitve ali čiščenja, DTG ima možnost tiskati samo eno samo majico, stroški pa so minimalni.

“Pri vašem podjetju smo že dali v tisk nekaj majic in bili z dobljenim zelo zadovoljni. Sedaj se obračam na vas z novim povpraševanjem”, je zgolj eno v vrsti mnenj zadovoljnih strank, ki se zaradi kakovosti in prijaznosti rade vračajo z novimi naročili.

Kot pravijo v podjetju Sitotisk, so pravi naslov za nore ideje pri organizaciji dekliščin, fantovščin, zabav, promocij ali kar tako, za hec…

Več lahko najdete na www.stiskaj.si, sporočilo pa jim lahko pošljete tudi neposredno na e-naslov bojan@stiskaj.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več