Računalništvo, telefonija
22.05.2020 20:00

Deli z drugimi:

Share

Tri nove različice zlonamerne programske opreme ogrožajo neposodobljene sisteme

Na tretjo obletnico zloglasnega globalnega izbruha izsiljevalskega virusa WannaCry, je ameriška vlada objavila informacije o treh novih različicah zlonamerne programske opreme.
Zlonamerne kibernetske dejavnosti ogrožajo integriteto in stabilnost mednarodnega finančnega sistema
Zlonamerne kibernetske dejavnosti ogrožajo integriteto in stabilnost mednarodnega finančnega sistema

Različice zlonamerne programske opreme imenovane Copperhedge, Taintedscribe in Pebbledash so po podatkih ameriške Agencije za kibernetsko varnost in infrastrukture (CISA), Zveznega preiskovalnega urada (FBI) in Ameriškega ministrstva za obrambo (DoD) zmožne oddaljenega raziskovanja in pridobivanja občutljivih informacij iz ciljnih sistemov.


Trije novi vzorci zlonamerne programske opreme so najnovejši v dolgem seznamu več kot 20-ih vzorcev zlonamerne programske opreme, med katerimi so Bistromath, Slickshoes, Hoplight in Electricfish, ki so jih varnostne agencije prepoznale kot del zlonamerne kibernetske dejavnosti severnokorejske vlade, ki se imenuje Skrita kobra, ali splošno znana skupina Lazarus Group.


S pomočjo finančno motiviranih napadov je skupina Lazarus Group odgovorna za krajo več kot 571 milijonov dolarjev kripto valut s spletnih borz, zato je ameriška finančna blagajna sankcionirala skupino in dva zunanja podmladka skupine Bluenoroff in Andariel.


Zlonamerne kibernetske dejavnosti DPRK ogrožajo ZDA in širšo mednarodno skupnost, zlasti pa predstavljajo veliko grožnjo integriteti in stabilnosti mednarodnega finančnega sistema, so opozorili.
Kako se zaščititi?


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SMART COM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SMART COM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SMART COM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več