Računalništvo, telefonija
09.01.2017 12:27
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

To je telefon, ki vas bo popeljal do zena

To je telefon, ki vas bo popeljal do zena
To je telefon, ki vas bo popeljal do zena

ASUS, podjetje, ki ga tehnološki navdušenci poznajo predvsem kot proizvajalca izjemnih ultrabookov in druge računalniške opreme, se od leta 2014 let kali tudi na področju mobilne telefonije. Prvi dve generaciji njihovih telefonov Zenfone sta bili pri uporabnikih deležni zelo pozitivnega odziva, nedavno pa so lansirali že tretjo, ki je kakovost telefonov dvignila še nekaj stopničk višje.

V zadnji seriji ASUS-ovih telefonov je več različnih modelov, med katerimi lahko vsak uporabnik najde sebi primernega.

Idealen pripomoček, ki je kos vsakršni nalogi

Najbolj impresiven med njimi je nedvomno Zenfone 3 Deluxe. Gre za mogočen telefon oblečen v elegantno tanko kovinsko ohišje, ki je kos vsakemu izzivu. V tandemu z zmogljivim grafičnim čipom Adreno 530, ga namreč poganja najhitrejši mobilni procesor ta trenutek, 2,4-gigaherčni Snapdragon 821. Poleg tega pa razpolaga še s kar 6 gigabajti delovnega pomnilnika in 256 gigabajti notranjega spomina.

Vse te karakteristike v praksi pomenijo, da vse igre in aplikacije tečejo kot po maslu brez zatikanj in da vam po vsej verjetnosti na telefonu nikoli ne bo primanjkovalo prostora za shranjevanje slik, videov in drugih večpredstavnostnih datotek. Da bo mera polna, pa je opremljen še z vrhunsko 23 MP kamero in Super AMOLED zaslonom z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik.

Telefon, ki lahko služi kot polnilna baterija

Zelo zanimiv je tudi model Zenfone 3 Max. Ta sicer na papirju nima tako zmogljivih karakteristik kot različica Deluxe, ima pa zato zelo uporabno funkcionalnost, ki bo prišla prav vsem tistim, ki imajo vedno prazno baterijo. Model Max je namreč opremljen z odlično baterijo, ki premore precej več energije, kot samo za en dan. Njena kapaciteta namreč znaša visokih 4100 miliamper ur. V praksi to pomeni do 20 ur časa za pogovore, do 18 ur uporabe interneta in skoraj 90 ur predvajanja glasbe.

Poleg tega pa telefon lahko uporabite tudi kot prenosno baterijo za vaše druge naprave, saj ima več kot dovolj energije. Super Saving način varčevanja energije pa je celo sposoben podaljšati trajanje baterije za dodatnih 36 ur tudi, ko ji preostane le še 10 odstotkov energije.

Telefon se sicer ponaša še s 13,2-centimetrskim (5,2”) zaslonom, Mediatekovim 4-jedrnim procesorjem, 3 gigabajti RAM-a, 32 gigabajti notranjega spomina in 13 MP kamero. Ta je opremljena z vodilnim HDR načinom v panogi, tehnologijo PixelMaster, ki za štirikrat razširi dinamični razpon in izboljša svetlost do 400 odstotkov. Na voljo pa je tudi način Super Resolution, ki zajame več posnetkov hkrati za eno fotografijo z osupljivo ločljivostjo 52 MP.

Zlata sredina

Zlato sredino nove generacije Zenfonov pa predstavlja klasična različica, poimenovana preprosto Zenfone 3. Ta je dovršen tako v svoji zunanjosti, kot tudi notranjosti. Njegovo stekleno ohišje odlikuje vrhunski minimalističen dizajn, ki uporabniku v roki vpliva občutek prefinjenosti. Na voljo je v dveh velikostih: s 13,2-centimetrskim (5,2”) in 13,97-centimetrskim (5,5”) zaslonom, oba pa imata visoko ločljivost 1920 x 1080 slikovnih pik.

Zgodba je podobna tudi, ko pogledate globlje v napravo. Tam najdete procesor Snapdragon 625, 4 gigabajte delovnega pomnilnika in 32, oziroma 64 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov. Telefon je opremljen tudi z novim vmesnikom USB-C in hitrim bralnikom prstnih odtisov, s katerim lahko odklenete telefon v manj kot 0,2 sekunde.

Tako kot zgoraj predstavljena različica Max, pa tudi klasični Zenfone 3 veliko stavi na fotografijo. Tudi njegova kamera (16 MP) je opremljena s tehnologijama PixelMater in Super Resolution, poleg tega pa še s funkcionalnostjo TriTech, ki skrbi za hitro samodejno ostrenje na kakršnikoli razdalji in v kakršnihkoli svetlobnih pogojih.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PANTEH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PANTEH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PANTEH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več